Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 52

Wątek: [perlpa] ślub, portret, przyroda ...

Uzależniony Awatar gawryl
    Miasto
    Bialystok

Domyślnie

Slub - dobre rzemioslo, nie zachwyca pomyslowoscia, ale chyle czolo przed technika
    Portret - przewazaja osoby mocno wpatrzone w obiektyw, czego niekoniecznie lubie, facet w kapeluszu na glowie moglby nie miec tego cienia na czole (doswietlic blenda czy cus), kadry standardowe, ale podobaja sie
    Reklama - fajne wnetrza (szczegolnie sie spodobaly), kolory wala po oczach, fajne kadry, technika bardzo +
    Przyroda - najfajniejszy dzial dla mnie, ujecia REWELKA, jakosc super, gratuluje!
    Makro - nie znam sie, podoba sie

problem z flashem jest tez i taki, ze skutecznie blokuje mozliwosc dyskusji o konkretnej fotce, gdyz teraz nie moge Ci podac numeru zdjecia o ktorym chcialbym podyskutowac...szkoda.

pomysl z miniaturkami pokazujacymi tylko czesc zdjecia totalnie nietrafiony - ja lubie DUZE miniaturki tak, by pokazywaly zdjecie - wowczas nie zmuszam widza do szukania czegos fajnego, tylko pozwalam mu wybierac to, co go zainteresowalo. po prostu szanuje czas osoby trafiajacej na moja www, proponuje to przemyslec

a zdjec gratuluje. jestes ,,zawodowcem'' ?
    Ostatnio edytowane przez gawryl ; 22-07-2005 o 09:32
    350d, KIT 18-55, 50/f1.8, 100-300/f4.5-5.6 USM, 420EX. www.gawryl.pl

Uzależniony
    Miasto
    fafa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez perlpa
    fajnie ujmujesz detale - to widać przy przyrodzie i makro. niestety zdjęcia mocno przeostrzone i przekompresowane (albo jedno efektem drugiego). wolałbym oglądać większe, nawet za cenę dłuższego ładowania.

z flashem nie mam jak Vitez problemów natury psychicznej ;-) - oglądam zdjęcia a nie kod strony www. faktycznie tylko ciężko pokazać jedną konkretną fotkę np. linkiem, a opisywanie "ta trzecia od lewej w drugim rzędzie" niekoniecznie jest wygodne.

z drugiej strony olej to - pokazujesz zdjęcia a nie katalog z numerami - jak komuś się*spodobają to i tak się*odezwe (w sensie komercyjnym), a forumowi malkontenci i pstrykacze zawsze znajdą dziurę w całym

zdjęcia dobre, kilka bardzo dobrych. widać że masz doświadczenie i że wiesz co robisz. tyle moich opinii.
    gra i buczy bebop

Początki nałogu Awatar perlpa
    Miasto
    Kowary (dolnośląskie)

Domyślnie

Vitez, alez ja przeciez nie mam pretensji do nikogo ze nie podoba mu sie oprawa galerii. Podziekowalem za krytyczne uwagi i napisalem ze wezme je pod uwage.
    No dobra, koniec gadania, idze weekend wiec biore sie za mala reorganizacje strony.

Jeszcze raz dziekuje wszystkim za uwagi i te dotyczace strony technicznej galerii i te dotyczace "meritum"

Miasto
    Kowary (dolnośląskie)

Domyślnie

a zdjec gratuluje. jestes ,,zawodowcem'' ?
    Ciesze sie ze Ci sie podobaja. Powiedzmy ze jestem amatorem z duzym zacieciem i czasami dorabiam do bardzo kosztownego hobby na slubach lub reklamowkach

Miasto
    Kowary (dolnośląskie)

Domyślnie

niestety zdjęcia mocno przeostrzone i przekompresowane (albo jedno efektem drugiego).
    Zdjecia sa podostrzane w PS na srednim poziomie a potem zapisywane do tifa. tego z kolei konwertuje do jpg z jakoscia 60% - jakos tak mi wyszlo ze przy porownywalnej jakosci ta technika daje mniejsze pliki wynikowe niz zapis do jpg w PS. Zdjecia maja srednio ok 22kb.
    wolałbym oglądać większe, nawet za cenę dłuższego ładowania.
    No widzisz a inni pisali ze zdjecia za dlugo sie laduja - trudno znalezc optimum - jestem otwarty na fachowe porady madrzejszych/badziej doswiadczonych kolegow.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

No dobra, koniec gadania, idze weekend wiec biore sie za mala reorganizacje strony.
    Daj znac jak skonczysz... jak beda przyjemniejsze do ogladania chetnie obejrze bo po opiniach widac ze warto 8)

Miasto
    Kowary (dolnośląskie)

Domyślnie

Ok, zrobilem kilka modyfikacji na stronie, ktrore powinny pomoc w jej ogladaniu.
    I tak:

1) Miniatury sa co prawda tej samej wielkosci (50x50) ale nie sa juz cropami.
    2) Aby mozna bylo odnosic sie do konkretnego zdjecia na dole po zdjeciem pojawia sie jego numer w kategorii.
    3) Po najechaniu na miniature zdjecia pojawia sie numer zdjecia i ilosc zdjec w kategorii aby mozna sie bylo latwo zorientowac w ktorej czesci kategorii sie znajdujemy.

Niestety jeszcze nie znalazlem rozsadnego serwera do przeprowadzki wiec poki co tylko FireFox ochroni was przed frustracja spowodowana reklamami w www.republika

Dla ascetow podaje alternatywny sposob dotarcia do zdjec. Po nazwie serwisu trzeba podac nazwe kategorii (identyczna z tymi w menu oczywiscie bez polskich znakow) a potem 'maxi' i numer zdjecia w katerorii. np:

http://www.perlpa.prv.pl/przyroda/maxi0.jpg
    http://www.perlpa.prv.pl/makro/maxi9.jpg
    itd.

Pozdrawiam i zapraszam do ogladania i oceny zdjec.

Bea
    Guest

Domyślnie

perpla fotki masz swietne, a jak ja moge pokazac tu moje fotki?

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bea
    a jak ja moge pokazac tu moje fotki?
    1. Zalozyc wlasna stronke na ktorej bedziesz miala swoje fotki (darmowe: www.pbase.com, www.fotogalerie.pl )
    2. Zalozyc wlasny watek w tym podforum zaczynajacy sie od nazwy uzytkownika i krotkiego opisu stylu fotek, w srodku watku podajesz link do galerii lub pojedynczych fotek (pojedyncze fotki mozesz tez wrzucac np na www.plfoto.com , www.imageshack.us , www.onephoto.net ).

Pełne uzależnienie Awatar Jurek Plieth
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Masz dobre oko, sporo fanych zdjęć! Tak trzymaj.

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów