Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 66

Wątek: 24-70 is ?

Bywalec Awatar darnok
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

to jaktos bedzie zmienial "stare" 24-70 na wersje z Is (Mellan) to juz ustawiam sie po zakup uzywanego

Początki nałogu Awatar sirlukas
    Miasto
    Caversham

Domyślnie

Tak czytam i się nadziwić nie mogę, że wierzycie iż taki obiektyw w ogóle wyjdzie.
    Jeśli by wyszedł, to byłby dwa razy większy, cięższy i droższy od obecnego, a wiadomo co to oznacza.

Canon powinien teraz wypuścić coś jak EF-S 30mm f/1.4, żeby konkurować z Sigmą i nowym Nikonem.
    Do tego powinien wypuścić coś na miarę legendy Nikona 14-24 f/2.8 lub szerzej, który optycznie mógłby prawie dorównać Nikonowi. Myślę że tego Canonowi brakuje.
    "Imagination is more important than knowledge." - szkoda, że brak mi tego pierwszego ...
    ... mój zestaw...

Pełne uzależnienie Awatar Mellan
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sirlukas Zobacz posta
    ...Jeśli by wyszedł, to byłby dwa razy większy, cięższy i droższy od obecnego, a wiadomo co to oznacza...
    ...że będzie dwa razy lepszy? :smile:
    A tak poważniej; 24-70 to moje podstwowe szkło i ma wiele zalet.
    Ale to konstrukcja w której można by nieco poprawić, chociażby rozdzielczość
    dla najniższych ogniskowych dla maksymalnych przysłon.
    Nie ma dla mnie wielkiego znaczenia czy będzie nieco większy i cięższy jeśli będzie równie bajecznie niezawodny co 70-200 f/2.8 IS dla wszystkich parametrów.
    Za coś takiego mogę zaryzykować zakup nawet za 6k zł.
    No problemo
    C-F-K - forever

Zablokowany

Domyślnie

A mnie 24-70 nigdy nie powalał. Dobre szkło rzecz jasna, ale nie przekonał mnie, a miałem dwa, oba świetne (nowe, ostre). Wielka, ciężka krowa - takie 3/4 z 70-200 2,8. Ale uważam, że to szkło z is-em byłoby niezłe...i ciężkie.

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ARN Zobacz posta
    ciekawe, czy jeżeli to szkło ukazałoby się na prawdę, to czy byłoby równie loteryjne - co do jakości - jak aktualne 24-70
    W Polsce wiekszosc szkiel jest loterią...

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pikczer Zobacz posta
    W Polsce wiekszosc szkiel jest loterią...
    Tak, bo na polski rynek trafiają szkła z wyprzedaży..:-) Najpierw rzecz jasna sprzedaje się szkła w Japonii, potem te same idą do USA, potem do Europy zachodniej, potem do RPA, Azerbejdżanu, Kambodży, a jak się nie przyjmą, bo będa za słabe, to trafiają do nas, żeby je wogole sprzeać i żeby Canon nie notował strat
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Uzależniony Awatar Sławek
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Gdyby naprawdę ten obiektyw wyszedł to różnica w cenie była by pewnie taka jak między 70-200 f4 a 70-200 f4 IS.

!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!

Wygląda na to że sen się ziścił http://optyczne.pl/1625-nowo%C5%9B%C..._tygodnia.html
    Ostatnio edytowane przez gwozdzt ; 28-02-2009 o 21:47 Powód: merged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sławek Zobacz posta
    Wygląda na to że sen się ziścił http://optyczne.pl/1625-nowo%C5%9B%C..._tygodnia.html
    Dalej mi to śmierdzi jakąś podpuchą.. Z tego wynika, że każdy się powołuje na informację każdego i zadnych konkretów nadal nie ma.. Canon Rumors powołuje się na Cyfrowe pl, które jakimś cudem oferuje już sprzedaż tego kitu, pomimo, że CP twierdzi iż ma być dopiero niebawem dostepny (czas przyszły, niedokonany). Z dostepnością u CP jak jest, wszyscy dobrze wiemy, więc dopóki nie ujrzę oznaczenia IS na nowym obiektywie i dopóki nie położe palca na jego boku; nie uwierzę..
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sirlukas Zobacz posta
    Tak czytam i się nadziwić nie mogę, że wierzycie iż taki obiektyw w ogóle wyjdzie.
    Jeśli by wyszedł, to byłby dwa razy większy, cięższy i droższy od obecnego...
    skąd Ci to do głowy przyszło...

70-200/4L nonIS - IS
    http://www.canon.com/camera-museum/c...00_4l_usm.html
    http://www.canon.com/camera-museum/c...4l_is_usm.html
    IS = +55 gramów

70-200/2.8L nonIS - IS
    http://www.canon.com/camera-museum/c...0_28l_usm.html
    http://www.canon.com/camera-museum/c...28lis_usm.html
    IS = +280 gramów

reasumując: dołożenie IS powoduje praktycznie 0 (zero) przyrostu gabarytów, 10-20% przyrostu masy, a jedynie cena może poszybować 2x... :-)
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Uzależniony Awatar Sławek
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Późno już i mi się nie chce bo bym zaraz zrobił w PS ten obiektyw z ISem tak jak kiedyś ktoś nową piątkę jeszcze przed premierą.:-D

Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów