Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.
moja złośliwość ma raczej na celu uświadomienie, że tak jak chce autor wątku to się nie da, nie ma czegos takiego jak jeden dobry obiektyw do wszystkiego, od tego sa kompakty, tańsze i poręczniejsze,
zreszta decydujac sie na jakis utra zoom degradujemy sie do poziomu kompaktu wlasnie...
Masz rację ale zauważ ze wiele osób kupuje lustrzankę i jakiś obiektyw narzeka; że ciężko, że duże gabaryty, że obiektyw trzeba zmieniać, że filmów nie kręci, itd...
I w zmianie obiektywu nie widzi zalety tylko wadę. W zasadzie ja tez bym wolał lekko itd. Ale Praw fizyki się nie przeskoczy (no może na reklamach)
Reklamy są dla tych co nic nie wiedzą o fotografii tylko trzeba nacisnąć. Oni są potrzebni bo przyczyniając się do masowej produkcji powodują obniżenie kosztów. Wraz z zapotrzebowaniem wzrasta konkurencja w produkcji. Lustrzanka jest proProducenci będą rozwijali aparaty również w tym kierunku. Bardzo dużo osób kupuje lustrzankę z jednym obiektywem. Niektórzy z nich łapią bakcyla i rozwijają się w tym kierunku. Mam takiego kolegę.
Ale innemu radziłem żeby lepiej G 10 kupił. Oczywiście nawet słuchać nie chciał. Kupił sony A 350. Zapytałem się czy sobie radzi bo wiele osób po przesiadce z kompaktu narzeka na mydlaste fotki. Spojrzał zdziwiony i zapytał - "a co oni instrukcji nie czytali? Najpierw trzeba wcisnąć spust do połowy potem dalej."
Taak.. to mnie własnie zastanawiało..dlaczego tym wszystkim osobom te wady doskwierają, dopiero po jego kupnie, a nie podczas oglądania w sklepie..
Od tego są Olki z naleśnikami..że ciężko, że duże gabaryty,
Od tego jest Tami 18-270VCże obiektyw trzeba zmieniać
Od tego jest 5D MkII i Nikoś D90że filmów nie kręci,
W jakim..? żeby lustra były bardziej "pro" niż są teraz, czy żeby inne aparaty im dorównywały..?:wink:Lustrzanka jest proProducenci będą rozwijali aparaty również w tym kierunku.
A kolejne bardzo dużo już pierwszego dnia wie, że musi zmienic kita, bo jest słaby, choć nawet nie potrafi nim dobrych zdjęć robić..Bardzo dużo osób kupuje lustrzankę z jednym obiektywem.
To ta Alfa jest taka beznadziejna..?Kupił sony A 350. Zapytałem się czy sobie radzi bo wiele osób po przesiadce z kompaktu narzeka na mydlaste fotki.dobrze, że jej nie kupiłem..
Ja, gdy mojego znajomego, który posiada N D40 spytałem czemu ma wyłączoną redukcję szumów w aparacie, ze zdziwieniem stwierdził iż myślał, że chodzi o szumy w dźwięku..Spojrzał zdziwiony i zapytał - "a co oni instrukcji nie czytali? Najpierw trzeba wcisnąć spust do połowy potem dalej."
Pozdrawiam
PS: To nie z Ciebie się śmieję:-) Po prostu jak się słyszy się opinie ludzi którzy myslą, że są "pro", bo mają lustra, nie wiedząc nic o fotografii to z nóg ścina..![]()
Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.
No jasne..:-) a nagrywanie filmów to akurat do 5DMkII trzeba było wsadzić?:grin:
Flagowy model 1DsMkIV ma już to w planachNie zdziwię się jak w specyfikacji zobaczę rozpoznawanie uśmiechu.![]()
W oknie wypowiedzi, obok ikonki wstawiania zdjęcia masz ikonę cytowania. klikasz i pomiedzy poleceniem [QUOTE][/quote ] (oczywiście bez tej spacji ostatniej) wpisujesz wers, do którego chcesz się odnieść..:-)PS Jak to się dzieli czyjąś wypowiedź i pisze między wierszami?
Pozdrawiam
Jestem amatorem,nie robię zdjeć zarobkowych to po pierwsze.
Po drugie wszyscy(prawie) zgodnie twierdzą że kit jest do kitu.
Chcę kupić jakiś inny obiektyw dlatego pytam o radę.Myslałem o 28-135 ale
po przeczytaniu kilkunastu jak nie kilkudziesięciu wątków dochodzę do wniosku,że chyba lepiej kupić mniejszy zakres i jasniejsze szkło!
Może inaczej jeszcze zapytam po ile jest najtańsza "L-ka"? Nie chodzi mi o stałki.
Co do zakresu to wystarcza mi do 100 w zupełności,nie potrzebuję zoomów powyżej tego zakresu.
450D,EF-S 17-55 IS USM,EF-S 18-55 IS,EF 28-135 IS USM
Nie odnoś tych wypowiedzi do siebie to takie wolne żarty
Dobrze że kupiłeś kita. Ja od razu kupiłem inny i po tygodniu sprzedałem. Tracąc więcej niż wartość kita.
Rada to
Fotografuj kitem za chwile sam zauważysz czego Ci w nim brakuje. Wtedy będziesz dokładnie wiedział co kupić. Inaczej pomyłka będzie kosztowna![]()