Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 53

Wątek: 5D II + Tamron SP AF 28-75 mm f/2.8 XR Di LD

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

z tanszych opcji 24mm 2.8 tez jest niezly w rogach, podobnie jak 28mm 1.8
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Domyślnie

ok... thx, rozgladne sie za samplami choc lepszy by byl jakis zoom, czy w ta czy w ta, zeby go czyms gorszym uzupelnic po 2-giej stronie

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    z tanszych opcji 24mm 2.8 tez jest niezly w rogach, podobnie jak 28mm 1.8
    28/1.8 nie jest dobry w rogach

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aptur Zobacz posta
    28/1.8 nie jest dobry w rogach
    zdecydowanie lepszy od 24-70, wedlug mnie jak na Canona - calkiem przyzwoity, tu jest przyklad http://www.the-digital-picture.com/R...=0&FLI=1&API=0

ostrosc ok i przede wszytkim trzyma swietnie geometrie
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Domyślnie

ogolnie chyba jest podobnie 24-70 aberruje i mydli w taki tradycyjny sposob, a 28/1,8 ma jakies dziwne rozjechane kolorowe echo(podobne do 24-105 z sampla ktorego zamiescilem).
    Tak czy tak cokolwiek widac dopiero na zdjeciach w tym stylu co Cichy i ja zalinkowalismy.

Początki nałogu Awatar sirlukas
    Miasto
    Caversham

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez konradl Zobacz posta
    ok... thx, rozgladne sie za samplami choc lepszy by byl jakis zoom, czy w ta czy w ta, zeby go czyms gorszym uzupelnic po 2-giej stronie
    Nikkor 14-24 f/2.8
    "Imagination is more important than knowledge." - szkoda, że brak mi tego pierwszego ...
    ... mój zestaw...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sirlukas Zobacz posta
    Nikkor 14-24 f/2.8
    no swietnie trafiles... Nie moge sie wlasnie odnalezc w szkalch canona(papka w rogach) po obejrzeniu sampli z kolegi 14-24.... ehhhhhh (choc musze powiedziec ze i ichni 28-70 sie wyrabia.)

Dopiero zaczyna
    Miasto
    GORZÓW WLKP.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Miałem do 5D 24-105, 24-70 i przez chwilę t28-75. Ostrością obrazu i kontrastem 24-105 powala oba pozostałe szkła z miejsca. T28-75 dawał jakiś brązowawy zafarb.
    A tak subiektywnie w kategorii celności AF który z tych trzech jest najdokładniejszy ? (oczywiscie chodzi mi tylko o prace z puszka 5D lub 5DII)

Początki nałogu Awatar sirlukas
    Miasto
    Caversham

Domyślnie

no swietnie trafiles... Nie moge sie wlasnie odnalezc w szkalch canona(papka w rogach) po obejrzeniu sampli z kolegi 14-24.... ehhhhhh (choc musze powiedziec ze i ichni 28-70 sie wyrabia.)
    To najlepszy zoom na rynku, słoik legendarny już!
    Szkoda, że Canon nie chce/potrafi wykonać takiego cuda
    "Imagination is more important than knowledge." - szkoda, że brak mi tego pierwszego ...
    ... mój zestaw...

Uzależniony

Domyślnie

nowarcie - o co Ci chodzi
    Przejrzalem chyba wszytskie dostepne w internecie sample z 24-105...
    a taka spontaniczna radość o poranku
    chodzi mi o to, że wielokrotnie porównywałem tamrony ze szkłami L i mimo, iż tamrony uważam za doskonały stosunek ceny do jakości to ostatnią rzeczą, którą bym o nich powiedział to to, że są lepsze od tych dwóch, w.w. szkieł.
    na tę chwilę nie mam oczywiście jakiś miarodajnych przykładów akurat z MkII, 24-105, f10 i 24mm, gdyż opieram się na wielu próbach i porównaniach przeprowadzanych dość dawno temu, w głównej mierze na starej piątce...

taka ciekawostka - jeśli możesz się zadowolić 28mm za śmieszne pieniądze to polecam manualnego Nikkora 28/3.5. Dostałem go kilka dni temu za ok 250zł
    przy f/5.6 robi miazgę na 5d ze wszystkich zoomów i większości stałek.
    zresztą jak jesteś z okolic Wielkopolski to zapraszam, porównasz sobie kilka szkiełek a i nikkorka możesz na kilka dni pożyczyć

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów