Cytat Zamieszczone przez ddarc Zobacz posta
Witam . Objaw jest taki że przy zapisie do pełnych Raw aparat wyświetla poprawnie ponad 600 zdjęć i licznik maleje po wykonaniu ujęcia .
Jednak przy zapisie S-raw ciągle mam 999 zdjęć . Podejrzewam że fizycznie przy "7MB" pliku zdjęć jest np. 1200 i stąd ten błąd bo licznik się kończy na 999 swoją drogą jak już się daje możliwość zapisu w mniejszych plikach warto by dodać 1-2 cyfry do licznika żeby było poprawnie...no ale po co niech się zastanawiają.

Pytanko czy ktoś już zapisywał większą ilość zdjęć w S-raw na karcie 16 GB.. nie chce mi się trzaskać bez sensu klatek żeby to sprawdzić a w sobotę mam reportaż i nie chcę niespodzianek że zdjęcia gdzieś wcięło itp.

Dzieki.

Pozdr. DD
To nie jest objaw tylko standardowe działanie aparatu. Tak jak napisał kolega wczesniej wystaczy nacisnąć przycisk info i będziesz wiedział dokładnie ile masz jeszcze miejsca i szacowaną ilość zdjęć - chodz na LCD pokazuje 999.

Żeby dodac dodatkowe cyfry to wymagało by to zmian produkcyjnych wyświetlacza - pewno zrobią w kolejnym modelu jak zrobią.

Ja na karcie 16GB jak juz pstrykam jako RAW - wydaje mi się ze dla mnie sa lepsze. Jeżeli wolisz SRAW to pstrykaj będziesz miał wiecej fotek na tej karcie - a tak na marginesie SRAW wolisz?

Zdjęć napewno ci nie wciągnie jeżeli karta ci sie nie uszkodzi ale standard to chyba miec kilka kart CF.

Pozdrawiam