oto jaki mail otrzymalem w zapytaniu o dostepnosc 24-70 2.8
Witam,
ten obiektyw jest już niedostępny (aukcja dawno zakończona).
Obiektywów już nie ma, ponieważ Canon planuje wypuszczenie wznowionej wersji tego szkła - Canon 24-70/2.8 IS.
Pozdrawiamy
za zespół e-oko.pl
Magdalena Malak
Pewnie powtarzają plotki
Nie dowiemy się póki nie poczekamy aż Canon na prawdę wypuści to szkło![]()
Mówię Wam, że im się miesza USM z IS i piszą ten drugi![]()
"Imagination is more important than knowledge." - szkoda, że brak mi tego pierwszego ...
... mój zestaw...
Owszem, częstkroć przy fotografowaniu z ręki, kiedy jest kiepskie światło, a nie ufasz 2.8 byłoby wielce przydatne.
Zresztą, jak powiedział jacek220
... i to jest najistotniejsze.
Dokładnie. Gdyby tak się stało, chętnie bym wymienił go na mkII i wcale niekoniecznie z ISem.
C-F-K - forever
Zgoda, byłoby przydatne - może zbyt subiektywne odczucie - ale w przypadku gdy wiem, że światło może być kiepskie to szykuje którąś z jaśniejszych stałek - jak nie wiem, to i tak mam jakąś zazwyczaj w torbie, bo przyda się albo nie ale dla sportu trzeba się nadźwigać jak osioł.
W efekcie przy 24-70 - IS nie jest mi potrzebny (zaznaczam, że to subiektywne podejście, bo rozumiem, że ktoś nie ma/nie nosi innych szkieł)
To nie podlega dyskusji, choć patrząc na różnice innych szkieł w wersji I i II w większości przypadków nie są to zmiany radykalnie zmieniające jakość optyki za które warto dopłacać więcej niż kilkaset złotych (nie testowałem - wnioskuję to z testów dostępnych w sieci)
Ja rowniez twierdze ze do tej pory IS w 24-70 byl malo przydatny. Chcac zrobic zdjecie powiedzmy z 1/30 to na tym zakresie nie trzeba IS-a. Tzn jakby byl to w 0.5% przypadkow by sie przydal.. Sprawa wyglada zupelnie inaczej gdy do czynienia mamy z filmami .. Chyba nikt tutaj nie watpi ze nowe marki beda mialy filmy. Majac IS canon jest o jeden krok do przodu bo:
1. Sony ma IS ale nie ma filmow.
2. Nikon nie ma IS ani filmow. Wypuscil dopiero rok temu nowa wersje bez IS wiec na nowy szybko nie ma szans.
3. Canon ma filmy i IS.
Wprowadzenie takiego obiektywu ma sens w obliczu tego co nas czeka a nie tego co jest obecnie. Moim zdaniem taki obiektyw sie pojawi, inna kwestia czy teraz...
IS do 24-70, oby, rozwiąże się dylemat 'światło czy stabilizacja'
puszka, szkieŁko i błyskotka
I JUST LOVE TO PUSH THE BUTTON AND HEAR THE CAMERA SNAP | ruler of the world
szukajka