Pokaż wyniki od 1 do 10 z 122

Wątek: Canon 55-250 IS vs 70-300 IS

Mieszany widok

Bywalec Awatar christof
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Dzięki siudym - dobra robota, fajnie, że komuś chce się robić takie rzeczy Powiem, że jestem bardzo mile zaskoczony możliwościami 55-250! Większość dyskwalifikuje go (oczywiście mówię o kropowcach) ze względu na plastikowość, ale jednak mocno nadrabia optyką (i ceną), chyba na mały oraz lekki zoom "turystyczny" (w szerokim mniemaniu, ale ogólnie chodzi mi o nieportretowe zastosowanie, gdzie można mocniej przymknąć do 5.6 czy 8) to szkło w sam raz. Powiedz jeszcze gdzie widzisz wyraźną przewagę swojej L'ki (oprócz tego, że jest eLką ) we wspomnianym przeze mnie zastosowaniu , bo to pewnie praca pod światło itp

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Akurat dobra praca pod swiatlo - hmmm.. 2.8 IS raczej marnie wychodzi pod tym wzgledem :/ Robilem pod swiatlo juz i jestem bardzo rozczarowany, nawet z oslona przeciwsloneczna kontrast i jakosc spada strasznie. Wiec tutaj przewagi nie widze... 4LIS z tego co czytam, to jest swietne pod tym wzgledem, ale jeszcze nim sie nie bawilem.

Co do 'plastikowosci' 55-250 - ok, ludzie marudza na to, ale do jasnej ciasnej jesli nie mamy zamiaru walic nim o beton, to naprawde nie widze szans na jego zniszczenie... Swojego mam juz prawie 2 lata i dalej jest ok, jedynie zrypal sie po modyfikacji na EF. Ale gdyby nie moje szalenstwo, to pewnie jeszcze kupe czasu by mi sluzyl. Tzn dziala nadal, ale ma problemy z AF ponizej 250mm.

Uprawnienia umieszczania postów