Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 47

Wątek: startowy analog

Uzależniony
    Miasto
    fafa

Domyślnie startowy analog

zachęcony zakupionym dla teścia Rebelem G stwierdziłem, że kupienie analoga dla samego posiadania szerokiego konta z mojego 17-40L jest warte grzechu. no i dylemat wyboru. generalnie planowałem pierwszym odruchem 33/30 lub starsze wersje serii 5/3. ale pojawiły się w dobrych cenach (b.niskich) eos 600 i eos 100. bancerność 600tki była tu nie raz zachwalana, więc nie zastanawiałem się. eos 100 - nowszy niż 600-tka, lżejszy, podnoszone lustro - po zastanowieniu się też kupiłem.
    jeden zamierzam zostawić sobie do streetfocenia, drugi (100) do szerokiego kąta i krajobrazu na slajdzie.

no i pytanie: czy dobrze kombinuję? w kosztach zmieściłem się - cena była okazyjna, stan jest naprawdę ok (no nie widziałem jeszcze 600tki, ale na zdjęciach wszystko wyglądało na bdb), niepokój tylko trochę budzi u mnie czy w 600tce (jeszcze jej nie mam - jedzie do mnie) jest wskaźnik ekspozycji (taki jak w eos 100, 300D, 20D) czyli coś do czego jestem przyzwyczajony trybem M. bo w instrukcji znalezionej w necie nie mogłem się dopatrzyć.
    gra i buczy bebop

Uzależniony Awatar Silent Planet
    Miasto
    Poznań / tu nie ma plenerów CB

Domyślnie

Czyli "drabinka".
    Być powinna.

W paru modelach starszych EOS'ów ze względu na jakieś kombinacje patentowe(!) w trybie manualnym nie ma drabinki, a jedynie wskaźniki +/-, które zapalają się w wizjerze. Trochę trudniej wtedy, ale można sobie poradzić.
    EOS is SILENCE
    "Enjoy the silence."
    ---
    Wróciłem...!
    analog & digital / black & white / calm & easy...

Uzależniony
    Miasto
    fafa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Silent Planet
    Czyli "drabinka".
    Być powinna.

W paru modelach starszych EOS'ów ze względu na jakieś kombinacje patentowe(!) w trybie manualnym nie ma drabinki, a jedynie wskaźniki +/-, które zapalają się w wizjerze. Trochę trudniej wtedy, ale można sobie poradzić.
    hmm. w poniedziałek przyjdzie body to będę wiedział na 100%.
    gra i buczy bebop

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

raczej nie ma. w 650 pojawia sie tylko na wyswietlaczu "OP/CL/--" z zaleznosci czy trzeba otworzyc czy domknac.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Uzależniony
    Miasto
    fafa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski
    raczej nie ma. w 650 pojawia sie tylko na wyswietlaczu "OP/CL/--" z zaleznosci czy trzeba otworzyc czy domknac.
    no to jak dojedzie do mnie moja 600tka to zobaczę czy da się z tym żyć. na osłodę pozostaje zawsze eos 100 ;-)
    gra i buczy bebop

Pełne uzależnienie Awatar thorin
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

zapytam sie, moze troche glupio, ale mialem 100 i niewiem czym ona gorsza jak 600, pomijajac podswietlany wyswietlacz? bo punkt AF chyba obie te puszki mialy jeden ? wogole na jaka 100tke trafiles Bebop? moja niestety byla zmasakrowana jesli idzie o migawke :/
    Ostatnio edytowane przez thorin ; 25-07-2005 o 00:51
    przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...
    pozor, teď vyletí ptáček, usměj se hezky a řekni sýr.

Uzależniony
    Miasto
    fafa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez thorin
    zapytam sie, moze troche glupio, ale mialem 100 i niewiem czym ona gorsza jak 600, pomijajac podswietlany wyswietlacz? bo punkt AF chyba obie te puszki mialy jeden ? wogole na jaka 100tke trafiles Bebop? moja niestety byla zmasakrowana jesli idzie o przyslone :/
    gorsza niczym. śmiem twierdzić, że lepsza (bo nowsza). kółko z tyłu, lustro można podnieść, wygodnie leży w łapie. flash w automatycznych programach sam się*otwiera i sam się chowa (w Elanie tak nie ma, bo amerykanie coś znowu z patentami pochrzanili). kupiłem dwa bo oba do przetestowania, jak każdy używany sprzęt. zostawię sobie co mi będzie lepiej leżało. 600tka to też niezły workhorse, ponoć niedozajeżdzenia. no i 5kl/sek. w trybie oneshot. póki co testowy negatyw pójdzie jutro do labu, to dopiero powiem co i jak. muszę przemyśleć magazyn w postaci dwóch analogów. bo może jeden zostawię a drugi sprzedam albo sprezentuję rodzinie :-) generalnie chciałem mieć szeroki kąt/rybie oko/streetfoto. w cenie 250 zł za puszkę to chyba nieźle?
    gra i buczy bebop

Miasto
    Silesia

Domyślnie

ba ze niezle, sam tak kombinowalem, ale potem mi madrzy ludzie powiedzieli ze z EF-S nie da rady
    przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...

Uzależniony
    Miasto
    fafa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez thorin
    ba ze niezle, sam tak kombinowalem, ale potem mi madrzy ludzie powiedzieli ze z EF-S nie da rady
    a widzisz gdzieś u mnie EFS? ja analoga do 17-40L dokupiłem... no i do streetfoto, co by zawału niedostać :-)
    gra i buczy bebop

Miasto
    Silesia

Domyślnie

nie mowie o Tobie Bebop pije do swojego kitowego obiektywiku

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów