Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 61

Wątek: Jeden dobry obiektyw

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Komm Zobacz posta
    -chcę jeden w miarę uniwersalny(nie chcę zmieniać obiektywów)chcę założyć jeden i tylko nim robić wszystko-wiem,ze się nie da ale ja tak chcę!

to ja napisze troche zlosliwie... sprzedaj lustro i kup sobie porzadny kompakt, np Canona G10, lub Fuji S100FS

bedziesz mial wszystko co chcesz, uniwersalność i niezłą jakość
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    sprzedaj lustro i kup sobie porzadny kompakt, np Canona G10, lub Fuji S100FS
    Że też ja o tym nie pomyslałem..
    A tak na serio, to chyba jeszcze nikt się nie zdegradował z poziomu lustra na kompakt.. zwykle to działalo w druga stronę..

Pozdrawiam
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

moja złośliwość ma raczej na celu uświadomienie, że tak jak chce autor wątku to się nie da, nie ma czegos takiego jak jeden dobry obiektyw do wszystkiego, od tego sa kompakty, tańsze i poręczniejsze,

zreszta decydujac sie na jakis utra zoom degradujemy sie do poziomu kompaktu wlasnie...
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Uzależniony Awatar Max_im

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    moja złośliwość ma raczej na celu uświadomienie, że tak jak chce autor wątku to się nie da, nie ma czegos takiego jak jeden dobry obiektyw do wszystkiego, od tego sa kompakty, tańsze i poręczniejsze,

zreszta decydujac sie na jakis utra zoom degradujemy sie do poziomu kompaktu wlasnie...
    Masz rację ale zauważ ze wiele osób kupuje lustrzankę i jakiś obiektyw narzeka; że ciężko, że duże gabaryty, że obiektyw trzeba zmieniać, że filmów nie kręci, itd...
    I w zmianie obiektywu nie widzi zalety tylko wadę. W zasadzie ja tez bym wolał lekko itd. Ale Praw fizyki się nie przeskoczy (no może na reklamach)
    Reklamy są dla tych co nic nie wiedzą o fotografii tylko trzeba nacisnąć. Oni są potrzebni bo przyczyniając się do masowej produkcji powodują obniżenie kosztów. Wraz z zapotrzebowaniem wzrasta konkurencja w produkcji. Lustrzanka jest pro Producenci będą rozwijali aparaty również w tym kierunku. Bardzo dużo osób kupuje lustrzankę z jednym obiektywem. Niektórzy z nich łapią bakcyla i rozwijają się w tym kierunku. Mam takiego kolegę.
    Ale innemu radziłem żeby lepiej G 10 kupił. Oczywiście nawet słuchać nie chciał. Kupił sony A 350. Zapytałem się czy sobie radzi bo wiele osób po przesiadce z kompaktu narzeka na mydlaste fotki. Spojrzał zdziwiony i zapytał - "a co oni instrukcji nie czytali? Najpierw trzeba wcisnąć spust do połowy potem dalej."

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Max_im Zobacz posta
    Masz rację ale zauważ ze wiele osób kupuje lustrzankę i jakiś obiektyw narzeka;
    Taak.. to mnie własnie zastanawiało.. dlaczego tym wszystkim osobom te wady doskwierają, dopiero po jego kupnie, a nie podczas oglądania w sklepie..

że ciężko, że duże gabaryty,
    Od tego są Olki z naleśnikami..

że obiektyw trzeba zmieniać
    Od tego jest Tami 18-270VC

że filmów nie kręci,
    Od tego jest 5D MkII i Nikoś D90

Lustrzanka jest pro Producenci będą rozwijali aparaty również w tym kierunku.
    W jakim..? żeby lustra były bardziej "pro" niż są teraz, czy żeby inne aparaty im dorównywały..?:wink:

Bardzo dużo osób kupuje lustrzankę z jednym obiektywem.
    A kolejne bardzo dużo już pierwszego dnia wie, że musi zmienic kita, bo jest słaby, choć nawet nie potrafi nim dobrych zdjęć robić..

Kupił sony A 350. Zapytałem się czy sobie radzi bo wiele osób po przesiadce z kompaktu narzeka na mydlaste fotki.
    To ta Alfa jest taka beznadziejna..? dobrze, że jej nie kupiłem..

Spojrzał zdziwiony i zapytał - "a co oni instrukcji nie czytali? Najpierw trzeba wcisnąć spust do połowy potem dalej."
    Ja, gdy mojego znajomego, który posiada N D40 spytałem czemu ma wyłączoną redukcję szumów w aparacie, ze zdziwieniem stwierdził iż myślał, że chodzi o szumy w dźwięku..

Pozdrawiam

PS: To nie z Ciebie się śmieję:-) Po prostu jak się słyszy się opinie ludzi którzy myslą, że są "pro", bo mają lustra, nie wiedząc nic o fotografii to z nóg ścina..
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Slider Zobacz posta
    W jakim..? żeby lustra były bardziej "pro" niż są teraz, czy żeby inne aparaty im dorównywały..?:wink:
    W lustrzankach będzie coraz więcej dziwnych funkcji (być może tylko w najniższych modelach). Nie zdziwię się jak w specyfikacji zobaczę rozpoznawanie uśmiechu.

PS Jak to się dzieli czyjąś wypowiedź i pisze między wierszami?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Max_im Zobacz posta
    W lustrzankach będzie coraz więcej dziwnych funkcji (być może tylko w najniższych modelach).
    No jasne..:-) a nagrywanie filmów to akurat do 5DMkII trzeba było wsadzić?:grin:

Nie zdziwię się jak w specyfikacji zobaczę rozpoznawanie uśmiechu.
    Flagowy model 1DsMkIV ma już to w planach

PS Jak to się dzieli czyjąś wypowiedź i pisze między wierszami?
    W oknie wypowiedzi, obok ikonki wstawiania zdjęcia masz ikonę cytowania. klikasz i pomiedzy poleceniem [QUOTE][/quote ] (oczywiście bez tej spacji ostatniej) wpisujesz wers, do którego chcesz się odnieść..:-)

Pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Slider Zobacz posta
    No jasne..:-) a nagrywanie filmów to akurat do 5DMkII trzeba było wsadzić?:grin:
    I tym mnie najbardziej zaskoczyli

W oknie wypowiedzi, obok ikonki wstawiania zdjęcia masz ikonę cytowania.
    dzięki

Coś już napisał

Domyślnie

Jestem amatorem,nie robię zdjeć zarobkowych to po pierwsze.
    Po drugie wszyscy(prawie) zgodnie twierdzą że kit jest do kitu.
    Chcę kupić jakiś inny obiektyw dlatego pytam o radę.Myslałem o 28-135 ale
    po przeczytaniu kilkunastu jak nie kilkudziesięciu wątków dochodzę do wniosku,że chyba lepiej kupić mniejszy zakres i jasniejsze szkło!
    Może inaczej jeszcze zapytam po ile jest najtańsza "L-ka"? Nie chodzi mi o stałki.
    Co do zakresu to wystarcza mi do 100 w zupełności,nie potrzebuję zoomów powyżej tego zakresu.
    450D,EF-S 17-55 IS USM,EF-S 18-55 IS,EF 28-135 IS USM

Domyślnie

Nie odnoś tych wypowiedzi do siebie to takie wolne żarty
    Dobrze że kupiłeś kita. Ja od razu kupiłem inny i po tygodniu sprzedałem. Tracąc więcej niż wartość kita.
    Rada to
    Fotografuj kitem za chwile sam zauważysz czego Ci w nim brakuje. Wtedy będziesz dokładnie wiedział co kupić. Inaczej pomyłka będzie kosztowna

Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów