Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 50

Wątek: Czy nie jestem już trochę za stary?

Mieszany widok

Dopiero zaczyna

Domyślnie Czy nie jestem już trochę za stary?

Witam serdecznie
    Ostatnio po uważnej lekturze forum oraz innych stron poświęconych tematyce sprzętu foto doszedłem do wniosku, że zainwestuję nieco pieniążków w aparat oraz szkła.
    Stwierdziłem, że zanim kupię aparat postaram się szukać ew. kadrów tak "na sucho"popatrzeć na świat jakby przez obiektyw... tak się tylko zastanawiam-mam 30 dychy na karku zero doświadczenia z fotografią, jakieś zdjęcia pewnie porobię, ale czy to trochę nie za późno zaczynać w tym wieku...

P.S. tak w ogóle to witam serdecznie ponieważ to mój pierwszy post

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cześć! W fotografii to jest fajne, że chyba nigdy nie jest za późno żeby zacząć patrzeć przez wizjer...
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Uzależniony

Domyślnie

Przede wszystkim odstaw już kielicha i... Nie użalaj się nad sobą. Na naukę nigdy nie jest za późno! Truizm -wiadomo. To tak jak z nauką języków obcych. Ktoś, kto ma pięćdziesiąt lat mówi, że nie będzie się uczył, bo jest za stary. Przy okazji swoich pięćdziesiątych drugich urodzin mówi to samo. A przez dwa lata mógł sporo zrobić! A więc: do dzieła! Najważniejsze żeby Twoje nowe hobby sprawiało Ci przyjemność. Stosuj zasadę, którą ja wyznaję: nie o to chodzi by złowić króliczka, ale by gonić go.
    Ostatnio edytowane przez basala ; 07-03-2009 o 01:47

Początki nałogu Awatar sbogdan1
    Miasto
    k.Bielska - Białej

Domyślnie

To takie moje motto M.Twaina
    ...Za dwadzieścia lat bardziej będziesz żałował tego, czego nie zrobiłeś, niż tego, co zrobiłeś. Więc odwiąż liny, opuść bezpieczną przystań. Złap w żagle pomyślne wiatry. Podróżuj, śnij, odkrywaj.
    Mark Twain
    Zapewniam Cię sprawdza się i nie trzeba czekać dwadzieścia lat,kupuj sprzęt i ciesz się nowym ,,skrzywieniem,,
    Pozdrawiam...
    EOS 40D,BG-E2N, 17-40/4L , 70-200/4L , 50/1.4, 85/1.8 ,T 28-75/2.8,

Nie kłóć się z idiotami ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem

Uzależniony Awatar iREM
    Miasto
    Gdansk, Poland, Europe, Earth

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gooduser Zobacz posta
    Stwierdziłem, że zanim kupię aparat postaram się szukać ew. kadrów tak "na sucho"popatrzeć na świat jakby przez obiektyw... tak się tylko zastanawiam-mam 30 dychy na karku zero doświadczenia z fotografią, jakieś zdjęcia pewnie porobię, ale czy to trochę nie za późno zaczynać w tym wieku...
    P.S. tak w ogóle to witam serdecznie ponieważ to mój pierwszy post
    Polecam na początek dwie rzeczy. Pierwsza to książki Scotta Kelby. Facet zarazi Cię od razu dobrym warsztatem, a że wykłada to lekko jak powieści od d... Maryni (czyli marynistyczne), wciągnie Cię jak odkurzacz i w lekturę i w fotografię.
    Druga rzecz to oglądanie najlepszych. Dużo, dużo, dużo. A teraz zapraszam do robienia tych wszystkich błędów, które wszyscy robią na początku ;-)
    Za rok, dwa sam się zdziwisz jakie postępy zrobiłeś. Tylko nie zapominaj o odbitkach. Sam sprzęt i oglądanie na monitorze to nie wszystko.
    Pozdrawiam bardzo gorąco!
    Wszystko można zrobić lepiej.
    www.irem.pl | 500px | foty.irem.pl

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Tylko nie wpadnij w pułapkę kupowania na początek nie wiadomo jak wypasionego sprzętu. Czy kupisz 1000D z 18-55 czy 5D z 24-70 pierwsze zdjęcia będą tak samo do d...uszy.
    Generalnie im bardziej zaawansowany sprzęt tym trudniej go opanować i tym gorzej działa tryb full auto.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Uzależniony Awatar Sławek
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Nigdy później nie będziesz miał takiej frajdy z fotografii jak na początku.
    Zbyszek Tomaszczuk był starszy od Ciebie kiedy zaczynał...

Uzależniony Awatar iREM
    Miasto
    Gdansk, Poland, Europe, Earth

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sławek Zobacz posta
    Nigdy później nie będziesz miał takiej frajdy z fotografii jak na początku.
    Zbyszek Tomaszczuk był starszy od Ciebie kiedy zaczynał...
    Jak się dobrze będzie starał i nie wpadnie w onanizm sprzętowy to zawsze będzie miał frajdę.
    Wszystko można zrobić lepiej.
    www.irem.pl | 500px | foty.irem.pl

Uzależniony

Domyślnie

Trzydziestka powiadasz... Życie nabrało już tempa, teraz poleci jak z górki ??:

Ciekawe hobby pomaga złagodzić objawy andropauzy... czy tego, jak mu tam... "kryzysu wieku średniego"

Jeśli uważasz, że fotografia nie jest dla Ciebie, zawsze możesz wziąć się za akwarystykę

Dopiero zaczyna Awatar krzychul
    Miasto
    Lubliniec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez APP Zobacz posta
    Jeśli uważasz, że fotografia nie jest dla Ciebie, zawsze możesz wziąć się za akwarystykę
    Kurcze, ja mam 38 na karku, a umnie fotografia, akwarystyka i na dodatek wędkarstwo - przechlapane

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów