Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 53

Wątek: Lustrzanka - EOS 350D?

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez elmalier
    Usłyszałem ze szumy na zdjęciach nie dotycza Canona (czy to jest glowny powod tego ze robi "mniej ostre" zdjecia?) jeśli tak to czy naprawde te różnice są znacznie zaważalne czy jest to jakaś mała różnica?
    Wedlug niemieckiego Foto-Magazin z czerwca 2005 poziom szumow jest minimalnie wyzszy w 350D niz w Pentax istD czy Nikon D70.

Duzo bardziej szumi Olympus E-300. Minolty 5D jeszcze w tym tescie nie bylo.
    Ostatnio edytowane przez marcin001 ; 22-07-2005 o 14:11

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marcin001
    Wiec lepiej kupic optymalny kit.
    albo optymalny albo kit zdecyduj sie :-)... poza tym ja widze ze Ty nie masz co sie zastanawiac nad wyborem aparatu bo juz dobrze wiesz jaki chcesz kupic, wiekszosc osob z tego forum (99%, ja tez) bedzie cie przekonywalo do Canona... D70 mozna porownywac z 300d natomiast 350D jest juz znacznie lepszy... poza tym trzeba sobie uzmysowic ze zakup body to jkaies 50% naszych poczatkowych wydatkow na budowe 'systemu' bo dopiero posiadajac odpowiednia ilosc obiektywow i innych ******* mozna robic zdjecia zgodnie z przeznaczeniem dSLR, jesli ktos nie ma zamiaru rozbudowywac swojego zestawu to niech kupi compakta - bedzie bardziej zadowolony

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jac
    natomiast 350D jest juz znacznie lepszy...
    W czym jest lepszy? Pytam powaznie, bo dopiero jestem na etapie podejmowania decyzji co kupic...

Cytat Zamieszczone przez Jac
    albo optymalny albo kit zdecyduj sie
    Jak sie nie ma za duzo kasy, to jakosc kitowego obiektywu ma bardzo duze znaczenie.

sv
    Guest

Domyślnie

marcin001 - wiesz, kup sobie d70. bedziesz zadowolony. to naprawde znakomity aparat dla ciebie.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven
    marcin001 - wiesz, kup sobie d70. bedziesz zadowolony. to naprawde znakomity aparat dla ciebie.
    Nie wiem. Musze sie jeszcze zastanowic. Minolta D7D i Canon 20D bardzo mi sie podobaja, ale to juz inna cena...

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

no tak 350D jest DUZO LEPSZY, ale W CZYM TA LEPSZOSC SIE OBJAWIA o to mi chodzi bo ze Słowacki wielkim poetą był - to wiadomo....

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marcin001
    Tez sie nad nim zastanawialem, ale 350D wyglada tak troche zabawkowo (odczucie subiektywne) przy np. Minolcie czy Nikonie, no i najkrotszy czas to tylko 1/4000s, synchronizacja z lampa tylko 1/200s, maly wyswietlacz o niskiej rozdzielczosci, brak swiatelka wspomagajacego autofokus, brak lini kompozycyjnych w wizjerze, slaby obiektyw i problemy z nastawianiem ostrosci - to wszystko troche deprymuje. Minolta ma tutaj przewage w postaci ogromnego wyswietlacza, funkcji Anti-Shake i super latwej obslugi wszystkich parametrow, Nikon D70s tez wydaje mi sie lepszym rozwiazaniem, ma lepszy, cichy i szybki obiektyw, najkrotszy czas 1/8000s, synchronizacja z lampa przy 1/500s, wspomaganie autofokusa za pomocy swiatelka a nie salwy z lampy blyskowej jak w 350D, matrycowy pomiar swiatla.

Nie wydaje mi sie, zeny w tym segmencie 350D byl taka dobra oferta.
    Jak już chcesz przekonywać do D70 to rób to z sensem. IMO jedyną istotną przewagą tego aparatu nad 350D są rozmiary a co za tym idzie, wygoda obsługi. Ja sam przesiadłem się na 350 z analogowej 50 i... z początku nie wiedziałem jak to trzymać

A poza tym:
    Najkrótszy czas migawki, wyświetlacz, światełko do AF (jak sie robi fotki tam gdzie jest ciemno to lampę niestety trzeba ze sobą nosić) i nawet czas synchronizacji z poj. błyskiem to w gruncie rzeczy drugorzędne sprawy. No może to ostatnie ma największe znaczenie. Ale biorąc pod uwagę kiedy jest to potrzebne (przy doświetlaniu z dużym światłem zastanym gdy nie chcesz używać małego otworu wzgędnego) to te 1 i 1/3 działki o jaką musisz bardziej przymknąć przysłonę w 350D nie jest najistotniejszą sprawą.

Wyświetlacz: używałem troszkę Pentaxa ist DS z 2 calowym, naprawdę ładnym wyświetlaczem. Ten w 350 jest gorszy, ale biorąc pod uwagę do czego jest wyświetlacz w dSLR, nie ma znaczenia

Co do problemów z nastawianiem ostrości - pomyliło Ci się chyba z 10D. I to też z niektórymi egzemplarzami...

Natomiast naprawdę istotnym parametrem w DSLR jest matryca. I ta jest znacznie lepsza w 350D.

No a już stwierdzenie ze D70 jest lepszy bo ma lepszego kita.... hmm jeśli tak to proponuje kupić sobie kompakt. Albo przynajmniej nie wyrażanie autorytatywnych opinii porównawczych bo śmiech bierze.

Ale to wszystko jest OT.
    Autor wątku pytał o szkła do 350D
    Jako uniwersalne: Sigma 18-125, 18-200, lub Tamron 18-200.
    Macro: EF 100 f2,8, Sigma 105 f2,8 lub Tamron 90 f2,8.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ukasz
    Jak już chcesz przekonywać do D70 to rób to z sensem. IMO jedyną istotną przewagą tego aparatu nad 350D są rozmiary a co za tym idzie, wygoda obsługi. .
    Ja nie chce przekonywac. Sam sie namyslam co kupic. A istotnych przewag wymienilem wiecej.

Najkrótszy czas migawki(...)
    Zima, w pelnym sloncu, czesto mi sie przydaje.

światełko do AF (jak sie robi fotki tam gdzie jest ciemno to lampę niestety trzeba ze sobą nosić)
    Ale blyskanie komus po oczach tylko po to, zeby nastawic ostrosc, jest rozwiazaniem malo eleganckim, zwraca uwage, no i osoba "blyskana" mruzy czy wrecz zamyka oczy.

Co do problemów z nastawianiem ostrości - pomyliło Ci się chyba z 10D. I to też z niektórymi egzemplarzami...
    Niemiecki Chip z lipca 2005 tak twierdzi w swoich testach, strona 60.

Natomiast naprawdę istotnym parametrem w DSLR jest matryca. I ta jest znacznie lepsza w 350D.
    Na jakosc zdjec sie to nie przeklada.

No a już stwierdzenie ze D70 jest lepszy bo ma lepszego kita.... hmm jeśli tak to proponuje kupić sobie kompakt. Albo przynajmniej nie wyrażanie autorytatywnych opinii porównawczych bo śmiech bierze.
    Jest jak mi sie wydaje lepszy pod wieloma wzgledami, a jak ma jeszcze lepszy kitowy obiektyw, to tylko na plus mu sie liczy.

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

No tak, jeśli w tak fachowej gazecie fotograficznej jak Chip napisali o błędach AF w 350D to naprawdę musi być to syf

Co do błyskania po oczach: chyba sie nie zrozumieliśmy. Mam zewnętrzną lampę, która wspomaga AF. Czerwonym wzorkiem. A, i ma HSS. To w zasadzie załatwia mi też kwestię doświetlania w jasnych warunkach.

No ale załóżmy że chcę doświetlić pojedynczym błyskiem. Zawsze mogę przymknąć obiektyw o 1 działkę i mam to samo jakbym miał krótszy czas synchronizacji. Pisałem o tym przed chwilą i znów chyba się nie zrozumieliśmy

Ilość szumów nie przekłada się na jakość zdjęć... Jakość obiektywów też nie. Najlepiej mieć kita. Zewnętrzna lampa też jest zbędnym ciężarem. A w ogóle to to body jest za wielkie, lepiej mieć kompakt

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Ilość szumów nie przekłada się na jakość zdjęć... Jakość obiektywów też nie. Najlepiej mieć kita. Zewnętrzna lampa też jest zbędnym ciężarem. A w ogóle to to body jest za wielkie, lepiej mieć kompakt
    No dobrze miec lampe, obiektywy, a do tego jeszcze lepsze body.

A co do szumow, to wg niemieckiego Foto-Magazin z 06/2005 w 350D sa minimalnie wieksze niz w D70. Poza tym wg tego testu zdjecia z D70 maja lepszy kontrast, a poza tym 350D czesto "przepala" swiatla w sloncu.

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów