Właśnie dzwonilem na żytnią i dowiedziałem się, że zostanie w moim body wymiony 'mirror box' oraz zostanie on skalibrowany. Czy ktoś może mi wyjasnić co to jest ten mirror box dokładnie i czemu mogą chcieć go wymienić?
Pozdrawiam.
Właśnie dzwonilem na żytnią i dowiedziałem się, że zostanie w moim body wymiony 'mirror box' oraz zostanie on skalibrowany. Czy ktoś może mi wyjasnić co to jest ten mirror box dokładnie i czemu mogą chcieć go wymienić?
Pozdrawiam.
Komora lustra?
Nie wierzę, że masz Marka i nie słyszałeś
http://www.dpreview.com/news/0711/07...3statement.asp
the silence is deafening
No faktycznie cos slyszalem, ale to było 2 lata temu. Ja już miałem ten aparat w serwisie na żytniej dwukrotnie od tego czasu i za każdym razem zgłaszałem problemy z AF - nic nie wymieniali. A teraz nagle wymieniają, mimo ze wyslalem aparat tylko na kalibrację AF (w zw. z tą ich akcją)?
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
pozdrawiam
Tomasz
No dooobra, to dałem sobie odkręcić ten tryb serwisowy... Człowiek na dpreview (z PL zresztą ;-)) napisał że cośtam cośtam RAW performance, poza tym sam nie jestem pewien jak to by się zachowało przy upgrade firmware. Zostawiłem screenshoty na pamiątkę ;-)
Z tego co mówili to wszystko za darmo, na pewno nie rzucali zadnej wyceny do zatwierdzenia
Gwarancja w zasadzie sie juz skonczyla (zakupiony był w lutym 2008 ). W kazdym razie na razie podobno czekają na ten mirror box i mam dzwonić w przyszłym tygodniu to jeszcze to potwierdzę. Mimo wszystko wydaje mi sie, ze te mirror boxy były wymieniane tylko w pierwszych seriach (mój jest 557....), a więc trochę dziwne, ze nagle sie uparli, że trzeba wymienić, a robiłem fotki od ponad roku i szczególnie nie narzekalem...
tad, gwarancja w zasadzie niby zakończona, ale był przecież program przedłużania jej do 2ch lat...
Aparaty, obiektywy, lampy.