Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 50

Wątek: Czy nie jestem już trochę za stary?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Paenka Zobacz posta
    My tu mówimy o zaczynaniu pracy ciałem w wieku 30 lat :> Do niektórych zajęć po prostu trzeba mieć wybitną gibkość, giętkość i elastyczność której w tym wieku raczej nie wyćwiczysz zbyt prędko i w takim zakresie jak w wieku nastu lat.
    Do większości zajęć giętkość jest raczej przeszkodą. Tu potrzeba sztywnych zasad. A te są dalej niezmienne. Przynajmniej u mnie ;-)

Uzależniony Awatar Paenka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez januszP. Zobacz posta
    Paenka chyba błądzisz myślowo! Przecież to od starszych trzeba się uczyć a nie od małolatów! Pracy ciałem również! A gibkość!? Gibkość to trzeba ćwiczyć regularnie. Dotyczy to młodziaków i młodzieży starszej!
    OMG EOT bo widzę, że zabrnąłeś już za daleko w tym dywagowaniu.
    Tzn. tak teoria mówi o praktykę mnie nie pytajcie;p

TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Paenka Zobacz posta
    OMG EOT bo widzę, że zabrnąłeś już za daleko w tym dywagowaniu.
    Tak szczerze mówiąc, to Ty też wogóle nie zrozumiałaś, co autor miał na mysli:

Cytat Zamieszczone przez gooduser Zobacz posta
    mam 30 dychy na karku zero doświadczenia z fotografią, jakieś zdjęcia pewnie porobię, ale czy to trochę nie za późno zaczynać w tym wieku...
    ..i zaczęłaś od "pracy ciałem":grin:

Autor miał na myśli sam fakt nieco gorszego przyswajania wiedzy przez osoby, które mają jakiś tam blizej nieokreslony wiek (niekoniecznie takie po 50-tce) i nie miał tu na mysli nic związanego z pracą manualną, co zaznaczyl pisząc o braku doświadczenia z foto. Czy do tego trzeba mieć mięśnie ze stali, gibkośc baletnicy i kondycję jak Armstrong? Chyba nie

Moje zdanie jest takie: Masz 30 dychy na karku, (cholera, toż to 300 lat!) zero doświadczenia, ale co z tego. Na opanowanie podstawowego sprzętu, żeby w miare sprawnie się nim posługiwać wystarczy.. góra parę miesięcy, potem książki fotograficzne, teorie, kadr, kompozycje, światło (z grubsza) no 5 lat. a potem całe kolejne 40 na rozszerzanie pojętej wiedzy i dopracowywanie szczegółów..

Na pytanie, czy nie jest za późno: stanowczo NIE
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Uzależniony Awatar Paenka

Domyślnie

Widzę, że ty również zaczynasz dywagować.....podałam przykład....abstrakcyjny....jak widać dla niektórych zbyt abstrakcyjny.
    Tzn. tak teoria mówi o praktykę mnie nie pytajcie;p

TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się

GirlNextDoor
    Guest

Domyślnie

Heh nawet nie wiecie jak mnie podbudowujecie na duchu takimi tekstami , że warto zaczynać, bo niestety borykam się z tym samym problemem co autor wątku. Trzydziestka prawie na karku, sprzęt jako taki dopiero się kompletuje, podstawy w małym palcu po lekturze kilku książek na temat i pytanie czy to ma sens. Najbardziej brakuje mi kogoś z kim mogłabym tę pasję dzielić, a w małym mieście naprawdę trudno o takich zapaleńców w podobnym wieku, kto miałby czas i ochotę poświęcić na jakiś plener. Wiadomo, że to zawsze raźniej. Ale cóż pozostaje walczyć samemu i jak na razie się nie poddaję.

A tak w ogóle to witam wszystkich, bo pierwszy raz miałam przyjemność coś napisać na tym forum

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GirlNextDoor Zobacz posta
    Trzydziestka prawie na karku
    Zaczynam się czuć jak emeryt ;-)

Najbardziej brakuje mi kogoś z kim mogłabym tę pasję dzielić, a w małym mieście naprawdę trudno o takich zapaleńców w podobnym wieku, kto miałby czas i ochotę poświęcić na jakiś plener.
    Zacznij od wpisania nazwy miasta do profilu, może ktoś się znajdzie.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Dopiero zaczyna Awatar krzychul
    Miasto
    Lubliniec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez APP Zobacz posta
    Jeśli uważasz, że fotografia nie jest dla Ciebie, zawsze możesz wziąć się za akwarystykę
    Kurcze, ja mam 38 na karku, a umnie fotografia, akwarystyka i na dodatek wędkarstwo - przechlapane

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzychul Zobacz posta
    Kurcze, ja mam 38 na karku, a umnie fotografia, akwarystyka i na dodatek wędkarstwo - przechlapane
    Wręcz przeciwnie -przeczytaj jeszcze raz wcześniejszy akapit mojej wypowiedzi. Ja bym to nazwał "potrójne zabezpieczenie", ale kto, gdzie, kiedy i jak to wykorzysta pozostawiam już wyobraźni czytających
    Ostatnio edytowane przez APP ; 11-03-2009 o 10:23

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bebesky Zobacz posta
    do czego???

wybacz ale zauważyłem na forum ciekawe zjawisko polecania każdemu i zawsze obiektywu 50/1,8 ...chociaż z czasem zaczynam w to wątpić i przekonywać się że lepiej kupić dobrą 50 manualną pod 42,
    zdecydowanie 50mm i/lub 35mm z M42, a C 50/1,8 - plastyk, plastik nieplastyczny jest - i już
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez justanimage Zobacz posta
    Ja kupiłem od razu wersje 1.4 i nie żałuje bo często używam. (do portretow na cropie cud-miód).
    a C 50mm/1,4 - to już inna bajka niż marniutkie 50/1,8 - obiektyw, który przewagi nie ma na żadnym 50mm M42 - choc zaczynają sie te dostepne cenowe od światła 2; 2,3; 2;4
    Ostatnio edytowane przez mamut9 ; 11-03-2009 o 13:08 Powód: Automerged Doublepost
    Canon EOS KissX2(450D) i kilka drobiazgów :razz:

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Slider dzięki za zrozumienie :-)

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów