Strona 7 z 14 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 136

Wątek: 1D/s MarkIII new fw - in addition to the sub mirror fix issued earlier by Canon ;)

Bywalec Awatar toma20D
    Miasto
    Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tad Zobacz posta
    Witam ponownie,
    Dla wszystkich posiadaczy 1D(s) Mark III mam dobre nowiny. Postanowiłem spróbować pchnąć sprawę od strony wsparcia technicznego Canon Polska. O dziwo miła Pani od razu wiedziała o co mi chodzi. Poleciła wypełnić ankietę na polskiej stronie, a także spisała moje wszystkie dane i obiecała, że będą się kontaktować w celu ustalenia terminu naprawy.

Dzień później zadzwonił pan z Żytniej i powiedział że mogę przynieść lub wysłać moje Body i kalibracja AF oraz wgranie firmware będzie wykonane w ciągu jednego dnia. Zapewnił również, że posiadają wszelkie instrukcje i sprzęt potrzebny do wykonania tego upgrade'u.

Zamierzam wysłać aparat w poniedziałek, mam nadzieję, że wróci faktycznie z poprawionym AF
    bez urazy ...widze że lubisz hardcore
    pozdrawiam

Tomasz

Canon 1D Mark IV, Canon 1DsMark III , i trochę szkiełek L Gitzo 5541LS

Coś już napisał

Domyślnie

No nie strasz mnie...Chyba wiedzą co robią? Kupując sprzęt za tyle kasy chcę wykorzystywać 100% jego możliwości, a nie np 75...A szybki i celny AF to podstawa...Większość osób jakoś sobie chwali efekt po tej naprawie...

Bywalec Awatar toma20D
    Miasto
    Poland

Domyślnie

No nie strasz mnie...Chyba wiedzą co robią? Kupując sprzęt za tyle kasy chcę wykorzystywać 100% jego możliwości, a nie np 75...A szybki i celny AF to podstawa...Większość osób jakoś sobie chwali efekt po tej naprawie...
    ..wiekszośc tak ale nie bo wizycie na Żytniej zrobisz jak uważasz ale moze warto rozważyć wysyłkę w wiarygodne ze skuteczności serwisy.
    pozdrawiam

Tomasz

Canon 1D Mark IV, Canon 1DsMark III , i trochę szkiełek L Gitzo 5541LS

Uzależniony Awatar bundy
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Większość osób jakoś sobie chwali efekt po tej naprawie...
    Są też tacy, którzy sobie chwalą bez żadnej naprawy ;-)
    A co do "straszenia Żytnią", to po prostu oni sobie na taką reputację zapracowali przez lata :-) Nie mówię, że nie zrobią czegoś czasami dobrze i bez psucia innych rzeczy, ale statystyka jest tutaj dość nieubłagana...
    Kolega wysłał w zeszłym roku 30D + jakiegoś lensa do kalibracji i niby wszystko było fajnie, ale w komorze lustra znalazł okruch...chleba :-) (technik robił aparat w trakcie przerwy śniadaniowej??), a szkło było tak polepione brudem, jakby je trzymał w rękach dzieciak jedzący wcześniej czekoladę...
    No...ale może będzie dobrze - bądź dobrej myśli w każdym razie ;-)
    1, czarne i białe szkiełka + worek gratów... ale chyba i tak nie umiem robić zdjęć...

Coś już napisał

Domyślnie

Ja powiem szczerze - dotychczas raczej (odstukać) nigdy nie miałem powodów do narzekań. Naprawiałem tam sprzęt ze 3-4 razy (kalibracja body, obiektywów, czyszczenie obiektywu, wymiana migawki) i wszystko wracało w dobrym stanie. Ze złymi statystykami to jest też pewnie jest trochę tak, że gdy wszystko jest 'cacy' to nikt na forum nie wchodzi, żeby ponarzekać. Gdy tylko coś spieprzą, wowczas od razu pojawiają się całe historie, legendy...

januszK
    Guest

Domyślnie

"BTW, serwis zostawił małą niespodziankę ."

A o co w tym chodzi ?

Uzależniony Awatar blum
    Miasto
    świętokrzyskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez januszK Zobacz posta
    "BTW, serwis zostawił małą niespodziankę ."

A o co w tym chodzi ?
    menu serwisowe :>

Coś już napisał

Domyślnie

Nie chce martwić, ale czytałem, że aparat w trybie serwisowym jest mniej wydajny, szczególnie przy RAW. Nie działa on tak samo szybko jak w normalnym trybie, przynajmniej tak gdzieś czytałem na zagranicznych forach...

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Nie chce martwić, ale czytałem, że aparat w trybie serwisowym jest mniej wydajny, szczególnie przy RAW. Nie działa on tak samo szybko jak w normalnym trybie, przynajmniej tak gdzieś czytałem na zagranicznych forach...
    Ba, na jednym forum czytałem, że jakoś tam zmienia się jakość RAW, na innym, że szybkość... ja póki co nie zauważyłem żadnych efektów ubocznych. Jeszcze pomyślę, czy to odkręcać.

Początki nałogu

Domyślnie

Muflonie, jak tak z ciekawości nawiążę do wypowiedzi o "odpływaniu ostrości w drugiej klatce mimo że obiekt był statyczny":
    - czy to było zjawisko na tyle powtarzalne i widoczne, że jakbyś powiedzmy zrobił "wtedy, przed naprawą" kilka serii "czegokolwiek" - choćby kwiatka na oknie w normalnych warunkach świetlnych, to takie zjawisko by z dużym prawdopodobieństwem wystąpiło w przynajmniej, powiedzmy, jednej na kilka, serii?
    Aparaty, obiektywy, lampy.

Strona 7 z 14 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów