Strona 29 z 70 PierwszyPierwszy ... 19272829303139 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 281 do 290 z 696

Wątek: [MM-architekci] Nuda i tandeta w moim wydaniu

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Do obejrzenia trzech zdjęć trzeba zjeść pół fiolki aviomarinu aby nie dostać choroby lokomocyjnej.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Do obejrzenia trzech zdjęć trzeba zjeść pół fiolki aviomarinu aby nie dostać choroby lokomocyjnej.
    a bardziej po polsku ?
    no comment...

Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Linia horyzontu leci razem z budynkami i drzewami. To tak jak by fotograf miał zaburzenia błędnika i problem z zachowaniem równowagi.

Początki nałogu
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MM-architekci Zobacz posta
    Tzn sesja byla miesiac po slubie wiec na pewno to i owo przybylo , bo sukienka jednak byla ciasniejsza wiec tez , tak czy owak , dla mnie to jest nie wazne , przynajmniej ta sytuacja w tym wypadku.
    :-D też tak myślałem, ale nie chciałem już przytyków robić. Tak to już jest jak się jest po ślubie
    Ale w sumie, wystarczy że kobitka ma trudne dni i już sukienka może być nieco za mała w biuście. O stanie błogosławionym np. nie wspomnę.

Ale jeszcze raz napiszę - nie jest źle
    Dziwi mnie jeszcze jedno, że często forumowicze obruszają się jak ktoś zaczyna krytykować modelkę (np. jej urodę), zamiast krytykować zdjęcia. Daleko nie szukać:
    http://canon-board.info/showthread.php?t=57023&page=4
    ..., gdzie Sergiusz, słusznie zwrócił uwagę o nieeleganckiej wypowiedzi w kwestii modelki.
    Przy czym pannie młodej powinniśmy nawet więcej wybaczać niż modelce.
    Ostatnio edytowane przez magart ; 15-02-2010 o 20:24
    EOSy, 17-40/4L, 24-70/2.8L, 50/1.8, 85/1.8, 100-300/4.5-5.6, Raynox 250, manfrotto, 420EX, 580EX I, II, elinchrom+ skyport.
    www.magaczewski.blogspot.com
    www.fotogaleria.magaczewski.pl

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

a czyli mowa o tym pierwszym , coz , celowo tak zrobilem , poprawnosc tego typu o ktorej mowisz w pewnych momentach mam gdzies , mial być zamek , miała byc para i jest

taki kadr krzywy wynika niestety stety z faktu ze stalismy na 1.5m szerokisci mostku , chcialem ciasny kadr ( 85mm ) wiec musialem sie zmiescic ze wszystkim , niestety nie bardzo chcialem skakac z mostu zeby zrobic poziom

czy ta poprawnosc az tak zle wplywa na odbior zdjecia ? wedlug mnie kompletnie nie
    no comment...

Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Kombinujesz dobrze tylko gorzej z wykonaniem. Nie szukaj dynamiki w zdjęciu prze koszoną linią horyzontu a ustawieniami pary.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Kombinujesz dobrze tylko gorzej z wykonaniem. Nie szukaj dynamiki w zdjęciu prze koszoną linią horyzontu a ustawieniami pary.
    Sergiusz nie zrozum mnie źle , ale nie mogę znaleźć Twoich fotek z pleneru tylko te z warsztatów , a opinii dużo . Ja jestem zdania ( może się mylę ) , klient kupuje to znaczy jest dobrze , a wydaje mi się że MM robi to dobrze.
    Pozdrowienia :-D.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

fakt ze przy architekturze , skosy nie zawsze pasuja , ale czasem cos za cos

a co innego ma dodac "dynamiki" zdjeciu ( chociaz tutaj poprostu mialem sie zmiescic w kadrze z zamkiem w tle )
    no comment...

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MM-architekci Zobacz posta
    a co innego ma dodac "dynamiki" zdjeciu
    uzywasz zbyt trudnej terminologii, nie wszyscy moga zalapac skos w zaden sposob nie przeszkadza.. jest bo jest, bez glebszego wnikania, tym bardziej ze mlodzi tez sa w skosie.

Coś już napisał Awatar amphotos

Domyślnie

Zastanawia mnie kilka rzeczy w Twoich zdjęciach. Nie wiem jak to ujmiesz, ale chodzi o przejścia kolorów.. Przeważnie z ciemno niebieskiego / lekkiego fioletu przez zieleń / żółć do normalności / bieli. Używasz gradientu, czy jakoś lekko kolorujesz, czy może te fiolety to swoista winieta - jak to uzyskujesz i jakiego typu krycia tych masek kolorów (jeżeli to one) na końcu używasz?
    Ostatnio edytowane przez amphotos ; 16-02-2010 o 16:53

Strona 29 z 70 PierwszyPierwszy ... 19272829303139 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów