Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 53

Wątek: 5D II + Tamron SP AF 28-75 mm f/2.8 XR Di LD

Dopiero zaczyna
    Miasto
    GORZÓW WLKP.

Domyślnie 5D II + Tamron SP AF 28-75 mm f/2.8 XR Di LD

Mam zamiar bardzo niedługo nabyć sprzęt jak w tytule.
    Obawiam się tylko o AF w takiej konfiguracji (tamron ponoć w tym obszarze funkcjonalności nie nalezy do czołowki i ponoć puszce też mozna trochę zarzucić)
    Proszę o spostrzeżenia jeśli ktoś pstrykał takim zestawem.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Potem jakimś samplem rzucę
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Początki nałogu Awatar sbogdan1
    Miasto
    k.Bielska - Białej

Domyślnie

Jeśli mogę coś od siebie dodać ,posiadam ten że obiektyw , co prawda nie użytkowałem z 5D II ale na C400 nie miałem żadnych problemów co do AF, obecnie na C40 - spoko.
    Nie podejrzewam aby 5D miałby mieć jakieś problemy.Nie jest on demonem szybkości ale zarzucić mu nic nie mogę ,pomimo krążących różnych opinii.
    Ps.Polecam Cichego
    EOS 40D,BG-E2N, 17-40/4L , 70-200/4L , 50/1.4, 85/1.8 ,T 28-75/2.8,

Nie kłóć się z idiotami ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Nie ma co porównywać Crop vs FF i to takiej rozdziałki.

Zrobiłem cuś takiego:

28mm, f=14.

www.mantykora.net/~kuba/tamrontesty/28mmf14.jpg
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Dopiero zaczyna
    Miasto
    GORZÓW WLKP.

Domyślnie

Dzieki Cichy za sampla, napisz proszę cos o prędkości i celności AF w tym zestawie.

Domyślnie

niezle.... napewno lepiej niz 24-105 i chyba b.podobnie do 24-70. A co sie dzieje na f10? Jest degradacja w rogach w stosunku do tych f14?

Dopiero zaczyna
    Miasto
    GORZÓW WLKP.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez konradl Zobacz posta
    niezle.... napewno lepiej niz 24-105 i chyba b.podobnie do 24-70. A co sie dzieje na f10? Jest degradacja w rogach w stosunku do tych f14?
    niestety nie miałem okazji używać żadnego z wymienionych szklieł, ale z tego co piszą na optyczne o 24-105 to raczej osiągi (AF) ma wręcz wyśmienite gdyby nie swiatło 4 to pewnie jego bym chciał kupić :wink:
    w moim przypadku głownym kryterium przy wyborzę jest światło, cena oraz AF. Tamronik spełnia dwa pierwsze kryteria najlepiej ale mam wątpliwosci co do trzeciego i twoja opinia troche mi zamieszała w głowie oczywiście in plus.

Uzależniony

Domyślnie

niezle.... napewno lepiej niz 24-105 i chyba b.podobnie do 24-70.

Domyślnie

Jakim cudem tamron ma szybszy i pewniejszy AF niż canon 24-105 - chyba w bajkach. Czy miałeś kiedyś w rękach te obiektywy? Nie jest tajemnicą że najszybszy jest 24-105 potem za nim minimalnie, naprawdę minimalnie ze względu na starszą konstrukcję 24-70 a za nimi ....... daleko ...... jest Tamron. Daleko to nie jest oczywiście 1-2 sekundy ale jest do bardzo zauważalne dla kogoś kto robi reportaż.
    Pozdrawiam

PS. Nie wiem jak pracuje Tamron na pełnej klatce. Na cropie całkiem nieźle się sprawował a potem się go pozbyłem.

Pełne uzależnienie Awatar Loome
    Miasto
    Poznan

Domyślnie

ja na cropie bardzo go lubie, z kliszakiem tez nie ma problemu. usm to nie jest, ale nie jest tez strasznie wolno, ani glosno. mi nie przeszkadza w pracy, ale do sportu to go nie uzywam

Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów