Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 61

Wątek: Jeden dobry obiektyw

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Super.. Wszyscy się tu wypowiedzieli, tylko nie sam autor wątku..

Cytat Zamieszczone przez Komm Zobacz posta
    Pstrykam 450-tką ,nie mam zamiaru wiecznie zmianiać obietywu na moje amatorskie fotografowanie,dlatego proszę o radę jaki kupić obiektyw?
    Ja zanim bym Ci doradził coś sensownego, to mam dwa pytania:
    - (ktoś już o to pytał) W jakim celu, do jakiego typu zdjęć?
    - Czym focisz (w sensie szkła) i w jakim celu miałbyś zmieniać obiektywy (czy ogniskowej nie starczy, czy za ciemny, czy za ciężki, czy brak stabilizacji, czy zbyt duża odległość ostrzenia, czy zbyt wolny AF?)

Jesli chodzi o takie gdybanie, to można Ci polecić właśnie C 18-200IS. Ma szeroki zakres ogniskowych stabilizację, nie jest drogi, a na Twoje, jak sam określiłeś "amatorskie fotografie" jakościowo powinien wystarczyć:-). Jesli chodzi o "nie Canony" to Tamron wypuscił ostatnio jakiś fajny zoom o bardzo dużym zakresie (większym od Canona) i z VC (Tamronowski odpowiednik IS) Więc to może być dobra propozycja:wink:
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Domyślnie

jesli wolisz szerzej to 17-55/2.8 , jesli wolisz wezej 24-105 /4
    jesli szerokooo to 10-22/3.5-4 a jesli wasko to 70-200/4
    i to wszystko w tej cenie, szkla b.dobre ,wystarczy wybrac zakres ogniskowych ktore Ci najbardziej odpowiadaja

Coś już napisał

Domyślnie

Dzięki za wszystkie odpowiedzi,dzięki nim mam jeszcze większy mętlik w głowie
    Slider już Ci odpowiadam:
    -chcę jeden w miarę uniwersalny(nie chcę zmieniać obiektywów)chcę założyć jeden i tylko nim robić wszystko-wiem,ze się nie da ale ja tak chcę!
    -na razie mam tylko kit i w tym celu chcę zmienić na lepszy bo "tak trzeba,tak wypada,tak widać różnicę i tak są lepsze zdjęcia)
    -co robię? nie robię zdjęć studyjnych(50 mogę zawsze pożyczyć od kumpla)robię wszystko na zewnątrz głównie raporterka szeroko pojęta,zdjęcia z wakacji,jakieś zamki,zabytki techniki,architekturę,widoczki,góry.
    450D,EF-S 17-55 IS USM,EF-S 18-55 IS,EF 28-135 IS USM

Domyślnie

chcę założyć jeden i tylko nim robić wszystko-wiem,ze się nie da ale ja tak chcę!
    Spoko, zrozumiałem..
    zkoro chcesz robić wszystko, a przy tym nie chcesz zmieniać obiektywu, to widzę tu tylko zoom uniwersalny.. Myśle, że zarówno wspomniany Canon 18-200, jak i Tamron 18-270 byłby dobry, niemniej Twój wybór jak daleko ma sięgać górna granica ogniskowych..:-) zwykle na maksymalnym zoomie będą oba mocno mydliły, ale nie trzeba z niego korzystać, a przy okazji może uda się zachować lepsze światło..:-)

Powodzenia i pozdrawiam

PS: Skoro masz kita, to poruszasz się w dolnym zakresie tych ogniskowych. Może Ci taki zakres wystarczy i niepotrzebnie namawiam sie na ob. uniwersalny.. równie dobrze moze Ci wystarczyć lepsza jakośc, ostrość i światło?
    Ostatnio edytowane przez Slider ; 01-03-2009 o 00:18
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

-chcę jeden w miarę uniwersalny(nie chcę zmieniać obiektywów)chcę założyć jeden i tylko nim robić wszystko-wiem,ze się nie da ale ja tak chcę!

to ja napisze troche zlosliwie... sprzedaj lustro i kup sobie porzadny kompakt, np Canona G10, lub Fuji S100FS

bedziesz mial wszystko co chcesz, uniwersalność i niezłą jakość
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    sprzedaj lustro i kup sobie porzadny kompakt, np Canona G10, lub Fuji S100FS
    Że też ja o tym nie pomyslałem..
    A tak na serio, to chyba jeszcze nikt się nie zdegradował z poziomu lustra na kompakt.. zwykle to działalo w druga stronę..

Pozdrawiam

Dopiero zaczyna Awatar Bulka
    Miasto
    Warszawa/Kielce

Domyślnie

Latwiej miec zoom w nogach czasami - dac krok do przodu mozna, a krok do tylu (jak np jest sciana za nami) to ciezka sprawa, dlatego 28mm to ciasnota

Domyślnie

masz kita,robisz zdjecia ,i nie wiesz czego Ci brakuje,znaczy jeszcze nie czas na zmiany
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    jesli wybierasz z tych co wymieniles i masz zamiar kupic 28-135 to zdecydowanie
    lepiej 24-105/4 to jest zupelnie inna bajka -warto zaczekac ,dozbierac itp.
    Ostatnio edytowane przez w-k ; 01-03-2009 o 00:25 Powód: Automerged Doublepost

Początki nałogu

Domyślnie

w czasie kryzysu jedynym dobrym szklem jest tamron 18-200 za 700pln ;P

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

moja złośliwość ma raczej na celu uświadomienie, że tak jak chce autor wątku to się nie da, nie ma czegos takiego jak jeden dobry obiektyw do wszystkiego, od tego sa kompakty, tańsze i poręczniejsze,

zreszta decydujac sie na jakis utra zoom degradujemy sie do poziomu kompaktu wlasnie...
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów