Postaraj sie zeby tyle okienek nie wyskakiwalo, kurcze, chcialem obejrzec i na widok samych okienek money.pl i innych dalem sobie spokoj![]()
@Polaco jakich okienek nie masz FireFoxa?
nie podoba mi sie ze w miniaturkach sa cropy a nie cale klatki
a pozatym strona zrobiona czytalnie i przejzyscie latwa w nawigacji bogata w formie zdjecia 'mi się podobują' choć nie wszystkie ale kilka w 20x30 bym sobie zrobil
EDIT: a i jescze jedna uwaga tu na forum nie lubimy flasha![]()
Rzeczywiscie okienka troche przeszkadzaja ale to przywara darmowych serwerow (republika). Firefox rozwiazuje (czesciowo) problem.Zamieszczone przez Jac
Co do cropow to moze i racja tylko ze ze wzgledu na przyjeta przeze mnie wielkosc niektore miniatury calych zdjec byly by nieczytelne.
Bardziej jednak interesuja mnie opinie o zdjeciach. Co wam sie nie podoba, co denerwuje, co sie ewentualnie podoba... :-)
spox, świetne foty szczególnie Macro moja ulubiona dziedzina
EOS 300 | EOS 300d black +BG-E1 | Tokina AT-X 287AF Pro SV 28-70 f/2.8 |Canon 50mm/1,8 | 18-55 USM | 430EX | Velbon DX-888 | pokrowiec Soligor M42 | Lowepro Orion Trekker | DigiMate II 40GB Image tank | Helios 1:2/58 M42 | MIR 1B 1:2,8/37 | jupiter 4/200 |
Mam IE, ale takiej ilosci jak mi wyskoczyla to sie nie spodziewalem (ok. 3 okienek), drugie podejscie zrobie w domu, mam nadzieje ze zostana zablokowane 8)Zamieszczone przez Jac
1. Wyskakujace okna (na szczescie mam Firefoxa ale mnie informuje o tym ze cos mnie chcialo 'zaatakowac' )
2. Nie cierpie gdy miniatury nie pokazuja tego samego co zdjecie. Nie ma ze niewyrazne - zrob miniatury 640x480 i zupelnie wystarcza by widz mogl zainteresowac czy zdjecie interesujace i nadaje sie do pelnego obejrzenia.
3. Flash
Powyzsze 3 punkty spowodowaly ze nie zmusze sie by obejrzec i ocenic zdjecia, nie jestem masochista a znam mnostwo stronek z ladnymi zdjeciami ktore oglada sie bez wyzej wymienionych problemow.
Mimo, że nie należę do grupy masochistycznej - dałem się skusić. Podzielam opinię co do Flasha - jest to "rzecz" do bani. W twoim przypadku - zrobiłbym stronę, która obsługiwała by inny standard.Zamieszczone przez Vitez
Jak bardzo skompresowane są te zdjęcia. Niektórzy internauci korzystają jeszcze z prędkości modemowej (już wykorzystałem limit 7GB) - i twoje zdjęcia otwierają się za dlugo - może są za duże (zmniejsz odrobinę). Wkurzające są małe miniaturki - 30x30 pix które nie pokazują całego zdjęcia, tylko wycinek!
Jeżeli ja miałbym pokazać swoje zdjęcia, postarałbym się aby otwierały się w większej rozdzielczośći. Za dużo nie wykorzystanej powierzchni po obu stronach - tak ze 100pix. Sory za upierliwe uwagi ;-)
Jak dla mnie zdjęcia są w dechę! I liga
D3, D700, 24-70/2.8 (N), 70-200 VRII(N), SB-900(N), 50/1.8 (N)
Dzieki za krytyczne uwagi. Szkoda że na razie dotycza tylko strony technicznej galerii a nie samego meritum sprawy czyli zdjęć.
Wezme sobie do serca Wasze uwagi i pozmieniam te miniatury z cropow na pełne zdjęcia.
Co do rozmiarow zdjecia do po szerszym boku maja 475pix i waza ok 20k (jpg skompresowany na 60%) wiec jest to jakis kompromis.
Co do upierdliwych reklam to chyba bede musial przeniesc sie na inny darmowy serwer - moze jakies propozycje?
Sprawa flasha - to kestia gustu. Mi on osobiscie bardzo odpowiada, choc rozumiem ze mozna go nie kochac
Tak czy inaczej stronka do poprawki a zdjecia puki co bede prezentowan np. na plfoto
Dzieki i pozdrawiam
Jesli chcesz oceny meritum sprawy to musisz zrobic tak by dostep do meritum sprawy byl ulatwiony a nie utrudniony, czyli by zdjecia dalo sie przejrzyscie i z przyjemnoscia ogladac.Zamieszczone przez perlpa
Jest roznica jakbys klientom slubnym dawal zdjecia w poniszczonym segregatorze z poszarpanymi, poplamionymi foliami powsadzanymi w srodek a w ladnie oprawionym, eleganckim albumie slubnym.
Tez by tego pierwszego nie bardzo chcieli ogladac a ty bys sie upieral ze i tak "chodzi tylko o zdjecia nie oprawe"![]()