Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 61

Wątek: Jeden dobry obiektyw

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

W tym miesiącu ma się pojawić Sigma 18-250 mm f/3,5-6,3 DC OS HSM. Jestem ciekawy, czy będzie ona konkurencją w cenie (i nie tylko) dla Canona 18-200
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Coś już napisał

Domyślnie

Czytałem ,że nie mam sobie zawracać głowy Sigmą,Tamronem a teraz polecacie jasne Sigmy i Tamrony,które są jaśniejsze,tańsze i mają bardziej uniwersalny zakres od Canonów.
    Mam większy mętlik niż miałem wcześniej
    450D,EF-S 17-55 IS USM,EF-S 18-55 IS,EF 28-135 IS USM

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Komm Zobacz posta
    Czytałem ,że nie mam sobie zawracać głowy Sigmą,Tamronem a teraz polecacie jasne Sigmy i Tamrony,które są jaśniejsze,tańsze i mają bardziej uniwersalny zakres od Canonów.
    Mam większy mętlik niż miałem wcześniej
    Koledzy mieli za pewne na myśli te Sigmy, które są w sprzedaży a nie te, które mają się niebawem pojawić.

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Komm Zobacz posta
    Czytałem ,że nie mam sobie zawracać głowy Sigmą,Tamronem
    Teoretycznie tak, bo zawsze najlepszy bedzie dedykowany osprzęt systemowy. Ale trzymając sie Twoich kryteriów, okazuje się, że bedzie trzeba się posiłkować producentami niezależnymi. Tym bardziej, że nie ciągną po kieszeni tak jak Canony o tych samych parametrach. Jeśli chcesz Canona, to ciułaj do 17-55 f/2.8 IS i już nie bedziesz miał mętliku:smile:

Pozdrawiam
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Bywalec
    Miasto
    Suwałki

Domyślnie

Czyli najpierw zrób jak napisał Max_im, czyli pstrykaj kitem aż zdecydujesz co tak naprawdę najbardziej ci w nim przeszkadza i co nowy obiektyw ma poprawić.
    Inaczej to będzie kosztowna lekcja, która z wydaną niemałą kasą przyniesie jeszcze jedną frustrację.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez w-k Zobacz posta
    najlepszy wybor dla Ciebie 24-105 L
    Nie byłbym tego taki pewien.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Maroos Zobacz posta
    Czyli najpierw zrób jak napisał Max_im, czyli pstrykaj kitem aż zdecydujesz co tak naprawdę najbardziej ci w nim przeszkadza i co nowy obiektyw ma poprawić.
    Inaczej to będzie kosztowna lekcja, która z wydaną niemałą kasą przyniesie jeszcze jedną frustrację.
    Jest to najrozsądniejsza rada. Drogą prób i błędów dojdź do tego, czym Ciebie kit ogranicza. Jak już będziesz wiedzieć czego jest brak w kitowym obiektywie, to "braki" te uzupełnisz. Dotychczasowe rady oczywiście nie są złe, ale w przypadku złego wyboru narazisz się na dodatkowe koszty no i niezadowolenie. A nie o to w tym wszystkim przecież chodzi Sądzę, że po około roku robienia zdjęć będziesz już wiedzieć co Ciebie ogranicza i sam dokonasz właściwego wyboru -a taki uwierz mi będzie najlepszy
    Ostatnio edytowane przez Jago ; 02-03-2009 o 06:36

Początki nałogu Awatar andrewjohn
    Miasto
    polski biegun ciepła

Domyślnie

Komm,posłuchaj rady Maroosa.Nie wymieniaj kita,tylko dlatego,że gdzieś przeczytałeś ,że jest słaby.Ważne,czy Ty jesteś z niego zadowolony i czy umiesz nim robić zdjęcia (a tu potrzeba trochę wiedzy i doświadczenia).Ja sam używam tego obiektywu od pół roku i dochodzę do wniosku,że wcale nie jest taki zły (potwierdzają to zresztą różne testy).Oczywiście nie jest zły jak dla amatora,jakim jestem (i jakim prawdopodobnie jesteś Ty), który nie będzie zarabiał na fotografii i który ma opory przed wydaniem 3-4 tys.na obiektyw, ot tak, dla czystej przyjemności.Z tego kita można byc naprawde zadowolonym.Może więc lepiej i Ty zostań przy nim na razie i trochę poćwicz,poczytaj,poeksperymentuj,a zaoszczędzone pieniążki odłóż, za jakis czas będziesz pewno wiedział dokładnie,co chcesz kupić.A może dokupic na razie jakieś amatorskie tele?A jeżeli zdecydowanie nie chcesz zmieniac obiektywów i nie zależy Ci na dfługich ogniskowych,to może jednak przyglądnij sie tej Sigmie 18-125 OS HSM (nieżle wyszła w teście na optycznych),może to coś dla Ciebie.
    Canon EOS 450D+S10-20/4,5-5,6 + C15-85 IS USM+C50/1,8+C55-250 IS

Coś już napisał Awatar bejrut
    Miasto
    London/Tbg

Domyślnie

używam 24-105/4L USM (wydałem 2800 PLNów)
    kurcze gdzie mozna dostac ten obiektyw za taka cene?

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bejrut Zobacz posta
    kurcze gdzie mozna dostac ten obiektyw za taka cene?
    zbyt mocno tniesz cytaty!

od kilku miesięcy używam 24-105/4L USM (wydałem 2800 PLNów)
    teraz chyba wszystko jasne.
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów