Kombinujesz dobrze tylko gorzej z wykonaniem. Nie szukaj dynamiki w zdjęciu prze koszoną linią horyzontu a ustawieniami pary.
Kombinujesz dobrze tylko gorzej z wykonaniem. Nie szukaj dynamiki w zdjęciu prze koszoną linią horyzontu a ustawieniami pary.
Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.
fakt ze przy architekturze , skosy nie zawsze pasuja , ale czasem cos za cos
a co innego ma dodac "dynamiki" zdjeciu ( chociaz tutaj poprostu mialem sie zmiescic w kadrze z zamkiem w tle )
no comment...
Zastanawia mnie kilka rzeczy w Twoich zdjęciach. Nie wiem jak to ujmiesz, ale chodzi o przejścia kolorów.. Przeważnie z ciemno niebieskiego / lekkiego fioletu przez zieleń / żółć do normalności / bieli. Używasz gradientu, czy jakoś lekko kolorujesz, czy może te fiolety to swoista winieta - jak to uzyskujesz i jakiego typu krycia tych masek kolorów (jeżeli to one) na końcu używasz?
Ostatnio edytowane przez amphotos ; 16-02-2010 o 16:53
ktore konkretnie zdjecia ? albo przyklad
no comment...
hm, np. 183. 185. 171. 175<-
Uzyskać coś takiego można dość łatwo. Korzystasz też z tekstur dość często, daje dość specyficzny - niezły efekt. No i zastanawia mnie po prostu sposób uzyskiwania tych kolorów.
Nic co tu robie , wrzucam , nie jest trudno uzyskac ;]
A co do kolorow , cross/filtr kolorowy cieply czy gradient , nie zawsze globalnie. Czasem polaczenie dwoch rzeczy.
no to jeszcze jedno
192.
Ostatnio edytowane przez MM-architekci ; 16-02-2010 o 18:32
no comment...
No, wreszcie fota prawie prosta
Podoba mi się, jest dosyć klimatyczna. Jak takie zdjęcia wyglądają na papierze, równie fajnie?
EOSy, 17-40/4L, 24-70/2.8L, 50/1.8, 85/1.8, 100-300/4.5-5.6, Raynox 250, manfrotto, 420EX, 580EX I, II, elinchrom+ skyport.
www.magaczewski.blogspot.com
www.fotogaleria.magaczewski.pl
odbitki wedlug mnie lepiej wygladaja niz to co na monitorze , sporo mlodych to powtarza jak ogladaja album
pewnie wynika to tez z faktu ze grom z nich ma nie skalibrowany monitor , dziwne kolory itp sprawy
no comment...