Pokaż wyniki od 1 do 10 z 53

Wątek: 5D II + Tamron SP AF 28-75 mm f/2.8 XR Di LD

Widok wątkowy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    nowarcie - o co Ci chodzi

Przejrzalem chyba wszytskie dostepne w internecie sample z 24-105... I na 12 mpix jest jeszcze ok, ale na 5d mk2 gdzies na 1/5 szerokosci na obu brzegach dzieje sie jakas masakra, pojawia sie czerwona aberacjowa poswiata i wszystko dostaje tak jakby promienistego rozmycia od srodka do brzegow, a o naroznikach to juz nawet łaskawie nie wspominam.
    Jezeli mozesz jakos wykazac lepszosc pod wzgledem ostrosci 24-105 (najlepiej na troche nizszej wartosci przyslony - f10) to byloby to bardzo cenne, pomocne i pouczajace dla mnie Moze nawet kupie od Ciebie taki ostry zestaw jezeli zastosujesz jakas konkurencyjna cene w stosunku do obcnego wariactwa cenowego...
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez DonAlberto Zobacz posta
    Jakim cudem tamron ma szybszy i pewniejszy AF niż canon 24-105 - chyba w bajkach.
    Czy ja choc literke o AF-ie napisalem? Mam obecnie 17-50 do 20d i do moich celow jezeli chodzi o AF wiecej mi nie trzeba(choc wiadomo milo by bylo).
    Ogolnie wolalbym 24-105, cenniejsza jest dla mnie stabilizajca niz swiatlo. Juz nawet nie wnikajac w roznice w cenie, 24-105 produkuje mydlany obraz na duzej matrycy(niestety opinia glownie na podstawie sampli z sieci). Co do tamrona jest IMO naprawde OK i lepiej od niego jak narazie radzil sobie tylko 24-70 do ktorego powoli dostrajam sie psychicznie(cena). Chociaz szkoda ze musze kupic ciezkiego i drogiego kloca z niepotrzebnym mi do niczego 2,8 zeby miec rownomiernie ostre, dobre f8, no ale tak juz jest w canonie.
    Ostatnio edytowane przez konradl ; 04-03-2009 o 10:54 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów