Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: Aparat dalmierzowy - jaki?

Widok wątkowy

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Nie podałeś swojego dokładnego zasięgu cenowego.
    Ja też jestem jak najbardziej za Bessą, ale skoro poza zasięgiem to poza zasięgiem.
    Chyba nie bardzo będzie możliwe dobranie dalmierza z pomiarem światła wymiennymi obiektywami i przystępną ceną.
    Od razu pominąłbym różnego typu Zorki. Natomiast co do niedrogiego i dobrego dalmierza to polecałbym.... Canony...a dokładniej Canonet..a jeszcze dokładniej Canonet model IIIG ( http://www.aparaty.tradycyjne.net/recenzja,58.html ). I nie ma tu jakiegoś sprzętowego fanatyzmu, po prostu jest według mnie dobry: cichy..nawet za cichy, mały, lekki, z jasnym ibiektywem. Co prawda nie ma wymiennych obiektywów i innych wygód z systemu Leici albo Bessy.
    Nic innego mi do głowy nie przychodzi w niskiej cenie. A może jak jednak tak chcesz ten wbudowany dobry światłomierz i żeby w przyszłości mieć inne obiektywy, to może jednak dozbierać na tą Besse i polować na Ebay'u. Bessa to naprawdę dobry sprzęt, dla niektórych (tu znów nie ma jakiegoś fanatyzmu) lepszy od Laica'i.
    Tyle z mojej strony, z tańszych naprawdę polecam Canoneta. Ale może ktoś zaproponuje bardziej odpowiadające ci rozwiązanie.
    Ostatnio edytowane przez dark4blade ; 02-03-2009 o 00:46

Uprawnienia umieszczania postów