Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: A710 is rozladowana bateria

Mieszany widok

Domyślnie

Mialem podobny problem z A570IS Po zrobieniu 1-2 zdjec aparat sie wylaczal. I pokazywal sie wskaznik wymiany baterii. Odeslalem do serwisu i zostala wymieniona plytka zasilania (tak przynajmniej napisali) i nie wiele to pomoglo. Odeslalem drugi raz i wyczyscili styki. Aparat jest wrazliwy narodzaj akumulatorow. Ja wlozylem teraz Sanyo Eneloop i problemu nie ma. Aczkolwiek jest to wkurzajace, bo producent nie precyzuje jakich akumulatorow powinno sie uzywac. A bateriach Panasonic Alkalicznych zdaje sie tez nie ma problemu u mnie. Pozdrawiam.

Acha! ja mam zainstalowany na karcie firmware CHDK ktory w procentach pokazuje stopien rozladowania baterii. Ciekawostka przy 90% zaczyna migac znacznik "Wymien baterie!" )))
    Camera Obscura

mirdek
    Guest

Domyślnie

Acha! ja mam zainstalowany na karcie firmware CHDK ktory w procentach pokazuje stopien rozladowania baterii. Ciekawostka przy 90% zaczyna migac znacznik "Wymien baterie '

skąd to można ściągnąć ?

Początki nałogu Awatar Juriko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mcdenko Zobacz posta

Acha! ja mam zainstalowany na karcie firmware CHDK ktory w procentach pokazuje stopien rozladowania baterii. Ciekawostka przy 90% zaczyna migac znacznik "Wymien baterie!" )))
    Ustaw właściwe poziomy napięć max i min. baterii i nie będzie tej anomalii.
    Cytat Zamieszczone przez mirdek Zobacz posta
    czy ta bateryjka mała co jest tam wsadzona może być już do wymiany i tak sie dzieje czy problem z aparatem?
    Mała bateryjka służy do podtrzymania pamięci, głównie zegar, być może też (nie sprawdzałem w tym przypadku) i ustawienia niestandardowe softu oryginalnego.
    Zastosuj markowe akumulatorki, dobrze naładowane i uformowane, sprawdź jak koledzy radzą styki, czy nie są zabrudzone.
    Ostatnio edytowane przez Juriko ; 28-02-2009 o 19:55

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Juriko Zobacz posta
    Ustaw właściwe poziomy napięć max i min. baterii i nie będzie tej anomalii.
    Błąd lezy po stronie Canona a nie CHDK. Po zrobieniu 2-3 zdjeci miga ikona bateri i napis wymien baterie. Na dobrych akumulatorach rowniez, tyle ze miga przez nasteppnych 200 zdjec! Nie przywiazuje do tego wagi bo rzadko uzywam kompaktu. Jako ciekawostke tylko podalem.
    Camera Obscura

Uprawnienia umieszczania postów