Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...
Rob, gdzie jest hotel czy ktos wie ? Jeszcze nie wiem, ale sie dowiem gdzie to jestMoze sam zwiedze w dzien i zrobie jakas mini relacje
Bede teraz jezdzil do gdanska codziennie to ktoregos razu wyjade wczesniej i poszukam
![]()
Ja wiem ;P Byłam tam dwa tygodnie temu zrobić małą wizję lokalnąJutro postaram się ogarnąć i wrzucić kilka fotek, które udało mi się cyknąć. Generalnie obiekt jest wielki i mocno zdewastowany. Złomiarze pozbawili go wszystkich możliwych studzienek kanalizacyjnych z okolicy i zabrali się nawet za zbrojenia. ;P Poza tym widać, że paintball`owcy też upodobali sobie to miejsce
![]()
There is no calm before the storm. There is only tempest.
http://69photo.wordpress.com/
Zapewne chodzi o tzw. Miramar. Nie jest to hotel a raczej dom turysty czy cos w tym rodzaju, ogolnie calkiem fajne miejsce na focenie pod warunkiem, że ktoś lubi opuszczone, zdewastowane i zaśmiecone miejsca. Byłem tam latem zeszlego roku, trafic bardzo latwo - obiekt widac doskonale z Al. Niepodlegosci, tuż za stacją benzynową na wysokości stacji SKM Sopot Kamienny Potok. Do środka dostaliśmy się przez piwnicę.
Tutaj kilka "zdjęć" z tego miejsca.
Obecnie dość "interesującym" miejscem wydaje się ul. Uczniowska na Letnicy, wszystkie zabudowania lezace z tej strony gdzie buduja stadion ida do rozbiorki - czesc budynkow juz jest zrownana z ziemia ale w niektorych wciaz mieszkaja ludzie. Widok jest niesamowity - ciekawy temat na reportaz. Idac dalej jest jeszcze opuszczona szkola, podobno ma byc remontowana ale jesli dewastacja bedzie szla dalej w tym tempie to do 2010 roku moze juz nie byc co remontowac.
Ostatnio edytowane przez 5y12u3k ; 28-03-2009 o 02:49
Dokladnie, MiramarIch oferta zostala w internecie jako hotel
Mysle ze moze teraz nie mieszajmy i pojdzmy tam gdzie byl plan, a miramar zostawmy na osobny plener ?
A jak sie zrobi cieplo to na 90% mam juz zamowiona tancerke(ki) ktore chetnie zapozuja w mrocznych strojach, z mrocznymi makijazami, w jakims opuszczonym/cmentarnym miejscu![]()
Ostatnio edytowane przez Tezet-gdynia ; 29-03-2009 o 01:47
Nie ogarnęłam jak można zedytować poprzedniego posta więc wrzucam link do fot hotelu > Tutaj . Robione na szybko dlatego takie byle jakie ;P Ale miejscówka jest naprawdę ciekawa jeśli ktoś lubi takie klimaty.![]()
Edytowac da się tylko pół godziny od czasu napisania posta, potem mozliwośc przepada, choć mogą Ci jeszcze połączyć
Co do hotelu; fajny, fajny, mi się bardzo podoba, trochę przypomina ten budomel Poznaniaków, czy jaką tam inną ruderę..Gdyby ktoś miał jeszcze zaznaczone gdzie to na mapce, albo na satelicie (moze podac współrzędne geo, mam Google Earth
) to byłoby świetnie, jak nie, to sam dojdę gdzie to jest..
Generalnie Sopotu nie znam, bo się tam nie obracam, ale na al. Niepodległosci chyba trafię..
Pozdrawiam
Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.
Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...
Ostatnio edytowane przez marta69 ; 31-03-2009 o 00:24