Strona 18 z 21 PierwszyPierwszy ... 81617181920 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 171 do 180 z 203

Wątek: [fabio87] krajobrazy

Domyślnie

Diablo - przesuper dyplomatyczna i treściwa wypowiedź! Pokaż wpierw swoje prace aby udowodnić że masz kwalifikacje do wyrażania tego typu opinii.

Jeśli chodzi o moją opinię trzech ostatnich zdjęć:
    69 - oczywiście chodzi o światło. Więc światło jest, nawet ciekawe i subtelne, ale trochę zabrakło tematyki. Chociaż technicznie bez zarzutu.
    70 - bardzo dobra kompozycja i technika (no ale to oczywiste w zdjęciach Fabio), natomiast ciut na mój gust za bardzo podkręcona saturacja. Rozumiem że tak to było w rzeczywistości, że żadnymi suwakami tutaj tego nie podkręcałeś, ale natura czasami też potrafi przesadzić
    71 - bez zarzutu. Na Twoim wysokim poziomie. Jesteś mistrzem mgły (bez podtekstu ).

Coś już napisał Awatar Hamtaro
    Miasto
    Szczecin|Poznań

Domyślnie

Diablo - przesuper dyplomatyczna i treściwa wypowiedź! Pokaż wpierw swoje prace aby udowodnić że masz kwalifikacje do wyrażania tego typu opinii.
    a co, nie moze miec wlasnego zdania? tez mnie denerwuja takie posty bez wzgledu kto je pisze. ale jeszcze bardziej denerwuja mnie argumenty w stylu pokaz ze umiesz zrobic cos lepiej.

ale zeby nie robic OT-samo miejsce nie wydaje mi sie zbyt ciekawe- jest drzewo jest wschod i jest mgla. wszystko staje sie bardzo oczywiste. troche za bardzo. i probowalbym pokazac wiecej pierwszego planu, duzo wiecej zeby drzewo bylo tylko w oddali i dopelnialo kompozycje. no to tyle, Peace!
    C40d+C17-55/2.8IS+C50/1.8+T80-200/2.8+S8/3.5...

www.vibrakiller.deviantart.com

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Hamtaro Zobacz posta
    a co, nie moze miec wlasnego zdania?
    Każdy ma prawo mieć własne zdanie, ale trzeba znać swoje miejsce i wiedzieć kiedy je wyrażać. Jeśli nie mam pojęcia o jazzie to nie pójdę na koncert Norah Jones i nie będę głośno mówić że jakiś utwór do kosza. Bo sam sobie świadectwo wystawiam, a i innych denerwuję własną głupotą.
    Co innego powiedzieć: "Nie rozumiem, nie przemawia do mnie", a co innego z irytyjącą arogancją głośno wołać "Do kosza!"

Coś już napisał Awatar Hamtaro
    Miasto
    Szczecin|Poznań

Domyślnie

zapewne owe do kosza miało oznaczac ze mu sie nie podoba, przyjnamniej ja to tak odebralem. czasem trzeba takie rzeczy poprostu przebolec a nuz moze nastepnym razem napisze cos bardziej konctruktywnego.
    C40d+C17-55/2.8IS+C50/1.8+T80-200/2.8+S8/3.5...

www.vibrakiller.deviantart.com

Domyślnie

Eloi wyluzuj,po prostu mi się te dwa nie podobają,a jak chcesz zobaczyć moje prace to wejdz na moją stronę i tyle.pozdrawiam
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    i co mam kwalifikacje?
    przepraszam fabio87,że sobie pozwoliłem i nie bądz zły za tego posta ale widziałbym to tak

Ostatnio edytowane przez diablo1 ; 06-04-2011 o 00:04 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez diablo1 Zobacz posta
    Eloi wyluzuj,po prostu mi się te dwa nie podobają,a jak chcesz zobaczyć moje prace to wejdz na moją stronę i tyle.pozdrawiam
    i co mam kwalifikacje?
    Galeria jest spoko, zwłaszcza b/w. Kolor już mniej, to znaczy jest ok, ale jednak mniej czujesz kolor niż b/w. Kolor jest trudniejszy.
    Ale to nie o to chodzi aby się porównywać. Nie do tego zdążam.
    To co mówię jest że niikt nigdy nie obiecywał że 100% zdjęć, nawet największego mistrza, muszą być udane. Jednak nawet jak się patrze na te mniej udane, to dobrze dać mistrzowi szacun bo mistrz wie co robi. A jak coś się mniej podoba, to wtedy znaczy że mistrza nie zrozumieliśmy. Albo mistrz eksperymentuje. Tak czy inaczej mistrz nie potrzebuje wskazówek w rodzaju "kosz".
    A w każdym zbiorze są egzemplarze najlepsze i najsłabsze. To prawo matematyki.
    A w ogóle oglądanie słabszych zdjęć mistrzów jest też edukacyjnym doświadczeniem. Nawet bardziej niż oglądanie najlepszych prac. Dlaczego?
    Dlatego bo oglądając słabsze zdjęcia bardziej się zastanawiasz dlaczego mistrz to opublikował. Szukasz jakiegoś powodu, bardziej analizujesz. I jest to znacznie głębsze doświadczenie niż taki płytki zachwyt nad czymś oczywistym.

Domyślnie

jeśli dla ciebie fabio87 jest mistrzem któremu nie można powidzieć kosz,to mało jeszcze widziałeś.

Domyślnie

Nie oto chodzi czy jest mistrzem czy nie, ale o to że nie jest uczniakiem. A "kosz" to się mówi uczniakom.

Domyślnie

a ja kosz będę mówił nawet mistrzowi,bo z tego co napisałeś wnioskuje,że mam kwalifikacje,a przynajmniej nie napisałeś że nie mam.pozdrawiam i już nie zaśmiecam galerii fabio87

Dopiero zaczyna Awatar fabio87

Domyślnie

Eloi dzieki ale nie przesadzaj z tym mistrzem
    diablo1 masz racje 68.69 do kosza a Twoja obrobka 68 moze lepsza ale to kwetia gustu moim zdanie zdjecie do wyrzucenia
    72.

73.

74.

pozdrawiam

Strona 18 z 21 PierwszyPierwszy ... 81617181920 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów