Strona 8 z 13 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 136

Wątek: 1D/s MarkIII new fw - in addition to the sub mirror fix issued earlier by Canon ;)

Mieszany widok

Początki nałogu

Domyślnie

Jest ok, do tej pory zrobił kilka tysięcy ostrych zdjęć :P - jestem z tego sprzętu zadowolony - wprawdzie daleko mu w wielu dziedzinach do 1Dm3, ale z drugiej strony w pełni spełnia wymagania, jakie stawiam sprzętowi tej klasy i w tej cenie. To, moim skromnym zdaniem, najlepsze lustro Canona w rankingu miodność/cena.

Tylko coś mu mój test niezbyt posłużył, biedaczkowi
    Aparaty, obiektywy, lampy.

Coś już napisał

Domyślnie

A ja juz zaczynam mieć pierwsze obawy związane z oddaniem mojego 1D Mark III na Żytnią. Dzwonilem dzis, aby dowiedzieć się na kiedy będzie zrobiony ten "FIX", a oni zachowywali się jakby w ogóle nie wiedzieli o co chodzi. Teksty typu, że "diagnoza powinna być gotowa do jutra". Jaka do cholery diagnoza? Mają zaimplementować poprawkę, przygotowaną przez Canona odgórnie, a oni będą sprawdzać mi aparat i odeślą spowrotem, bo w koncu "dziala prawidlowo"?

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Osobiscie uwazam, ze oddanie deesa do naszego serwisu jest poronionym pomyslem jesli nic konkretnego sie nie dzieje.
    Nie wiedza co i dlaczego maja wymieniac/zmieniac, dlatego jesli nie ma konkretnych objawow, to nie ma to sensu.

Coś już napisał

Domyślnie

Właśnie dzwonilem na żytnią i dowiedziałem się, że zostanie w moim body wymiony 'mirror box' oraz zostanie on skalibrowany. Czy ktoś może mi wyjasnić co to jest ten mirror box dokładnie i czemu mogą chcieć go wymienić?

Pozdrawiam.

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tad Zobacz posta
    Czy ktoś może mi wyjasnić co to jest ten mirror box dokładnie i czemu mogą chcieć go wymienić?
    Komora lustra?

Nie wierzę, że masz Marka i nie słyszałeś
    http://www.dpreview.com/news/0711/07...3statement.asp
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tad Zobacz posta
    Właśnie dzwonilem na żytnią i dowiedziałem się, że zostanie w moim body wymiony 'mirror box' oraz zostanie on skalibrowany.
    Z ciekawości: czy to w ramach gwarancji, za friko? Bo jeśli tak, to właśnie odkryłem autoryzowany serwis Canona, który jest gorszy od Żytniej

Bywalec Awatar toma20D
    Miasto
    Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    Z ciekawości: czy to w ramach gwarancji, za friko? Bo jeśli tak, to właśnie odkryłem autoryzowany serwis Canona, który jest gorszy od Żytniej
    Muflon , mozna sie domyślic gdzie ten serwis znalazłes ale w przypadku body zakupionych w USA lub Szwajacarii gwarancja nie obowiazuje w serwisach europejskich ...jak dla mnie dziwne
    pozdrawiam

Tomasz

Canon 1D Mark IV, Canon 1DsMark III , i trochę szkiełek L Gitzo 5541LS

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

No dooobra, to dałem sobie odkręcić ten tryb serwisowy... Człowiek na dpreview (z PL zresztą ;-)) napisał że cośtam cośtam RAW performance, poza tym sam nie jestem pewien jak to by się zachowało przy upgrade firmware. Zostawiłem screenshoty na pamiątkę ;-)

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    Z tego co mówili to wszystko za darmo, na pewno nie rzucali zadnej wyceny do zatwierdzenia
    Gwarancja w zasadzie sie juz skonczyla (zakupiony był w lutym 2008 ). W kazdym razie na razie podobno czekają na ten mirror box i mam dzwonić w przyszłym tygodniu to jeszcze to potwierdzę. Mimo wszystko wydaje mi sie, ze te mirror boxy były wymieniane tylko w pierwszych seriach (mój jest 557....), a więc trochę dziwne, ze nagle sie uparli, że trzeba wymienić, a robiłem fotki od ponad roku i szczególnie nie narzekalem...

Coś już napisał

Domyślnie

No faktycznie cos slyszalem, ale to było 2 lata temu. Ja już miałem ten aparat w serwisie na żytniej dwukrotnie od tego czasu i za każdym razem zgłaszałem problemy z AF - nic nie wymieniali. A teraz nagle wymieniają, mimo ze wyslalem aparat tylko na kalibrację AF (w zw. z tą ich akcją)?

Strona 8 z 13 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów