Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 66

Wątek: 24-70 is ?

Bywalec Awatar bierhoff
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojkij Zobacz posta
    Do polskiego oddziału canona powinien przyjechać prezes z Japonii i "poprosić" załogę o popełnienie rytualnego seppuku...
    Hehe. Wiesz, Japończycy są bardziej honorowi ;-)

Zablokowany
    Miasto
    www.marcinmielnik.com

Domyślnie

oto jaki mail otrzymalem w zapytaniu o dostepnosc 24-70 2.8

Witam,

ten obiektyw jest już niedostępny (aukcja dawno zakończona).
    Obiektywów już nie ma, ponieważ Canon planuje wypuszczenie wznowionej wersji tego szkła - Canon 24-70/2.8 IS.

Pozdrawiamy
    za zespół e-oko.pl
    Magdalena Malak

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Pewnie powtarzają plotki

Nie dowiemy się póki nie poczekamy aż Canon na prawdę wypuści to szkło

Początki nałogu Awatar sirlukas
    Miasto
    Caversham

Domyślnie

Mówię Wam, że im się miesza USM z IS i piszą ten drugi
    "Imagination is more important than knowledge." - szkoda, że brak mi tego pierwszego ...
    ... mój zestaw...

Pełne uzależnienie Awatar Mellan
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez HA!SO Zobacz posta
    Żeby nakłonić klienta do zmiany wersji niestabilizowanej trzeba by zaoferować trochę więcej niż sam IS.

Zresztą - tak z ciekawości - czy ktoś z posiadaczy 24-70 odczuwa brak IS'a?
    Owszem, częstkroć przy fotografowaniu z ręki, kiedy jest kiepskie światło, a nie ufasz 2.8 byłoby wielce przydatne.

Zresztą, jak powiedział jacek220
    Cytat Zamieszczone przez jacek220 Zobacz posta
    Mam nadzieje że IS to tylko dodatek i to niedrogi, wszyscy głównie liczą na poprawę parametrów optycznych, a szczególnie po krótkiej stronie.
    ... i to jest najistotniejsze.
    Dokładnie. Gdyby tak się stało, chętnie bym wymienił go na mkII i wcale niekoniecznie z ISem.
    C-F-K - forever

Dopiero zaczyna Awatar HA!SO
    Miasto
    Radom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mellan Zobacz posta
    Owszem, częstkroć przy fotografowaniu z ręki, kiedy jest kiepskie światło, a nie ufasz 2.8 byłoby wielce przydatne.
    Zgoda, byłoby przydatne - może zbyt subiektywne odczucie - ale w przypadku gdy wiem, że światło może być kiepskie to szykuje którąś z jaśniejszych stałek - jak nie wiem, to i tak mam jakąś zazwyczaj w torbie, bo przyda się albo nie ale dla sportu trzeba się nadźwigać jak osioł .
    W efekcie przy 24-70 - IS nie jest mi potrzebny (zaznaczam, że to subiektywne podejście, bo rozumiem, że ktoś nie ma/nie nosi innych szkieł)

Cytat Zamieszczone przez Mellan Zobacz posta
    ... i to jest najistotniejsze.
    Dokładnie. Gdyby tak się stało, chętnie bym wymienił go na mkII i wcale niekoniecznie z ISem.
    To nie podlega dyskusji, choć patrząc na różnice innych szkieł w wersji I i II w większości przypadków nie są to zmiany radykalnie zmieniające jakość optyki za które warto dopłacać więcej niż kilkaset złotych (nie testowałem - wnioskuję to z testów dostępnych w sieci)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez HA!SO Zobacz posta
    Zgoda, byłoby przydatne - może zbyt subiektywne odczucie - ale w przypadku gdy wiem, że światło może być kiepskie to szykuje którąś z jaśniejszych stałek - jak nie wiem, to i tak mam jakąś zazwyczaj w torbie, bo przyda się albo nie ale dla sportu trzeba się nadźwigać jak osioł .
    W efekcie przy 24-70 - IS nie jest mi potrzebny (zaznaczam, że to subiektywne podejście, bo rozumiem, że ktoś nie ma/nie nosi innych szkieł)

To nie podlega dyskusji, choć patrząc na różnice innych szkieł w wersji I i II w większości przypadków nie są to zmiany radykalnie zmieniające jakość optyki za które warto dopłacać więcej niż kilkaset złotych (nie testowałem - wnioskuję to z testów dostępnych w sieci)
    Ja rowniez twierdze ze do tej pory IS w 24-70 byl malo przydatny. Chcac zrobic zdjecie powiedzmy z 1/30 to na tym zakresie nie trzeba IS-a. Tzn jakby byl to w 0.5% przypadkow by sie przydal.. Sprawa wyglada zupelnie inaczej gdy do czynienia mamy z filmami .. Chyba nikt tutaj nie watpi ze nowe marki beda mialy filmy. Majac IS canon jest o jeden krok do przodu bo:

1. Sony ma IS ale nie ma filmow.
    2. Nikon nie ma IS ani filmow. Wypuscil dopiero rok temu nowa wersje bez IS wiec na nowy szybko nie ma szans.
    3. Canon ma filmy i IS.

Wprowadzenie takiego obiektywu ma sens w obliczu tego co nas czeka a nie tego co jest obecnie. Moim zdaniem taki obiektyw sie pojawi, inna kwestia czy teraz...

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nightartist Zobacz posta
    oto jaki mail otrzymalem w zapytaniu o dostepnosc 24-70 2.8

Witam,

ten obiektyw jest już niedostępny (aukcja dawno zakończona).
    Obiektywów już nie ma, ponieważ Canon planuje wypuszczenie wznowionej wersji tego szkła - Canon 24-70/2.8 IS.

Pozdrawiamy
    za zespół e-oko.pl
    Magdalena Malak
    No pewnie każda wymówka dobra na brak sprzętu na stanie byleby tylko zrzucić na kogoś innego :-D
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Bywalec
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

IS do 24-70, oby, rozwiąże się dylemat 'światło czy stabilizacja'
    puszka, szkieŁko i błyskotka

Bywalec Awatar spoon
    Miasto
    Wroclove

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ags Zobacz posta
    IS do 24-70, oby, rozwiąże się dylemat 'światło czy stabilizacja'
    chyba raczej sie nie uda - ani jemu inni innym obiektywom. taki dylemat opiera sie na blednych zalozeniach
    I JUST LOVE TO PUSH THE BUTTON AND HEAR THE CAMERA SNAP | ruler of the world
    szukajka

Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów