Dzięki za uwagi.
MM, określenie " na trzy punkty" wzięło się stąd, że AF wyświetlił mi trzy punkty w wizjerze podczas ustawiania. Ten aparat ma AF trzypunktowy więc pozwoliłem sobie użyć takiego określenia.
Szandor, dzięki będę próbował tylko mam jakiś opór wewnętrzny do przymykania przysłony przy takiej pogodzie.
Zaitsev, tylko jako test, przecież napisałem, że mam prawko na motorower??:, tylko test ustawień i możliwości sprzętu.
DS74, a do jakiej wartości przysłony można się posunąć przy takich warunkach?
Oczywiście biorąc pod uwagę, że na razie używam KITA 18-55 II.
Czy przy takich warunkach ISO 400 jest właściwe ?
I ostatnie pytanie, czy należy na początek mieszać z ekspozycją czy skupić się na przysłonach i czasach?
No mam coś takiego, że uwielbiam zdjęcia ostre i nie cierpię szumu.
Po doświadczeniach z bądź co bądź świetną , moim zdaniem, cyfrówka jakim jest Lumix F18, zapragnąłem czegoś więcej.
Myślę, że byłem jednym z tych co to uważali, że lustro samo robi super zdjęcia.Wiecie jak to jest, znajomi, koledzy, dużo gadania ohów i ahów i skupiona uwaga na wyborze sprzętu.
Po selektywnej lekturze tego forum już wiem, że się mocno pomyliłem. Ale jako osoba która nie lubi zaczynać od tematu od końca, na razie chcę opanować sprzęt który mam od strony technicznej i zorientować się jakie są jego możliwości, na własnej skórze a nie na podstawie opisów.
Jak to opanuję to przyjdzie czas na sztukę.
Dlatego moje pytania są takie a nie inne.
Dziękuje Wam za informację i proszę o więcej.:smile:
Jeszcze jedno ujęcie, tego samego dnia. Wiem, że możecie podpatrzeć ustawienia.
http://img172.imageshack.us/my.php?image=wizz.jpg
Pozdrawiam