Pokaż wyniki od 1 do 10 z 71

Wątek: Phottix strato - uwaga problem

Widok wątkowy

Domyślnie

trzeba tam zamontować diodę shootky'ego 1A 30V ona jest szybka i daje dobre czasy reagowania.

kupiłem 3 odbiorniki i nadajnik pt 04 II (phottix tetra), i po kupnie działały na parę metrów, więc pomyślałem co by nie przerobić wg opisów do PT04 i nic...

okazuje sie, że przy wysokich częstotliwościach takich jak 433mhz dokładność ma ogromne znaczenie a tam wszędzie były zimne luty, było wszystyko zrobione do d***

po przerobieniu odbiorników działa to na 80m z 100/100 strzałów, odbiera na około 100m ale nie wszystkie strzały celne, wszystko fajnie bo to widać na diodach odbiór-nadawanie

po spada do paru centymetrów i dopiero zamontowanie tej diody ma poprawić działanie wyzwalania ktore nie dzialaja (mam 3 sztuki 430 EX II)

aha, jeszcze jedna opcja co do odbiorników i nadajników, tam za robi drut miedziany o długości dokładnie 16mm, zamiast tego polecam

http://www.maritex.com.pl/pl/shop/products/ggid/12414

tylko płytka jest dwustronna i trzeba to dobrze wlutować - powinno działać lepiej

wtedy nie trzeba się bawić w kable i inne historie
    Ostatnio edytowane przez bass98 ; 30-07-2009 o 02:07 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów