Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Sigma 70-300 f4-5.6 apo dg macro

Mieszany widok

Coś już napisał

Domyślnie Sigma 70-300 f4-5.6 apo dg macro

Witam! Wiem że podobnych tamatów było sporo ale nie mogłem znaleźć odpowiedzi na moje pytanie.
    Jak widzimy, po nazwie tego obiektywu ,posiada funkcje MAKRO. Tylko czy to MAKRO jest cos warte ? czy to taki pic bardziej ?;p

I pytanie drugie : czy nie jest on za ciemny ? Nie lepiej upolowac coś ze światłem powiedzmy 3,5 ? np. jakąs Sigme 18-200 ? Tamrona 28-300 ?

Bywalec Awatar esenpe
    Miasto
    Warmia
    [OKO] - [20D | C18-55IS | C50 | S70-300APO | S600R | TAMRAC ]

Dopiero zaczyna Awatar Aloes
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Wow, Esenpe, imponujące - nie podejrzewałam tego obiektywu o takie możliwości.
    Szczerze mówiąc, przestałam używać funkcji makro w mojej, a to z powodu niewyobrażalnie kretyńskiego rozwiązania przełączników; chodzą tak ciężko, że ciągle się boję, że coś połamię.
    Zeflik, tak, Sigma jest ciemna i jest ZA ciemna. Ale w makro i tak przymyka się obiektyw i bez statywu się i tak w większości przypadków nie obejdzie.
    Z makro w tym obiektywie jest taki problem, że można tę funkcję włączyć dopiero w zakresie 200-300, czyli dokładnie w tym, na którym osiągi tej Sigmy na ogół nie zapierają tchu w piersiach. Ale, jak widać, i tak można zrobić nim bardzo porządne zdjęcia.
    C EOS 40D, C EF 24-105 f/4 L IS USM, Sigma f/4.0-5.6 DG APO Macro, Sigma 10-20 f/4-5,6 EX DG HSM, C 100 f/2.8 Macro, C 50 f/1.8,C 430EX II, Velbon RUP-43, Velbon Sherpa 435R, Naneu Pro Alpha i masa drobiazgu.

Ponadto rower, plany zależne od środków, mnóstwo zapału i straszliwy brak czasu.

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Aloes Zobacz posta
    Zeflik, tak, Sigma jest ciemna i jest ZA ciemna. Ale w makro i tak przymyka się obiektyw i bez statywu się i tak w większości przypadków nie obejdzie.
    Tak własnie myślałem że ona jest za ciemna . Może do makro by wystarczyła , ale do zdjęc w lesie (ptaki itd.) nie bardzo.

Dopiero zaczyna Awatar Aloes
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Do ptaków do ona jest jeszcze dodatkowo dużo za wolna, niestety.
    C EOS 40D, C EF 24-105 f/4 L IS USM, Sigma f/4.0-5.6 DG APO Macro, Sigma 10-20 f/4-5,6 EX DG HSM, C 100 f/2.8 Macro, C 50 f/1.8,C 430EX II, Velbon RUP-43, Velbon Sherpa 435R, Naneu Pro Alpha i masa drobiazgu.

Ponadto rower, plany zależne od środków, mnóstwo zapału i straszliwy brak czasu.

Uprawnienia umieszczania postów