Cytat Zamieszczone przez Fotos
Wlasnie o podswietlenie mi chodzilo, a tak dokladniej o zjadanie baterii przez LCD. Probowalem kiedy znalezc jakies info, jak odroznic taki model, ale mi sie nie udalo. Dla mnie 600 ma porzadny wizjer, niestety nie wiem gdzie mozna jeszcze kupic inna matowke z klinami. Jakby ktos wiedzial to prosze o info. Do noszenia turystycznego wole jednak 500N, lzejsza :-)
Fotos, pliiiz bez żartów. ;-) to są*dwie różne klasy aparatów. mogę śmiało porównać oba, bo kupiłem teściowi RebelG czyli właśnie 500N i chwilę testowo nim pstryknąłem ze dwa filmy. plastyk Panie plastyk. plastikowy bagnecik, spust pozostawia wiele do życzenia (a kupiłem nowy RebelG - bez ryski) - w kwestii siły nacisku połówki i docisku skustu. wczoraj włożyłem negatyw do 600tki. miodzio wygoda użytkowania. na Av w ogóle braku drabinki nie odczuwam. bardzo milutki. no i tak jak pisałem - bardzo szybko działa autofocus. do tego stopnia, że parę razy myślałem, że coś nie tak i że nie działa. dzisiaj wywołuję negatyw więc niedługo ocena jakościowa pstrykactwa ;-)