Ja sobie myślę że niektórzy ludzie nie widzą zdjęć, ale z lupą liczą piksele i proporcje i uważają się strasznych teoretyków. I co więcej robią to źle i amatorsko. Dla mnie to kalectwo. Albo głupota. Albo jedno i drugie.
Czyli ci ludzie to kalecy durnie. Ludzie w swojej napuszonej arogancji, w swojej domorosłej "ekpertyzie", w swojej amatorskiej obsesji liczenia pikseli, uważają się strasznych "technicznych" teoretyków i zasmradzają wszystkie galerie internetowe na których się tylko pojawią. Potrafią zepsuć każdą atmosferę, wszędzie puszczają swoje bąki i swoją smrodliwością i abnegacją wystraszają prawdziwe talenty, prawdziwych fotografów dla których warto na te galerie w ogóle wchodzić.
Ja osobiście gardzę tymi wszystkimi napuszonymi amatorami uważających się za "technicznych ekspertów".
Przepraszam Cię Fabio że swoim postem wprowadziłem konkflikt na Twoją wspaniałą galerię. Ale nie mogłem się powstrzymać. Nie rozumiem jak człowiek który nie ma umiejętności aby nosić za Tobą statyw, teraz na forum uważa się za "teoretyka" i w ogóle śmie mieć "teoretyczne" zastrzeżenia na temat Twoich zdjęć. Zamiast po prostu rozdziawić gębę i się uczyć.
A jak ma zastrzeżenia, to grzeczność i szacunek wobec mistrza nakazuje robić to w formie pokornych pytań, a nie zadzierania nosa.