Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: G6 czy SD500, a moze cos innego?

Daniel1981
    Guest

Domyślnie G6 czy SD500 (IXUS 700), a moze cos innego?

Witam!
    Chce na dniach kupic aparat, myslalem o G6, dobre parametry, duzo ustawien recznych, nowy za 500$, pozniej widzialem SD500 o praktycznie tych samych parametrach, ale chyba nie ma mozliwosci takich utawien recznych jak G6 za 450$ SD500 jest duzo mniejszy i w metalowej obudowie, ale czy to jedyna roznica? Pomozcie mi przy wyborze, moze ktos z was juz uzywal tego SD500? A moze macie jakies inne propozycje? Zaznaczam ze ma to byc aparat za max 500$ Z gory dzieki
    Ostatnio edytowane przez Daniel1981 ; 21-07-2005 o 06:28

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Seria G nad Seria IXUS ma same zalety poza: wymiary, ciezar, plastik.

Seria IXUS jest przeznaczona dla klientow wymagajacych malych, zgrabnych kompakcikow mieszczacych sie do kieszeni koszuli, dodatkowo w ladnej a trwalej obudowie.

Seria G to najbardziej zaawansowana, z najlepszym obiektywem i najwieksza funkcjonalnoscia (mozliwosc podpiecia konwerterow, zewnetrznej lampy blyskowej).
    Jakosc zdjec wg mnie przechyla sie na korzysc G6 , mozliwosci tez, wyglad i wymiary - na korzysc IXUSA... ale to nie wyglad aparatu robi zdjecia .

Daniel1981
    Guest

Domyślnie

Dzieki za rade! Juz zamowilem G6 :-) Jesli macie jakies wskazowki odnosnie uzytkowania G6 to piszcie. Teraz musze jeszcze dokupic pamiec, przymierzam sie do 512MB CF I, i przy tym mam pytanie: czy warto kupowac CF II i czy 512MB to wystarczajaca pojemnosc zeby popstrykac troche zdjec w NYC :-)? Ile zajmuja fotki RAW a ile JPG wiekszych rozdzielczosci?

Uzależniony
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

raw = 8mb jpg to nie wiem jaka to ma matryce ale przy matrycy 8mp to jakies 3.5mb
    350D

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Daniel1981
    przymierzam sie do 512MB CF I, i przy tym mam pytanie: czy warto kupowac CF II
    Napisz nam co rozumiesz pod pojeciem CF II ?
    Zanim odpowiesz przeczytaj to:
    http://www.cyfrowka.com/modules/nsec...ticle&artid=55

By dowiedziec sie to co to jest "CF typ II " .

Ile zajmuja fotki RAW a ile JPG wiekszych rozdzielczosci?
    http://www.dpreview.com/reviews/canong6/page11.asp

Daniel1981
    Guest

Domyślnie

Chodzilo mi o CompactFlash typu I i II, no teraz juz wiem ze karty sie roznia tylko gruboscia. Wiec jak radzicie? Starczy 512MB czy lepiej troche dolozyc i wziac 1GB? Polecacie jakiegos producenta? Te predkosci zapisu i odczytu maja duzy wplyw na wydajnosc aparatu?

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Seria G nad Seria IXUS ma same zalety poza: wymiary, ciezar, plastik. Seria IXUS jest przeznaczona dla klientow wymagajacych malych, zgrabnych kompakcikow mieszczacych sie do kieszeni koszuli, dodatkowo w ladnej a trwalej obudowie.
    i jeszcze uzupełnienie: IXUS to świetny drugi aparat ;-)
    (G6 się do tego nie nadaje...)
    pozdro.,
    m.

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mxw
    i jeszcze uzupełnienie: IXUS to świetny drugi aparat ;-)
    (G6 się do tego nie nadaje...)
    Uzasadnij to co w nawiasie.

Sprobuje za ciebie - nie nadaje sie tylko jesli chodzi o wielkosc, o aparat "do kieszeni" . Ale jesli masz przy sobie jakiekolwiek wieksze nosidelko (torebka, torba, plecak, reklamowka, nabiodrowka, bagaznik ) - to w tym przypadku G6 jak najbardziej sie nadaje.

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Uzasadnij to co w nawiasie. Sprobuje za ciebie - nie nadaje sie tylko jesli chodzi o wielkosc, o aparat "do kieszeni" . Ale jesli masz przy sobie jakiekolwiek wieksze nosidelko (torebka, torba, plecak, reklamowka, nabiodrowka, bagaznik ) - to w tym przypadku G6 jak najbardziej sie nadaje.
    dokładnie, już zresztą wcześniej sam odpowiedziałeś: wymiary, ciezar, plastik.

drugi aparat to (wg mnie) taki, który można prawie zawsze mieć przy sobie: w kieszeni koszuli, spodni, kurtki, luzem (bez pokrowca) w schowku w samochodzie, w kieszonce aktówki... do tego też chodzi o to, żeby był w miarę dyskretny na jakichś wyjazdach, delegacjach, konferencjach niekoniecznie fotograficznych.

seria G to jednak cegła, seria A też cegła (do tego z 4xR6 NiMH). dlatego zastanawiam się już tylko nad serią IXUS, jeszcze tylko nie wiem, który najlepszy: i5, 30, 40, czy poczekać na jeszcze coś nowszego...
    pozdro.,
    m.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    SoCal

Domyślnie

Polecam SD400 - ZDECYDOWANIE mniejszy od SD500 -
    koszt 5MP zamiast 7MP (wystarcza w zupelnosci)

http://canon-board.info/showthread.php?t=4263

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów