Strona 9 z 14 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 136

Wątek: 1D/s MarkIII new fw - in addition to the sub mirror fix issued earlier by Canon ;)

Coś już napisał

Domyślnie

Właśnie dzwonilem na żytnią i dowiedziałem się, że zostanie w moim body wymiony 'mirror box' oraz zostanie on skalibrowany. Czy ktoś może mi wyjasnić co to jest ten mirror box dokładnie i czemu mogą chcieć go wymienić?

Pozdrawiam.

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tad Zobacz posta
    Czy ktoś może mi wyjasnić co to jest ten mirror box dokładnie i czemu mogą chcieć go wymienić?
    Komora lustra?

Nie wierzę, że masz Marka i nie słyszałeś
    http://www.dpreview.com/news/0711/07...3statement.asp
    the silence is deafening

Coś już napisał

Domyślnie

No faktycznie cos slyszalem, ale to było 2 lata temu. Ja już miałem ten aparat w serwisie na żytniej dwukrotnie od tego czasu i za każdym razem zgłaszałem problemy z AF - nic nie wymieniali. A teraz nagle wymieniają, mimo ze wyslalem aparat tylko na kalibrację AF (w zw. z tą ich akcją)?

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

No faktycznie cos slyszalem, ale to było 2 lata temu. Ja już miałem ten aparat w serwisie na żytniej dwukrotnie od tego czasu i za każdym razem zgłaszałem problemy z AF - nic nie wymieniali. A teraz nagle wymieniają, mimo ze wyslalem aparat tylko na kalibrację AF (w zw. z tą ich akcją)?
    No bo wygląda na to, że wreszcie wiedzą co jest nie tak za AF-em w tych aparatach.
    Tak na prawdę to nie wiadomo czy się śmiać czy płakać.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Właśnie dzwonilem na żytnią i dowiedziałem się, że zostanie w moim body wymiony 'mirror box' oraz zostanie on skalibrowany.
    Z ciekawości: czy to w ramach gwarancji, za friko? Bo jeśli tak, to właśnie odkryłem autoryzowany serwis Canona, który jest gorszy od Żytniej

Bywalec Awatar toma20D
    Miasto
    Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    Z ciekawości: czy to w ramach gwarancji, za friko? Bo jeśli tak, to właśnie odkryłem autoryzowany serwis Canona, który jest gorszy od Żytniej
    Muflon , mozna sie domyślic gdzie ten serwis znalazłes ale w przypadku body zakupionych w USA lub Szwajacarii gwarancja nie obowiazuje w serwisach europejskich ...jak dla mnie dziwne
    pozdrawiam

Tomasz

Canon 1D Mark IV, Canon 1DsMark III , i trochę szkiełek L Gitzo 5541LS

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

No dooobra, to dałem sobie odkręcić ten tryb serwisowy... Człowiek na dpreview (z PL zresztą ;-)) napisał że cośtam cośtam RAW performance, poza tym sam nie jestem pewien jak to by się zachowało przy upgrade firmware. Zostawiłem screenshoty na pamiątkę ;-)

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    Z tego co mówili to wszystko za darmo, na pewno nie rzucali zadnej wyceny do zatwierdzenia
    Gwarancja w zasadzie sie juz skonczyla (zakupiony był w lutym 2008 ). W kazdym razie na razie podobno czekają na ten mirror box i mam dzwonić w przyszłym tygodniu to jeszcze to potwierdzę. Mimo wszystko wydaje mi sie, ze te mirror boxy były wymieniane tylko w pierwszych seriach (mój jest 557....), a więc trochę dziwne, ze nagle sie uparli, że trzeba wymienić, a robiłem fotki od ponad roku i szczególnie nie narzekalem...

Początki nałogu

Domyślnie

tad, gwarancja w zasadzie niby zakończona, ale był przecież program przedłużania jej do 2ch lat...
    Aparaty, obiektywy, lampy.

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jagular Zobacz posta
    tad, gwarancja w zasadzie niby zakończona, ale był przecież program przedłużania jej do 2ch lat...
    No to fakt, nawet chyba przedłużałem ją (byl jakiś formularz online?), ale wątpie, aby canon na żytniej miał takie dane, a nic im na ten temat nie podsyłałem...

Strona 9 z 14 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów