Pokaż wyniki od 1 do 10 z 50

Wątek: Czy nie jestem już trochę za stary?

Mieszany widok

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Dzięki za budujące porady.
    Właśnie kupiłem aparat i szkła, zadecydowały opinie na forum; wybrałem aparat Canon 50d oraz dwa obiektywy 17-40/f4 oraz 70-200/f4 zbierają bardzo dobre opinie. Zresztą kończył mi się vat do odliczania... :-)
    Pozwolę sobię na jeszcze jedon pytanie, ale założę na nie oddzielny wątek chodzi o efekt abberacji na 17mm zakresie przysłon f4-f11, ale to w innym wątku.
    Bardzo Wam dziękuję

Początki nałogu
    Miasto
    Rumia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gooduser Zobacz posta
    Właśnie kupiłem aparat i szkła, zadecydowały opinie na forum; wybrałem aparat Canon 50d oraz dwa obiektywy 17-40/f4 oraz 70-200/f4 zbierają bardzo dobre opinie. Zresztą kończył mi się vat do odliczania... :-)
    Pozwolę sobię na jeszcze jedon pytanie, ale założę na nie oddzielny wątek chodzi o efekt abberacji na 17mm zakresie przysłon f4-f11, ale to w innym wątku.
    Bardzo Wam dziękuję
    Mam identyczny zestaw :-)
    Też jestem po 30 :-)
    I też lubię fotografię.
    Tak więc witam w klubie.

Początki nałogu Awatar sbogdan1
    Miasto
    k.Bielska - Białej

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez malkontent Zobacz posta
    Mam identyczny zestaw :-)
    Też jestem po 30 :-)
    I też lubię fotografię.
    Tak więc witam w klubie.
    Ludzie wyluzujcie z tym wiekiem , 30 wiosen, śmiech na sali , to w takim razie
    ja i starsi ode mnie pewnie powinni już w tym wypadku przy kominku siedzieć i odliczać dni ?
    Staruszkowie się znaleźli hehe...
    Pozdrawiam gorąco
    EOS 40D,BG-E2N, 17-40/4L , 70-200/4L , 50/1.4, 85/1.8 ,T 28-75/2.8,

Nie kłóć się z idiotami ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gooduser Zobacz posta
    Bardzo Wam dziękuję
    Na Twoim miejscu dokupilbym do szkiel ktore masz Canona EF 50mmf1,8.Szklo taniutkie z b.dobrą jakoscią.Przyda się jasna stalka za takie pieniadze.W dodatku wygładzi dziurę w ogniskowych.Pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar bebesky
    Miasto
    kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez janmar Zobacz posta
    .Przyda się jasna stalka za takie pieniadze.
    do czego???

wybacz ale zauważyłem na forum ciekawe zjawisko polecania każdemu i zawsze obiektywu 50/1,8

i bardzo chciałbym poznać odpowiedź na nurtujące mnie pytania:
    ile zdjęć sam zrobiłeś tym obiektywem
    ile zdjęć zrobili nim początkujący przez pierwsze pół roku posiadając inne obiektywy dobrej klasy

co według ciebie jest ważniejszym zakupem przy ograniczonych środkach finansowych: obiektyw 50/1,8 czy np. karty, filtry i dodatkowe baterie??

Oczywiście że ten obiektyw jest wart ceny, chociaż z czasem zaczynam w to wątpić i przekonywać się że lepiej kupić dobrą 50 manualną pod 42, ale nie popadajmy w przesadę bo nie dla każdego jest on koniecznym zakupem. Osobiście uważam że znacznie lepiej na początku przygody z fotografią zakupić za te pieniądze wężyk albo filtr polaryzacyjny albo dodatkową kartę czy też zestaw baterii.
    o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze

Bywalec Awatar justanimage
    Miasto
    Radom City

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bebesky Zobacz posta
    do czego???

wybacz ale zauważyłem na forum ciekawe zjawisko polecania każdemu i zawsze obiektywu 50/1,8

i bardzo chciałbym poznać odpowiedź na nurtujące mnie pytania:
    ile zdjęć sam zrobiłeś tym obiektywem
    ile zdjęć zrobili nim początkujący przez pierwsze pół roku posiadając inne obiektywy dobrej klasy

do czego??
    Wybacz ale nie rozumiem. Dla kogos kto ma dość ciemne zoomy (F/4) zakup jednej stałki o świetle 1.8 bedzie jak drzwi do innego świata
    Jasna stałka to idealny obiektyw w kiepskim oświetleniu i do portretów i zdjęć z małą GO, żeby wymienić najważniejsze plusy.
    Ja kupiłem od razu wersje 1.4 i nie żałuje bo często używam. (do portretow na cropie cud-miód).

PS Obiektywy ze swiatlem f/4 nawet wysokiej klasy nie zastąpią stałki ze swiatlem 1.8
    600D + Tokina 19-35 + T28-75 + C50 1.4 + C70-210

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bebesky Zobacz posta
    do czego???

wybacz ale zauważyłem na forum ciekawe zjawisko polecania każdemu i zawsze obiektywu 50/1,8 ...chociaż z czasem zaczynam w to wątpić i przekonywać się że lepiej kupić dobrą 50 manualną pod 42,
    zdecydowanie 50mm i/lub 35mm z M42, a C 50/1,8 - plastyk, plastik nieplastyczny jest - i już
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez justanimage Zobacz posta
    Ja kupiłem od razu wersje 1.4 i nie żałuje bo często używam. (do portretow na cropie cud-miód).
    a C 50mm/1,4 - to już inna bajka niż marniutkie 50/1,8 - obiektyw, który przewagi nie ma na żadnym 50mm M42 - choc zaczynają sie te dostepne cenowe od światła 2; 2,3; 2;4
    Ostatnio edytowane przez mamut9 ; 11-03-2009 o 13:08 Powód: Automerged Doublepost
    Canon EOS KissX2(450D) i kilka drobiazgów :razz:

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Slider dzięki za zrozumienie :-)

Uprawnienia umieszczania postów