Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Zasilanie zewnętrzne do lampy???

Uzależniony
    Miasto
    Poznań

Domyślnie Zasilanie zewnętrzne do lampy???

Mam pytanie:

Czy rozpracowywał już ktoś z was zasilanie zewnętrzne do lampy błyskowej?

Wiem że istnieją rozwiązania oryginalne tyle tylko że są dość drogie.

Chciałbym zwiększyć nieco tempo ładowania lampy tylko zupełnie nie znam i nigdzie nie mogę znaleźć informacji na temat wartości napięć i przeznaczenia styków zewnętrznego zasilania w lampie.

Chodzi mi o 550ex przy czym podejrzewam że dla pozostałych obecnie produkowanych lamp Canona wygląda to tak samo.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maku
    Chciałbym zwiększyć nieco tempo ładowania lampy
    Taniej (i lzej, i mniejsze wymiary) wyjdzie ci chyba zmienic lampe na 580EX ktora naprawde cholernie szybko sie laduje (tylko jeszcze porzadne, firmowe akumulatorki).
    Aha... akumulaorki typu NiCd rowniez nieco zwiekszaja tempo ladowania choc na krocej starczaja niz "standardowe" NiMh.

Bywalec Awatar PALOMBO
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

a do 580 zewnętrze ktoś zrobił ? nie chodzi mi o firmowe rozwiązania.
    20D , latarka i jakieś szkło

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PALOMBO
    a do 580 zewnętrze ktoś zrobił ? nie chodzi mi o firmowe rozwiązania.
    A bylo ci potrzebne? Po ilu blyskach (roznej sily) padly ci akumulatorki w 580?
    Bo ja juz trzeci miesiac mecze jeden komplet, zblizam sie do 3 tys blyskow co najmniej i nijak - nie chca pasc .

Question

Ja mam podobny problem. Posiadam 580ex i niestety jak muszę dokonać w miarę szybko 2-3 zdjęcia w dużym, ciemnym pomieszczeniu (np. niekture kościoły) to nie daje rady doładować. Podczas robienia tego typu zdjęć z nawet +2 na lampie i podniesioną lampą do góry, jeżeli ktoś robi tego typu zdjęcia to powinien wiedzieć o co chodzi.
    Może wie ktoś jakie napięcie wychodzi z baterypacka CP-E3 i w jaki sposób są rozwiązane styki w gnieździe do zewnętrznego zasilania przy tej lampie, może już ktoś zrobił coś takiego?

Początki nałogu
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotobzyku Zobacz posta
    Ja mam podobny problem. Posiadam 580ex i niestety jak muszę dokonać w miarę szybko 2-3 zdjęcia w dużym, ciemnym pomieszczeniu (np. niekture kościoły) to nie daje rady doładować. Podczas robienia tego typu zdjęć z nawet +2 na lampie i podniesioną lampą do góry, jeżeli ktoś robi tego typu zdjęcia to powinien wiedzieć o co chodzi.
    Jak rozumiem, w kościele próbujesz odbić światło od sufitu?

Cytat Zamieszczone przez fotobzyku Zobacz posta
    Może wie ktoś jakie napięcie wychodzi z baterypacka CP-E3 i w jaki sposób są rozwiązane styki w gnieździe do zewnętrznego zasilania przy tej lampie, może już ktoś zrobił coś takiego?
    Poszukaj - był już taki temat na forum.

Uprawnienia umieszczania postów