Tzn. tak teoria mówio praktykę mnie nie pytajcie;p
TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się
Tak szczerze mówiąc, to Ty teżwogóle nie zrozumiałaś, co autor miał na mysli:
..i zaczęłaś od "pracy ciałem":grin:
Autor miał na myśli sam fakt nieco gorszego przyswajania wiedzy przez osoby, które mają jakiś tam blizej nieokreslony wiek (niekoniecznie takie po 50-tce) i nie miał tu na mysli nic związanego z pracą manualną, co zaznaczyl pisząc o braku doświadczenia z foto. Czy do tego trzeba mieć mięśnie ze stali, gibkośc baletnicy i kondycję jak Armstrong? Chyba nie
Moje zdanie jest takie: Masz 30 dychy na karku, (cholera, toż to 300 lat!) zero doświadczenia, ale co z tego. Na opanowanie podstawowego sprzętu, żeby w miare sprawnie się nim posługiwać wystarczy.. góra parę miesięcy, potem książki fotograficzne, teorie, kadr, kompozycje, światło (z grubsza) no 5 lat. a potem całe kolejne 40 na rozszerzanie pojętej wiedzy i dopracowywanie szczegółów..
Na pytanie, czy nie jest za późno: stanowczo NIE![]()
Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.
Widzę, że ty również zaczynasz dywagować.....podałam przykład....abstrakcyjny....jak widać dla niektórych zbyt abstrakcyjny.
Tzn. tak teoria mówio praktykę mnie nie pytajcie;p
TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się
Heh nawet nie wiecie jak mnie podbudowujecie na duchu takimi tekstami , że warto zaczynać, bo niestety borykam się z tym samym problemem co autor wątku. Trzydziestka prawie na karku, sprzęt jako taki dopiero się kompletuje, podstawy w małym palcu po lekturze kilku książek na temat i pytanie czy to ma sens. Najbardziej brakuje mi kogoś z kim mogłabym tę pasję dzielić, a w małym mieście naprawdę trudno o takich zapaleńców w podobnym wieku, kto miałby czas i ochotę poświęcić na jakiś plener. Wiadomo, że to zawsze raźniej. Ale cóż pozostaje walczyć samemu i jak na razie się nie poddaję.
A tak w ogóle to witam wszystkich, bo pierwszy raz miałam przyjemność coś napisać na tym forum![]()
Zaczynam się czuć jak emeryt ;-)
Zacznij od wpisania nazwy miasta do profilu, może ktoś się znajdzie.Najbardziej brakuje mi kogoś z kim mogłabym tę pasję dzielić, a w małym mieście naprawdę trudno o takich zapaleńców w podobnym wieku, kto miałby czas i ochotę poświęcić na jakiś plener.
zdecydowanie 50mm i/lub 35mm z M42, a C 50/1,8 - plastyk, plastik nieplastyczny jest - i już
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
a C 50mm/1,4 - to już inna bajka niż marniutkie 50/1,8 - obiektyw, który przewagi nie ma na żadnym 50mm M42 - choc zaczynają sie te dostepne cenowe od światła 2; 2,3; 2;4
Ostatnio edytowane przez mamut9 ; 11-03-2009 o 13:08 Powód: Automerged Doublepost
Canon EOS KissX2(450D) i kilka drobiazgów :razz:
Slider dzięki za zrozumienie :-)