Pokaż wyniki od 1 do 10 z 61

Wątek: Jeden dobry obiektyw

Mieszany widok

Coś już napisał

Domyślnie

Czytałem ,że nie mam sobie zawracać głowy Sigmą,Tamronem a teraz polecacie jasne Sigmy i Tamrony,które są jaśniejsze,tańsze i mają bardziej uniwersalny zakres od Canonów.
    Mam większy mętlik niż miałem wcześniej
    450D,EF-S 17-55 IS USM,EF-S 18-55 IS,EF 28-135 IS USM

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Komm Zobacz posta
    Czytałem ,że nie mam sobie zawracać głowy Sigmą,Tamronem a teraz polecacie jasne Sigmy i Tamrony,które są jaśniejsze,tańsze i mają bardziej uniwersalny zakres od Canonów.
    Mam większy mętlik niż miałem wcześniej
    Koledzy mieli za pewne na myśli te Sigmy, które są w sprzedaży a nie te, które mają się niebawem pojawić.
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Komm Zobacz posta
    Czytałem ,że nie mam sobie zawracać głowy Sigmą,Tamronem
    Teoretycznie tak, bo zawsze najlepszy bedzie dedykowany osprzęt systemowy. Ale trzymając sie Twoich kryteriów, okazuje się, że bedzie trzeba się posiłkować producentami niezależnymi. Tym bardziej, że nie ciągną po kieszeni tak jak Canony o tych samych parametrach. Jeśli chcesz Canona, to ciułaj do 17-55 f/2.8 IS i już nie bedziesz miał mętliku:smile:

Pozdrawiam
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Bywalec
    Miasto
    Suwałki

Domyślnie

Czyli najpierw zrób jak napisał Max_im, czyli pstrykaj kitem aż zdecydujesz co tak naprawdę najbardziej ci w nim przeszkadza i co nowy obiektyw ma poprawić.
    Inaczej to będzie kosztowna lekcja, która z wydaną niemałą kasą przyniesie jeszcze jedną frustrację.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Maroos Zobacz posta
    Czyli najpierw zrób jak napisał Max_im, czyli pstrykaj kitem aż zdecydujesz co tak naprawdę najbardziej ci w nim przeszkadza i co nowy obiektyw ma poprawić.
    Inaczej to będzie kosztowna lekcja, która z wydaną niemałą kasą przyniesie jeszcze jedną frustrację.
    Jest to najrozsądniejsza rada. Drogą prób i błędów dojdź do tego, czym Ciebie kit ogranicza. Jak już będziesz wiedzieć czego jest brak w kitowym obiektywie, to "braki" te uzupełnisz. Dotychczasowe rady oczywiście nie są złe, ale w przypadku złego wyboru narazisz się na dodatkowe koszty no i niezadowolenie. A nie o to w tym wszystkim przecież chodzi Sądzę, że po około roku robienia zdjęć będziesz już wiedzieć co Ciebie ogranicza i sam dokonasz właściwego wyboru -a taki uwierz mi będzie najlepszy
    Ostatnio edytowane przez Jago ; 02-03-2009 o 06:36
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Uprawnienia umieszczania postów