Strona 13 z 13 PierwszyPierwszy ... 3111213
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 136

Wątek: 1D/s MarkIII new fw - in addition to the sub mirror fix issued earlier by Canon ;)

Mieszany widok

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Początki nałogu

Domyślnie

Dzygicie, coś może być na poważnie z tymi +10...
    Bo tak się składa, że odkryłem że mój 1D3 również obecnie musi przejść na to ustawienie.
    Czyżby maszynka w serwisie UK miała taką stałą wadę? :E
    To gdzie oni ją wyślą do kalibracji, do Japonii? Heheh...

Przy okazji, mały OT:
    Czy ktoś zna jakieś inne niż zdjęcia 'tabelki', lub zdjęcia obrazka z kółkowym wzorem wyświetlanym na monitorze, metody domowe na sprawdzenie FF/BF?
    Wiem że ta pierwsza opcja jest najbardziej popularna - ale jakoś niezbyt dokładna.
    Mam nadzieję że mnie za to pytanie moderatorstwo pokrzywą po pupce nie spierze :P
    Aparaty, obiektywy, lampy.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Jeśli zastosujesz te wszytkie "dobre rady", to w domu więcej wycisnąć się nie da:
    • Ustaw ostrość i kontrast JPEG w aparacie na maksymalne wartości - to "działa" od razu na podgląd LV i w komputerze.
    • Ustaw przesłonę na maksymalny otwór (w zoomie na długim końcu).
    • Ustaw "One shot" i "Center point".
    • Załóż aparat na statyw i podepnij go do komputera z zainstalowanym EOS Utility, za pomocą którego guzików "<" ">" ustawiaj ostrość manualnie przy włączonym oknie powiększenia (ostatnia wersja ma nawet opcję 200%).
    • Jeśli nie masz pod ręką komputera - sprawdzaj na LV z powiększeniem x10, włącz MLU i opóźnienie 2s.
    • Weź kolorową gazetę jako cel i ustaw prostopadle w odległości ok. 20x ogniskowa.
    • Włącz lampy (byle nie świetlówki).

Baw się dobrze
    EOS - conditio sine Kwanon...

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Jeśli zastosujesz te wszytkie "dobre rady", to w domu więcej wycisnąć się nie da:
    ....
    Baw się dobrze
    Heh, to jest bardzo podobne do sławnych linijek i innych tabelek, do których nie potrafię się zmusić. Zbyt podobne, tak więc podziękuję...

Niemniej dzięki za radę

Domyślnie

Witam

Ja zmusiłem się do jazdy 2,5g żeby wypróbować puchę na super bike i powiem ze radzi se naprawdę dobrze.
    właśnie przeglądam katalogi z rawami i odsetek nie trafionych jest znikomy, jak na razie zadowolony.
    Walczyłem 200mm + ex 1,4 i czasami x2.
    Zobaczę kiedyś jak w ciemnościach se radzi, śledzenie działa ok

jagular, jak ci dobrze skalibrowali body do ich obiektywów to ustawiaj śmiało +10 do wszystkich obiektywów
    I zostaw ja się mieszałem + 8 do +12 ale 10 jest tak samo jak bylo na początku roku , porostu tak kalibrują ahahahah

Pozdrawiam Darek
    Ostatnio edytowane przez Dzygit-Dublin ; 24-05-2009 o 21:39
    pare sloikow i jedno body ......... ostatnio uzywane 9 lat temu czas nanowo zaczac przygode ....

Coś już napisał

Domyślnie

witam... w najblizszym czasie czeka mnie wizyta na żytniej w celu czyszczenia matrycy w mojej DeSce.... i seryjnie nie wiem jush czy cokolwiek im napomknąć o tym regulowaniu AF, dzis widziałem tez jakis artykuł że z powodu jakiejs wady fabrycznej na matrycy mogą pojawiać się plamki po jakiejs cieczy... u mnie jakies plamki są ale co to za plamki nie mam pojęcia.... co to wogóle za posrana akcja że nie można normalnie bez strachu sprzętu do serwisu oddać... ale z drugiej strony ile razy zostawilem samochód w autoryzowanym serwisie, to jedną usterke zamieniali mi na inną... więc to jush chyba specyfika tego kraju.... tak czy inaczej... po przesledzeniu tego wątka, to chyba wysle aparat do uk na czyszczenie matrycy hehehehehehe
    i don' leave my home without my Canon

Początki nałogu

Domyślnie

Heheh, Dzygicie, z nudów sprawdzałem sobie pewną metodą po kolei szkiełka, znudziłem się po chyba 4ch, ale za każdym razem wychodziło te okolice +10. Czyli to jest oficjalne ustawienie Canon UK :E

Po ustawieniu +10 rzeczywiście chyba korpus 'daje radę' i o wiele ciężej jest znaleźć powód do marudzenia

Coś już napisał

Domyślnie

Koledzy mam problem. Kontaktowałem się z serwisem canona w Willich, niestety poprzez formularz kontaktowy z canon.de, bo maila nie znalazłem. Za pierwszym razem zostałem poinformowany, że zgłosi się do mnie ktoś z canon polska i mi pomoże (faktycznie ktoś zadzwonił), a na drugą próbę kontaktu z wyraźnym zaznaczeniem, że zależy mi na naprawie u nich nie dostałem odpowiedzi.

Bardzo proszę o jakąś podpowiedź, w jaki sposób załatwić naprawę u nich, bo problemy z af na bocznych punktach mam i zgłaszałem je nawet w ubiegłym roku (przed drugą informacją canona) raz w berlinie i dwa razy w wilnie, ale wtedy usłyszałem, że według nich wszystko jest "perfect".

Aparat ciągle na gwarancji.

Pozdrawiam
    Michał

Coś już napisał

Domyślnie

To ja się po cichu jeszcze raz zapytam, bo Canon Willich dalej nie bardzo chce ze mną rozmawiać... W jaki sposób się z nimi kontaktowaliście i jak ich przekonaliście, żeby wzięli aparat do siebie?

Strona 13 z 13 PierwszyPierwszy ... 3111213

Uprawnienia umieszczania postów