Pokaż wyniki od 1 do 10 z 136

Wątek: 1D/s MarkIII new fw - in addition to the sub mirror fix issued earlier by Canon ;)

Mieszany widok

Coś już napisał

Domyślnie

Nie chce martwić, ale czytałem, że aparat w trybie serwisowym jest mniej wydajny, szczególnie przy RAW. Nie działa on tak samo szybko jak w normalnym trybie, przynajmniej tak gdzieś czytałem na zagranicznych forach...

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tad Zobacz posta
    Nie chce martwić, ale czytałem, że aparat w trybie serwisowym jest mniej wydajny, szczególnie przy RAW. Nie działa on tak samo szybko jak w normalnym trybie, przynajmniej tak gdzieś czytałem na zagranicznych forach...
    Ba, na jednym forum czytałem, że jakoś tam zmienia się jakość RAW, na innym, że szybkość... ja póki co nie zauważyłem żadnych efektów ubocznych. Jeszcze pomyślę, czy to odkręcać.

Pełne uzależnienie Awatar sal
    Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    Ba, na jednym forum czytałem, że jakoś tam zmienia się jakość RAW, na innym, że szybkość... ja póki co nie zauważyłem żadnych efektów ubocznych. Jeszcze pomyślę, czy to odkręcać.
    Ty lepiej zapytaj w serwisie ile to odkręcanie Cię będzie kosztować (nerwów)...
    A w Nikonie, Panie, takich problemów nie mają... :-)
    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jagular Zobacz posta
    Muflonie, jak tak z ciekawości nawiążę do wypowiedzi o "odpływaniu ostrości w drugiej klatce mimo że obiekt był statyczny":
    - czy to było zjawisko na tyle powtarzalne i widoczne, że jakbyś powiedzmy zrobił "wtedy, przed naprawą" kilka serii "czegokolwiek" - choćby kwiatka na oknie w normalnych warunkach świetlnych, to takie zjawisko by z dużym prawdopodobieństwem wystąpiło w przynajmniej, powiedzmy, jednej na kilka, serii?
    Dokładnie tak.

Cytat Zamieszczone przez sal Zobacz posta
    Ty lepiej zapytaj w serwisie ile to odkręcanie Cię będzie kosztować (nerwów)... A w Nikonie, Panie, takich problemów nie mają... :-)
    Ta, jasne, nie mają... patrząc po forach, to jeśli jest coś gorszego niż Żytnia, to właśnie serwis Nikona w PL ;-)

Skoro już jest o nerwach... to szczegóły są tu: http://forums.dpreview.com/forums/re...hread=31408647

Uprawnienia umieszczania postów