O kurce faktycznie Ani Mru Mru ale dalem ciala tak to jest jak kolo 24 sie wrzuca zdjecia![]()
O kurce faktycznie Ani Mru Mru ale dalem ciala tak to jest jak kolo 24 sie wrzuca zdjecia![]()
no comment...
Ty razem kilka slubniakow. Niestety bylem tam jako drugi fotograf , a mialo nie byc zadnego , wiec z zasady staram sie komus nie wcinac w robote i nie poszlalem sobie jakbym tego chcial ;]. Tak czy owak , licze na ogolne ocene , w temacie slubow dopiero raczkuje mozna powiedziec i probuje sie odnalezc , jakkolwiek by to brzmialo ;]
11.
12.
13.
14.
15.
16.
17.
18.
19.
no comment...
Bardzo mi się tu podoba, bardziej chyba koncertowo- kabaretowo- te kolorki i ta ostrość... Też tak chcę...
dębski super
mam wrażenie że przeostrzony i za jasno
ale i tak super
Widać, że Panna Młoda bardziej Ci się podobała niż Pan Młody(w sumie się nie dziwię)
Świetne zdjęcia.
"Imagination is more important than knowledge." - szkoda, że brak mi tego pierwszego ...
... mój zestaw...
"14" jakoś szczególnie przypadła mi do gustu... ;-)
HA! A ja myślałam, że kabaretowo i kameralnie to się nie da ładnie sfotografować...a tu proszę taki wątek ładny![]()
Tzn. tak teoria mówio praktykę mnie nie pytajcie;p
TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się
ladne kadry, dobra GO, nie ze zlosliwosci, ale ku lepszej przyszlosci powiem kilka uwag, jak ja czuje:
- na wiekszosci zdjec slubnych, na twarzach jest duzo swiatła i cieni. naturalne? blyskane? warto na to zwracac uwage
- skóra na moim monitorze czesto ma dziwny, zoltawo-zielony zafarb
- zdjecie 19 - wg mnie tego typu fotki powinny byc jak najbardziej symetryczne.
poza tym moge sie uczyc od Ciebie, pozdrawiam![]()
Nie wiem dlaczego, ale mam wrażenia, jakby to był jakiś Nikon (jasność, kolorystyka, ostrość), oczywiście mylne, ale nie wiem dlaczego jakoś tak mi się kojarzy.
14 the best - dosłownie olśniewające i to refleksyjne zadumanie-spojrzenie.
Te centralne rozświetlenio-rozjaśnienia to tak specjalnie? Bardzo jasno, ale nie wszędzie i chyba niestety, szkoda - na 12 i 18 jakieś zgniłe te kolory (jak pisze Loome - zółto-zielonkowały zafarb, w dodatku w sinym odcieniu, ble).
11, 18 - wory pod oczami i brzydkie cieni u młodej. Kapelusz ładnie wygląda, ale to jego zasługa (tzn. tych cieni).
13 - to, jak pamiętam z 28. 1.8. Hmmm, widzę, że obiektyw ma ten sam problem, co 50 1.8 - inaczej pokazuje bokeh, a inaczej on wychodzi na zdjęciu (tzn. jest zdecydowanie za duży, o ile można to tak określić).
Raz mogłeś klapnąć pana młodego na ostro ;-)
15 - ten ukos jest jakiś niepokojący.
16 - szkoda, że ławka ucięła dłonie.
19 - szok! Prostowałeś zniekształcenia? Przecież 28 całkiem nieźle wykoślawia linie proste.
Ta 135 widać całkiem nieźle się sprawuje.
Kto tam znów rusza prawą? Lewa! Lewa! Lewa!
Ym no tak kolorki , ok wezme pod uwage co pisaliscie , taki profilek zrobilem pod to swiatlo co bylo , moze nie do konca trafione , moze wina jednak monitor i znow przydala by sie kalibracja.
Nie rozswietlalem nic dodatkowo , tzn raw-obrobka-jpg.
Robilem bez lampy wiec bylem swiadomy ze beda cienie , kapelusz zrobil swoje ;].
Jak juz czytalem rozne sa "szkoly" i zdania , preferuje robienie zdjec bez lampy , wiec bede pewnie za to baty zbieral ;].
Co do 28/1.8 w jakim sensie inny bokeh ?
19 nie bylo prostowane , nie zauwazylem zeby 28 przerysowywala cos i krzywila.
no comment...