A oto i moja nocna fotka z ręki. Tamiza (London Eye), 1/6 s., f/2, ISO800, 28/1.8.
A oto i moja nocna fotka z ręki. Tamiza (London Eye), 1/6 s., f/2, ISO800, 28/1.8.
uuuu.. ale woda poruszuna
![]()
Sama się ruszałaZamieszczone przez Czacha
![]()
Napisał p13ka
No i takie fotki przekonują do 28/1.8A oto i moja nocna fotka z ręki. Tamiza (London Eye), 1/6 s., f/2, ISO800, 28/1.8.
Nic dodać nic ująć, może poza jednym pytankiem :
Czy opierałeś na czymś przynajmniej łokcie??
Nie miałem czasu szukać jakiegoś oparcia. Lewy łokieć zaparłem o swoje żeberkaZamieszczone przez Moris
i... wstrzymałem oddech :-)
Czytałem żę kiedyś dawno temu ktoś wymyślił prostą metodę na nieporuszone zdjęcia. Mianowicie przywiązywało się szurek do buta i do aparatu. Nie wiem jak to w praktyce wyglądało ale napięty sznurek stanowił przeciwwagę dla drgań ręki dzieki czemu zdjęcia wychodziły ostre. Było to skuteczne i proste np. w muzum kiedy nie można było błyskać a nie chciało się nosić statywu. To taka ciekawostka.
Ciekawe jaki wynik osiąga ta Pani:
widząc jej prawe ramię a raczej zarys tego ramienia pod bluzką mam jeden wniosek: żal mi jej męża, a z drugiej strony zazdroszczę takiej żony... (mogę tak napisać bo kto w wieku 17 lat ma)
o kurczę, niezły harpagan..Zamieszczone przez Harnash
![]()
![]()
![]()
przecież to chyba jest 500/4 IS L, który waży coś pod 4 kg. Może jakiś system podtrzymujący, widzicie ten rzemień na gowie :rolleyes:
System: lewa raczka na bioderko. Ja stosuje niekiedy podobny system z wykorzystaniem klato-brzucha ;-) przy pewnej wprawie dosc dobrze sie sprawdza.
EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000