Pokaż wyniki od 1 do 10 z 169

Wątek: Lekcja optyki - f/stop, winietowanie, GO, CoC

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar Arkan
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Na razie to ty coś palnąłeś i próbujesz z tego wybrnąć. Żądasz żebym koniecznie osobiście tobie udowodnił swoje racje i podał przykłady a jak nie mam na to ochoty to ma to oznaczać że nie mam racji
    Zresztą już powoli się wycofujesz z tego skoro przyznajesz że jednak coś jest na rzeczy i taka sytuacja może wystąpić choć o nią "niezmiernie trudno".

Na tym złośliwie wyśmiewanym przykładzie z płotem masz świetnie pokazane jak winieta 2EV w rogach zwiększa GO. A teraz upierasz się że mam koniecznie ci udowadniać że 24L, które ma winietę 4 razy większą też daje taki efekt. Powinieneś sobie to już z podanego przykładu wydedukować...

EDIT: A ta sytuacja zdjęciowa o którą "niezmiernie trudno" to np. człowiek stojący w odległości kilku metrów na tle ściany czy czegokolwiek co jest od lewej do prawej krawędzi kadru i prostopadle do osi optycznej.

Dżises Krajst ! Ile Ty gadasz Z taką gadaną to możesz kursy foto dla ślepych prowadzić - wszystko im opowiesz EV-y, 4 razy większe, na tle ściany itd.... Skoro to takie jasne i oczywiste oraz powszechne to daj mi link DO ZDJĘCIA!. Jeśli Ci się nie chce to kończymy temat, bo ja robię i oglądam foty a nie o nich opowiadam.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez koraf Zobacz posta
    Arkan a może byś tak wrzucił parę fotek z 24/1.4II vs 35/1.4 ?
    Obiecuję, że zrobię coś w weekend i wrzucę. Aczkolwiek mam chyba lekki problem z AFem w ds3. Ale spróbuję.
    Ostatnio edytowane przez Arkan ; 02-04-2009 o 22:33 Powód: Automerged Doublepost
    Pentax K-5 II, Leica M9

Uprawnienia umieszczania postów