Pokaż wyniki od 101 do 110 z 136

Wątek: 1D/s MarkIII new fw - in addition to the sub mirror fix issued earlier by Canon ;)

Widok wątkowy

bapo
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tad Zobacz posta
    Witam,
    Śpiesze donieść, że mój sprzęt wrócił z Żytniej. Aparat działa i wygląda na cały, ale...
    Regulacji AF nie dokonano wcale. "Technicy sprawdzili AF i uznali, że działa prawidłowo i żadna regulacja potrzebna nie była".

Czy mnie się wydaje, czy jestem pierwszym klientem na świecie, któremu po przesłaniu body do regulacji AF "nową metodą" - tej regulacji odmówiono...Naprawdę ręce opadają. Przecież wiadomo, że AF działa 'znośnie', bo z niego od ponad roku korzystam, ale chodzi o to, aby działał jeszcze lepiej (szybciej, pewniej).

Czy ktoś się spotkał z takim przypadkiem? Żeby było jeszcze ciekawiej - najpierw się dowiedziałem, że ma być wymieniona komora lustra. Teraz w spisie wykonanych prac widnieje:
    1. Naprawa wyzwolenia migawki (elektromagnes) (nic nie zgłaszałem)
    2. Sprawdzenie AF (żadnej kalibracji....)
    3. Montaż gumki lustra (po co?)
    4. Wgranie Firmware 1.2.5.

Co o tym wszystkim sądzić?
    hej, odpisałem Ci tez na dpreview :-) ale regulacja jest robiona przy pomocy nowego drogiego specjalnego sprzętu który znacznie ja ułatwia i zapewnia powtarzalnośc, na który a pewno Żytnia sobie nie pozwoli. Serwisy oryginalne Canona (takie jak Elstree i Willich) go kupiły (ok zrefakturowały) a serwisy outsouroce'owane nie i albo same odsyłają tam albo udają że naprawiają i regulują aby Klient był happy.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    a tutaj : Rüdiger März GmbH
    Kurfürstendamm 102
    10711 Berlin
    Tel.: 0 30 / 3 41 69 93
    Fax: 0 30 / 34 70 98 18
    mailto:infoberlin@fotomaerz.de
    www.fotomaerz.de
    dzięki za info, ale to jest outsource'owany serwis tak jak nasza Żytnia i takich w DE jest jeszcze kilka. Willich jest serwisem prowadzonym przez samego Canona i ma większe kompetencje/możliwości. Prawdopodobnie Ci w Berlinie tylko zbierają bo najbliżej i wysyłają dalej wewnętrznie (i oby tak było).
    Ostatnio edytowane przez bapo ; 30-04-2009 o 15:37 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów