Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 50

Wątek: Czy nie jestem już trochę za stary?

Początki nałogu

Domyślnie

skoro wogóle w Twojej głowie zrodziła się myśl, że możesz być za stary to z pewnością jesteś za stary. Moja rada zapomnij o fotografii, zapomnij o innych przyjemnych sprawach, zaparz sobie ziółek na zdrowotność i zapadnij w melancholię. Kiedyś tylko pomyślisz sobie jakie piękne mogłoby być Twoje życie gdybyś robił to co chciałeś.

Bywalec Awatar justanimage
    Miasto
    Radom City

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bebesky Zobacz posta
    do czego???

wybacz ale zauważyłem na forum ciekawe zjawisko polecania każdemu i zawsze obiektywu 50/1,8

i bardzo chciałbym poznać odpowiedź na nurtujące mnie pytania:
    ile zdjęć sam zrobiłeś tym obiektywem
    ile zdjęć zrobili nim początkujący przez pierwsze pół roku posiadając inne obiektywy dobrej klasy

do czego??
    Wybacz ale nie rozumiem. Dla kogos kto ma dość ciemne zoomy (F/4) zakup jednej stałki o świetle 1.8 bedzie jak drzwi do innego świata
    Jasna stałka to idealny obiektyw w kiepskim oświetleniu i do portretów i zdjęć z małą GO, żeby wymienić najważniejsze plusy.
    Ja kupiłem od razu wersje 1.4 i nie żałuje bo często używam. (do portretow na cropie cud-miód).

PS Obiektywy ze swiatlem f/4 nawet wysokiej klasy nie zastąpią stałki ze swiatlem 1.8
    600D + Tokina 19-35 + T28-75 + C50 1.4 + C70-210

Uzależniony
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Paenka Zobacz posta
    Wybacz gooduser ale większej bzdury nigdy nie przeczytałam chyba to nie jest balet, nauka gry na fortepianie czy też taniec. Tutaj pracujesz nie ciałem a umysłem, wyobraźnią....
    Dla każdego coś dobrego
    Nooooo Paenka troszkę przesadziłaś! A dlaczego nie ciałem? w tym wieku?
    Ja tam sobie pozwalam na wyprawy rowerowe, wyprawy górskie, zeglowanie,
    grę na "wiośle", ...
    i często "pracę ciałem" .
    A co! nie wolno!?

Początki nałogu Awatar sbogdan1
    Miasto
    k.Bielska - Białej

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez malkontent Zobacz posta
    Mam identyczny zestaw :-)
    Też jestem po 30 :-)
    I też lubię fotografię.
    Tak więc witam w klubie.
    Ludzie wyluzujcie z tym wiekiem , 30 wiosen, śmiech na sali , to w takim razie
    ja i starsi ode mnie pewnie powinni już w tym wypadku przy kominku siedzieć i odliczać dni ?
    Staruszkowie się znaleźli hehe...
    Pozdrawiam gorąco
    EOS 40D,BG-E2N, 17-40/4L , 70-200/4L , 50/1.4, 85/1.8 ,T 28-75/2.8,

Nie kłóć się z idiotami ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem

Domyślnie

Nigdy na NIC nie jest za pózno. Nie znamy samych siebie. Nie wiemy co w nas zostało uśpione.
    EOS5D + EOS400D + EOS300D + C EF-S18-55/3.5-5.6 ;C EF28-80/3.5-5.6;C EF80-200/4.5-5.6 II;C EF70-200/4L:C EF24-105/4L IS;C EF85/1,8;C EF50/1,4 + EX580II-2szt + ST-E2 + inne dodatki

Uzależniony Awatar Paenka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez januszP. Zobacz posta
    Nooooo Paenka troszkę przesadziłaś! A dlaczego nie ciałem? w tym wieku?
    Ja tam sobie pozwalam na wyprawy rowerowe, wyprawy górskie, zeglowanie,
    grę na "wiośle", ...
    i często "pracę ciałem" .
    A co! nie wolno!?
    Źle mnie zrozumiałeś. Wymieniłam zajęcia od których wymagana jest wyjątkowo dobra praca ciałem.
    Tzn. tak teoria mówi o praktykę mnie nie pytajcie;p

TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się

Domyślnie

Żegnam szanowne grono! ;-) Właśnie wysłaliście mnie na emeryturę. Mam już bliżej do 40-tki. Pracę ciałem wykunuję, ale najbardziej lubię... z ciałem.
    Gooduser - przeciwskazaniami są: zbyt trzęsące się łapki, utrata w jakimś stopniu wzroku, demencja ;-) Masz coś? Bo ja na razie dwie pierwsze. Ale... SĄ NA TO LEKI! HURA! Na łapki - IS oraz statyw, na wzrok - okulary bądź soczewki. Z demencją jest gorzej. To nic jak zapomnisz, gdzie zdjęcie zrobiłeś. Gorzej jak zostawisz gdzieś aparat.
    Staruszku gooduser! Witaj w klubie! ;-)

EDIT

PS Chyba się nie spoufaliłem zbytnio z młodzieżą, co?
    Ostatnio edytowane przez KrzysK ; 09-03-2009 o 14:33

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Nad demencją pracują już w Sony i zbudowali amatorską kamerę gdzie każdy zapisany fragment ujęcia można określić gdzie był zrobiony ( cały świat ) z dokładnością do 25 metrów przy pomocy kamery a przy pomocy kompa do kilku metrów. Z tego co pamiętam do jakiejś lustrzanki tej firmy też jest podobna przystawka.
    Co do wieku to z mojej perspektywy to jesteś małolat. Jeden z moich fotograficznych Guru jak miał dziewięćdziesiąt lat z okładem pomimo wyżej wymienionych problemów i kłopotów z transportem robił świetne zdjęcia. Podałbym jeszcze kilka przykładów ale widzę, że już wszedłeś na właściwą drogę. Życzę powodzenia!
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Uzależniony Awatar Paenka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KrzysK Zobacz posta
    Żegnam szanowne grono! ;-) Właśnie wysłaliście mnie na emeryturę. Mam już bliżej do 40-tki. Pracę ciałem wykunuję, ale najbardziej lubię... z ciałem.
    My tu mówimy o zaczynaniu pracy ciałem w wieku 30 lat :> Do niektórych zajęć po prostu trzeba mieć wybitną gibkość, giętkość i elastyczność której w tym wieku raczej nie wyćwiczysz zbyt prędko i w takim zakresie jak w wieku nastu lat.
    Tzn. tak teoria mówi o praktykę mnie nie pytajcie;p

TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się

Uzależniony
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Paenka Zobacz posta
    My tu mówimy o zaczynaniu pracy ciałem w wieku 30 lat :> Do niektórych zajęć po prostu trzeba mieć wybitną gibkość, giętkość i elastyczność której w tym wieku raczej nie wyćwiczysz zbyt prędko i w takim zakresie jak w wieku nastu lat.
    Paenka chyba błądzisz myślowo! Przecież to od starszych trzeba się uczyć a nie od małolatów! Pracy ciałem również! A gibkość!? Gibkość to trzeba ćwiczyć regularnie. Dotyczy to młodziaków i młodzieży starszej!

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów