Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: [sztajmes] kwiaty

Mieszany widok

Coś już napisał

Domyślnie [sztajmes] kwiaty

Kupilem kilka dni temu wyzwalacze radiowe z Chin i w ramach sprawdzania zrobilem kilka zdjec.
    To zdjecie akurat mi sie podoba.
    Canon 40D, Tamron 70-200/2.8 580 EX II, Vivitar 285 HV, dwie parasolki srebrne, jakis ciemnobrazowy pognieciony material jako tlo.
    Te pasy z tylu to nie szumy tylko wlasnie pognieciony material

sztajmes

Ostatnio edytowane przez sztajmes ; 01-03-2009 o 03:56

Coś już napisał

Domyślnie

Nikt nie ma nic do powiedzenia ?)

sztajmes

Dopiero zaczyna Awatar Arko
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

moim zdaniem troszkę ciemno...ale może takie było zamierzenie autora zdjęć. Kierunek światła bym ustawił żeby maksymalnie doświetlić same kielichy kwiatów. Poza tym zdjęci jak najbardziej ok
    Canon EOS 400D; EF-S 18-55 f/3,5-5.6; EF 28 - 105 f/3.5-4.5 USM; EF-S 55-250 f/4-5,6 IS ; Speedlite 430 EX II ; Grip BG-E3; Szkiełka i pełna głowa pomysłów :]8)8)8)

Coś już napisał Awatar kristof77
    Miasto
    Budapest/W-wa

Domyślnie

Ładna astromelia ale faktycznie trochę zaciemna... może jasne tło? Albo tylko bardziej makro np sam kwiatek i ciemne tło?
    Jestem użytkownikiem aparatów, obiektywów, lamp byłskowych marki Canon oraz statywu marki Manfrotto.

hanka
    Guest

Domyślnie

mnie sie podoba; na jasnym tle - jakim jasnym, oto jest pytanie - byloby gorzej! jak nie wierzysz to pogniec jasne i do roboty.

Coś już napisał

Domyślnie

dzieki za opinie.
    Tym zdejciem chcialem pokazac ..........
    sam nie wiem hhaah
    Ale akurat to mi sie spodobalo, ma w sobie jakas tajemniczosc.
    Nie chcialem zrobic kolejnego zdjecia kwiatu do encyklopedii botanicznej

Arko

Taki wlasnie mialem zamiar, jasniejsze kwiaty i tajemnicza,ciemna czesc lodygowa.Lodygi nie sa zbyt ciekawym elementem w kwiatach.Pokazanie kwiatu i zaznaczenie tylko ich dolnych czesci to jest to co planowalem

Kristof

Chcialem uwiecznic kompozycje kwiatowa a nie sam kwiat. Zdjec kwiatow ( tylko kwaitow ) jest wszedzie pod dostatkiem, mnie zalezalo na kompozycji.
    Nie wiem czy pojasnienie dolnej czesci nie spowoduje ze kielichy kwaitow nie beda mniej rzucaly sie w oczya to przeciez kielichy sa tutaj wazne .Jak bede mial czas to sporbuje i wrzuce pojasnione.

Hanka

Witamy na forum.

Uprawnienia umieszczania postów