Strona 59 z 70 PierwszyPierwszy ... 949575859606169 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 581 do 590 z 696

Wątek: [MM-architekci] Nuda i tandeta w moim wydaniu

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta
    No sorry ale te różowo-pomarańczowe placki na czole i poliku i mała plamka przy uchu to co to jest? Wyraźnie jaśniejsze i bardziej nasycone są te miejsca i takie płaskie. Ja u siebie widzę wyraźnie. Dla mnie wygląda jak ratowanie przepału, ale upierac się nie będę "co to" fakt taki, że coś jest.

P.S. wcale nie mówię, że teraz na nikonie gorzej. Chociaż jakby więcej szumu i trochę bardziej "zabrudzone" ale może akurat taki urok warunków zastanych (np. sporo wyciągane)

Musial bym miec talent zaby w kosciele przepalic heh. Sa jasniejsze owszem , inny kontrast. Nie sa bardziej nasycone to na pewno ani plaskie. Nie wiem co widzisz na swoim monitorze ;]

Mialem 1d2 i 1ds2 na slubie.W obu wypadkach w mojej opini nadal brakuj im do nikona. Mam na mysli focenie w ciemnych warunkach bo tak servo tam dziala normalnie i o wiele lepiej niz w 5d.

gdzie tu sa placki a tym bardziej , bardziej nasycone miejsca ? ;] , o przepalach nie mowiac heh

ps.wysokie iso strata detali , niestety , aha i jak widze po wrzuceniu na flickr poleciala jakosc jakby zapis do jpg byl z ~4
    no comment...

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MM-architekci Zobacz posta
    Musial bym miec talent zaby w kosciele przepalic heh. Sa jasniejsze owszem , inny kontrast. Nie sa bardziej nasycone to na pewno ani plaskie. Nie wiem co widzisz na swoim monitorze ;]

gdzie tu sa placki a tym bardziej , bardziej nasycone miejsca ? ;] , o przepalach nie mowiac heh

ps.wysokie iso strata detali , niestety , aha i jak widze po wrzuceniu na flickr poleciala jakosc jakby zapis do jpg byl z ~4
    Nie żeby coś, ale wartości liczbowe są po mojej stronie.
    Przepał w czerwieni i wysoki w zieleni. Wartośc próbkowana z czoła właśnie. ;-)
    Nie jestem złośliwy, ale wiem co widzę :-)
    Set jest ogólnie super, szczególnie wg. mnie b&w

Uploaded with ImageShack.us
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Domyślnie

nie podobaja mi sie z canona wyciagales lepsze

Domyślnie

no moze wlasnie dlatego - zdjecia z nikona obrabia sie inaczej, a dodam od siebie, ze są strasznie "płaskie", "plastikowe".

Kiedyś wyglądało to u ciebei znacznie lepiej - pamietam zdjecia z 5d i 135 L + ciekawe kolory = fajnie, a teraz jakoś straciło to swoj urok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez canonfun Zobacz posta
    no moze wlasnie dlatego - zdjecia z nikona obrabia sie inaczej, a dodam od siebie, ze są strasznie "płaskie", "plastikowe".

Kiedyś wyglądało to u ciebei znacznie lepiej - pamietam zdjecia z 5d i 135 L + ciekawe kolory = fajnie, a teraz jakoś straciło to swoj urok
    kolego bzdura niestety , zdjecia obrabia sie tak samo ;]

i jakos nie widze tych roznice w wypadku wspomniango 5d i 135 a tego czy teraz foce

tym bardziej no niestety nie wiem co tu plaskiego czy tez plastykowego
    no comment...

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MM-architekci Zobacz posta
    tak ma byc, w cieplej tonacji , nie mam zamiaru usrywac sie za przeproszeniem do smierci z idealnym kolorem skory ktory u kazdego bedzie inaczej wygladal ;]
    To nie jest ciepła tonacja, to jest brzydki pomarańcz. Czasem takie coś mi wychodzi przy żarówkach energooszczędnych i kolorowych ścianach.

zwlaszcza za tak samo obrabiam ale spoko
    obrobka stala sie dla mnie drugorzedna

/ciach/

kolego bzdura niestety , zdjecia obrabia sie tak samo ;]
    Źle to ująłeś - zdjęcia ty obrabiasz tak samo. I to właśnie zauważyliśmy

i jakos nie widze tych roznice w wypadku wspomniango 5d i 135 a tego czy teraz foce
    Ach te klapki na oczach
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    To nie jest ciepła tonacja, to jest brzydki pomarańcz. Czasem takie coś mi wychodzi przy żarówkach energooszczędnych i kolorowych ścianach.

Źle to ująłeś - zdjęcia ty obrabiasz tak samo. I to właśnie zauważyliśmy

Ach te klapki na oczach
    Dla mnie tak ma byc , w sensie koloru. Przerabialem kilka profili na ten kosciol i staneglo na tym bo w takiej formie mi pasuje. Jak zwykle nie wnikam kto jaki monitor ma byc. Naprawde , lubie dyskutowac , ale w kontescie koloru skory mam juz naprawde dosyc ;]. Balans nie byl ustawiony "poprawnie" jesli o to chodzi.

tak , zle napisalem mialo byc obrabiam ;]

heh nie klapki na oczach tylko jest jak jest czego czesc nie moze przetrawic ;] , i tu tez pass bo ile mozna o to samo bic piane , mi 2 lata starczylo bo chyba tyle bylo tego heh

poki canon nie zacznie robic aparatow z af poty nie wroce
    no comment...

Początki nałogu
    Miasto
    Białoruś

Domyślnie

Oj, dajcie już spokój z tymi bzdurami, że "zdjecia z nikona obrabia sie inaczej".
    Kto tam znów rusza prawą? Lewa! Lewa! Lewa!

Dopiero zaczyna Awatar Jan Bielecki

Domyślnie

282 - fajnie, przestrzennie
    Podpis nie zawierający treści komercyjnych

Początki nałogu Awatar polm

Domyślnie

Mnie się te ostatnie kolorowe podabają bardziej niż te BW. Nie wiem, ale jakieś takie ładne są.
    Jestem zadowolnym ze swojego sprzętu pstrykiem-gawędziarzem.

Strona 59 z 70 PierwszyPierwszy ... 949575859606169 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów