dokladnie w 5d to tylko centralny i one shot + przekadrowywanie, wystarczy na ślubie![]()
dokladnie w 5d to tylko centralny i one shot + przekadrowywanie, wystarczy na ślubie![]()
Wlasnie tak robie. Choc mam znajomych co sie bawia w servo, tylko ze to setvo jest gorsze niz w uwaga... 20D!
6D + 5D + 14 /2.8 + 35/1.4 + 50/1.4 + 85/1.8 + Fuji X-T1 + 35/1.4
servo w 5d nie istnieje praktycznie
P.S.
A co do nikona - pełna zgoda - jednego warto mieć ale tylko do dynamicznych ujęć, reszta to 5-tki,
Ostatnio edytowane przez canonfun ; 12-05-2011 o 22:38
No sorry ale te różowo-pomarańczowe placki na czole i poliku i mała plamka przy uchu to co to jest? Wyraźnie jaśniejsze i bardziej nasycone są te miejsca i takie płaskie. Ja u siebie widzę wyraźnie. Dla mnie wygląda jak ratowanie przepału, ale upierac się nie będę "co to" fakt taki, że coś jest.
P.S. wcale nie mówię, że teraz na nikonie gorzej. Chociaż jakby więcej szumu i trochę bardziej "zabrudzone" ale może akurat taki urok warunków zastanych (np. sporo wyciągane)
5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk
Musial bym miec talent zaby w kosciele przepalic heh. Sa jasniejsze owszem , inny kontrast. Nie sa bardziej nasycone to na pewno ani plaskie. Nie wiem co widzisz na swoim monitorze ;]
Mialem 1d2 i 1ds2 na slubie.W obu wypadkach w mojej opini nadal brakuj im do nikona. Mam na mysli focenie w ciemnych warunkach bo tak servo tam dziala normalnie i o wiele lepiej niz w 5d.
gdzie tu sa placki a tym bardziej , bardziej nasycone miejsca ? ;] , o przepalach nie mowiac heh
ps.wysokie iso strata detali , niestety , aha i jak widze po wrzuceniu na flickr poleciala jakosc jakby zapis do jpg byl z ~4![]()
no comment...
Nie żeby coś, ale wartości liczbowe są po mojej stronie.
Przepał w czerwieni i wysoki w zieleni. Wartośc próbkowana z czoła właśnie. ;-)
Nie jestem złośliwy, ale wiem co widzę :-)
Set jest ogólnie super, szczególnie wg. mnie b&w
Uploaded with ImageShack.us
5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk
O boziu wymiekam z liczami, gdzie tam ma byc niby przepal w zieleni jak go nie ma
, cos "kalkulator" szwankuje ;] , przepal to jest ale na oknie.Generalnie goomis ja oceniam efekt sobie na odbitce itp materiale , pozniej na kompie. Klocic sie nie bede z Toba , jest tak jak mialo byc i dla mnie przepalu nie ma ;]
no comment...
Boze chyba wywale wszystkie swoje fotki, bo tez mam przepalyKurcze co to za moda na onanizm sprzetowo-obrobkowy?
6D + 5D + 14 /2.8 + 35/1.4 + 50/1.4 + 85/1.8 + Fuji X-T1 + 35/1.4
Panowie bardzo proszę nie rozwijać wątku AF i serwa, bo to nie ten dział.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
no widzę różnice w jasności. Różnica w jasności pociąga za sobą różnicę w kontraście i nasyceniu. Ja widzę, ale podejrzewam, że na odbitce widac nie będzie. Jak bym miał się przejmowac takimi rzeczami to też bym zwariował. W każdym razie na tym akurat zdjęciu wygląda to u mnie co najmniej dziwnie. (Monitor masz w stopce)Ale to trochę takie "miclesowe czepialstwo"![]()