Boutwel era.
Dla mnie najlepsze pierwsze z ostatniej serii![]()
Taka sobie wymówka. Wystarczy dobrze dopasować rozmiar sukni, porobić ewentualne poprawki, potem dobrze związać ten gorset i już piersi nie robią wrażenia upchanych.
W tym przypadku głównie te rzeczy mogły zawinić:
- za mały rozmiar sukni (często spotykany błąd gdy kobieta nie potrafi się sama przed sobą przyznać, a już tym bardziej przy kimś i przy kupnie ubrań że ... ma nieco większy rozmiar niż by chciała mieć)
- za mocno ściśnięty gorset (wina osoby ubierającej Pannę Młodą)
- może i rzeczywiście przytulenie, ale raczej nie bo aż tak blisko siebie nie są ...
Co nie zmienia faktu że żadna z tych trzech rzeczy nie zależy od fotografa, więc niewielki jest sens to komentować, no chyba że właśnie "miclesowo" - byle cokolwiek znaleźć o czym można by napisać.
Zdecydowanie przesadzacie z tymi cyckami na tej sesji. Nie rzuca się to aż taak.
Komentarze od razu skojarzyły mi się z wczorajszym występem Anny Cyzon na preselekcji eurowizji:
http://www.youtube.com/watch?v=_R8vNcCWmKs
Tam to faktycznie sukienka jakby nie jej![]()
Ostatnio edytowane przez magart ; 15-02-2010 o 15:15
EOSy, 17-40/4L, 24-70/2.8L, 50/1.8, 85/1.8, 100-300/4.5-5.6, Raynox 250, manfrotto, 420EX, 580EX I, II, elinchrom+ skyport.
www.magaczewski.blogspot.com
www.fotogaleria.magaczewski.pl
Tzn sesja byla miesiac po slubie wiec na pewno to i owo przybylo , bo sukienka jednak byla ciasniejsza wiec tez , tak czy owak , dla mnie to jest nie wazne , przynajmniej ta sytuacja w tym wypadku.
no comment...
Do obejrzenia trzech zdjęć trzeba zjeść pół fiolki aviomarinu aby nie dostać choroby lokomocyjnej.
Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.
:-D też tak myślałem, ale nie chciałem już przytyków robić. Tak to już jest jak się jest po ślubie
Ale w sumie, wystarczy że kobitka ma trudne dni i już sukienka może być nieco za mała w biuście. O stanie błogosławionym np. nie wspomnę.
Ale jeszcze raz napiszę - nie jest źle
Dziwi mnie jeszcze jedno, że często forumowicze obruszają się jak ktoś zaczyna krytykować modelkę (np. jej urodę), zamiast krytykować zdjęcia. Daleko nie szukać:
http://canon-board.info/showthread.php?t=57023&page=4
..., gdzie Sergiusz, słusznie zwrócił uwagę o nieeleganckiej wypowiedzi w kwestii modelki.
Przy czym pannie młodej powinniśmy nawet więcej wybaczać niż modelce.
Ostatnio edytowane przez magart ; 15-02-2010 o 20:24
EOSy, 17-40/4L, 24-70/2.8L, 50/1.8, 85/1.8, 100-300/4.5-5.6, Raynox 250, manfrotto, 420EX, 580EX I, II, elinchrom+ skyport.
www.magaczewski.blogspot.com
www.fotogaleria.magaczewski.pl
Linia horyzontu leci razem z budynkami i drzewami. To tak jak by fotograf miał zaburzenia błędnika i problem z zachowaniem równowagi.
Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.
a czyli mowa o tym pierwszym , coz , celowo tak zrobilem , poprawnosc tego typu o ktorej mowisz w pewnych momentach mam gdzies , mial być zamek , miała byc para i jest
taki kadr krzywy wynika niestety stety z faktu ze stalismy na 1.5m szerokisci mostku , chcialem ciasny kadr ( 85mm ) wiec musialem sie zmiescic ze wszystkim , niestety nie bardzo chcialem skakac z mostu zeby zrobic poziom
czy ta poprawnosc az tak zle wplywa na odbior zdjecia ? wedlug mnie kompletnie nie
no comment...