No nie strasz mnie...Chyba wiedzą co robią? Kupując sprzęt za tyle kasy chcę wykorzystywać 100% jego możliwości, a nie np 75...A szybki i celny AF to podstawa...Większość osób jakoś sobie chwali efekt po tej naprawie...
Są też tacy, którzy sobie chwalą bez żadnej naprawy ;-)
A co do "straszenia Żytnią", to po prostu oni sobie na taką reputację zapracowali przez lata :-) Nie mówię, że nie zrobią czegoś czasami dobrze i bez psucia innych rzeczy, ale statystyka jest tutaj dość nieubłagana...
Kolega wysłał w zeszłym roku 30D + jakiegoś lensa do kalibracji i niby wszystko było fajnie, ale w komorze lustra znalazł okruch...chleba :-) (technik robił aparat w trakcie przerwy śniadaniowej??), a szkło było tak polepione brudem, jakby je trzymał w rękach dzieciak jedzący wcześniej czekoladę...
No...ale może będzie dobrze - bądź dobrej myśli w każdym razie ;-)
1, czarne i białe szkiełka + worek gratów... ale chyba i tak nie umiem robić zdjęć...
Ja powiem szczerze - dotychczas raczej (odstukać) nigdy nie miałem powodów do narzekań. Naprawiałem tam sprzęt ze 3-4 razy (kalibracja body, obiektywów, czyszczenie obiektywu, wymiana migawki) i wszystko wracało w dobrym stanie. Ze złymi statystykami to jest też pewnie jest trochę tak, że gdy wszystko jest 'cacy' to nikt na forum nie wchodzi, żeby ponarzekać. Gdy tylko coś spieprzą, wowczas od razu pojawiają się całe historie, legendy...
"BTW, serwis zostawił małą niespodziankę ."
A o co w tym chodzi ?
Nie chce martwić, ale czytałem, że aparat w trybie serwisowym jest mniej wydajny, szczególnie przy RAW. Nie działa on tak samo szybko jak w normalnym trybie, przynajmniej tak gdzieś czytałem na zagranicznych forach...
Muflonie, jak tak z ciekawości nawiążę do wypowiedzi o "odpływaniu ostrości w drugiej klatce mimo że obiekt był statyczny":
- czy to było zjawisko na tyle powtarzalne i widoczne, że jakbyś powiedzmy zrobił "wtedy, przed naprawą" kilka serii "czegokolwiek" - choćby kwiatka na oknie w normalnych warunkach świetlnych, to takie zjawisko by z dużym prawdopodobieństwem wystąpiło w przynajmniej, powiedzmy, jednej na kilka, serii?
Aparaty, obiektywy, lampy.