Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Sigma EF-500 przez radyjko i inne pytania

Mieszany widok

Bywalec Awatar bogunow
    Miasto
    Łomża

Domyślnie

Właśnie podłączyłem Sigmę ef-500 do 5D MKII i porażka
    Nie błyska ... i zoom chodzi nie tak jak powinien.
    Jeśli natomiast na body jest 580EX to Sigma bezprzewodowo jest wyzwalana OK. Czytałem gdzieś na jakimś forum, że Sigma ma bezpłatnie robić upgrade firmware w niedziałających lampach. Trzeba w takim razie kontaktować się z serwisem.

Początki nałogu Awatar woyd
    Miasto
    Dębno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bogunow Zobacz posta
    [...]
    Jeśli natomiast na body jest 580EX to Sigma bezprzewodowo jest wyzwalana OK.
    Bezprzewodowo - masz na myśli - przez fotocelę ?? Bo mój problem to kaprysy Sigmy wyzwalanej radiowo (system Powerlux).

Cytat Zamieszczone przez bogunow Zobacz posta
    Czytałem gdzieś na jakimś forum, że Sigma ma bezpłatnie robić upgrade firmware w niedziałających lampach. Trzeba w takim razie kontaktować się z serwisem.
    Nawet w tych bez gwarancji ? Szczerze mówiąc nie potrzebuje Sigmy podpinać do 5DmII - od tego jest 580EX II. Zastanawiam się tylko, czy ma to znaczenie, że nadajnik radiowy wpięty jest w 5DmII - czy to może generować kaprysy Sigmy i czy ten upgrade software to zmieni...

Canon 5DmII + 40D + 24-70 f2.8 L + 17-40 L + 85 f1.2 L + 35mm f1.4 L + 70-200 f2.8 L + Tamron 28-75 + EF 50 f/1,4 II || Canon 580EX II + studyjne błyskotki 3000W || Blog || digart

Bywalec Awatar bogunow
    Miasto
    Łomża

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez woyd Zobacz posta
    Bezprzewodowo - masz na myśli - przez fotocelę ?? Bo mój problem to kaprysy Sigmy wyzwalanej radiowo (system Powerlux).
    Bezprzewodowo czyli 580 EX na body ustawiona na master natomiast EF-500 ustawiona na slave.

Cytat Zamieszczone przez woyd Zobacz posta
    Nawet w tych bez gwarancji ? Szczerze mówiąc nie potrzebuje Sigmy podpinać do 5DmII - od tego jest 580EX II. Zastanawiam się tylko, czy ma to znaczenie, że nadajnik radiowy wpięty jest w 5DmII - czy to może generować kaprysy Sigmy i czy ten upgrade software to zmieni...
    Ja Sigmę chciałem używać nie tylko do bezprzewodówki ale również miała być lampą zapasową gdyby coś się stało z 580EX. W poniedziałek zadzwonię do serwisu Sigmy i zorientuję się co i jak.

Uprawnienia umieszczania postów