Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Canon 40D - problem !

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Wrocław

Unhappy Canon 40D - problem !

Witam
    Mam problem ze swoim 40D. Mam caly czas zablokowana korekcje ekspozycji. Non stop jest ustawione na -1/3... Jest zablokowane na wszystkich trybach m.in. Av i Tv. Szlag mnie trafia bo reczne korygowanie nic nie daje a krecenie kolkiem pomimo ze widze na wyswietlaczu jak lata kreska to w wizjerze widze jak wraca ekspozycja z powrotem na -1/3.

Dzis wgralem soft 1.1.1 i nic nie pomaga.

Dodam tylko, ze pomaga tylko skasowanie ustawien aparatu ale i tak po kilku dniach wszystko wraca do ustawienia -1/3

Pomoze ktos ???
    EOS 7D | BG-E7 | 17-40 f4 L | 70-200 f2.8 L | 10-22 f3.5-4.5 | 580EX II | Manfrotto X55 PRO+804RC2 | Hand Strap E1 | Lowepro Vertex 200

Bywalec
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Próbuję to sobie tylko wyobrazić ale czy przypadkiem to kręcenie kółkiem i obserwacja zmian na wyświetlaczu (górnym ???) to nie korekta błysku lampy ?
    A zmiana ustawienia w menu (chyba 2 zakładka bo tam jest korekta ekspozycji) też nic nie daje?

Piszę na swoim przykładzie bo często tak się mylę
    Ostatnio edytowane przez andrzej3k ; 04-03-2009 o 23:51

Pełne uzależnienie Awatar Loome
    Miasto
    Poznan

Domyślnie

wlacznik ma dwie pozycje ON. na jednej z nich kolko nie dziala. sprobuj drugą, powinienes móc przełączyc.

Coś już napisał
    Miasto
    Chełm

Domyślnie

Może masz ustawione sterowanie punktami autofokusa bezpośrednio pokrętłem. Ostatnio też wpadłem w panikę, że nie mogę zmienić korekty ekspozycji. Po jakimś czasie skojarzyłem, że zmieniłem ustawienia w wyboru punktów autofokusa. Po przestawieniu na sterowanie dżojstikiem wszystko działa normalnie.

hutnik
    Guest

Domyślnie

Najprawdopodobniej to co pisze Loome przełącznik włączasz na pierwszą pozycję "ON" włącz na pozycję wyżej, też to "ćwiczyłem"

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

No wlasnie wlacznik jest zawsze w pozycji ON (gorna). Jak przelacze nizej to tylko pokretlo nie dziala w czasie robienia zdjec.

Czarek --> czy mozesz podpowiedziec jak sprawdzic to ustawienie ??? Moze faktycznie mam wlaczone wybieranie punktow autofokusa ???

Najdziwniejsze jest to, ze po zresetowaniu aparatu do domyslnych ustawien wszystko jest ok przez pare dni a potem znowu sie pitoli Nic nie zmieniam w funkcjach CF

Co jest grane ?
    EOS 7D | BG-E7 | 17-40 f4 L | 70-200 f2.8 L | 10-22 f3.5-4.5 | 580EX II | Manfrotto X55 PRO+804RC2 | Hand Strap E1 | Lowepro Vertex 200

Uprawnienia umieszczania postów