Pokaż wyniki od 1 do 10 z 169

Wątek: Lekcja optyki - f/stop, winietowanie, GO, CoC

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar Arkan
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM
    Nigdzie nie powiedziałem że "na każdej fotce" to widać. Takie przerzucanie się samplami niczego nie wyjaśni, zawsze można pokazać przykład gdzie widać i gdzie nie widać. Jak ktoś nie chce zauważyć to nie zobaczy a przyparty do muru może stwierdzi "mnie to nie przeszkadza że coś tam widać", "zostaw testy bo na normalnych zdjęciach nie widać" etc. Nie mam absolutnie zamiaru na siłę kogoś przekonywać ani na siłę szukać niedoskonałości optycznych na każdym zdjęciu po to żeby tobie czy komuś coś udowadniać.
    Ani ja nie twierdziłem, że powiedziałeś, że wszędzie widać. Podniosłeś ten temat, więc jak rozumiem widziałeś/masz zdjęcia na których to widać "gołym okiem".

Cytat Zamieszczone przez MMM
    Na zdjęciach z 24L, 35L i 50L bardzo często widać gołym okiem większą GO w narożnikach i do tego nie potrzeba żadnych testów.
    Ja takich zdjęć nie mam, a chciałbym zobaczyć jak to wygląda i stąd moja prośba.

Nie musisz mnie na siłę przekonywać, czy udowadniać - bo nie ma do czego - będę tych szkieł używał nadal. Chcę się tylko zoorientować o co Ci chodzi z tą GO w real life foto.
    Ostatnio edytowane przez Arkan ; 02-04-2009 o 12:21
    Pentax K-5 II, Leica M9

Uprawnienia umieszczania postów